Viime viikonloppuna pelattiin miesten finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Avauskoitos käytiin Vimpelin Vedon kotiareenalla Saarikentällä. Kotijoukkue kellisti Sotkamon Jymyn jaksoin 1-0 (3-0, 2-2). Ottelun ainoan kunnarin löi Vedon jokeritykki, joukkueen oma kasvatti Janne Mäkelä. Sunnuntaina joukkueet kohtasivat uudelle Sotkamossa Hiukan stadionilla. Pyhäpäivän koitoksessa oli jälleen kotijoukkue eli Sotkamon Jymy tällä kertaa parempi jaksoin 2-0 (6-1, 7-1), mutta kunnareita ei sunnuntaina nähty. Ottelusarja jatkuu lauantaina Vimpelissä kello 16 alkaen.

Yllättikö vastustaja mitenkään?

Niilo Piiponniemi, Sotkamon Jymy: Eivät varsinaisesti, ei jäänyt sellaista kuvaa. Ehkä hieman yllättävää oli se, että he pelasivat hyvin pitkälti samalla tavalla kuin koko kauden.

Jere Saukko, Vimpelin Veto: Eipä oikeastaan. Molemmilla joukkueilla on varmasti hyvin tiedossa toisen joukkueen pelityyli, eikä suuria yllätyksiä pääse tulemaan.

Millainen oli lauantain koitos mielestäsi?

Jere Saukko: Lauantain pelissä olimme todella hyvin ytimessä ja pelasimme loistavaa ulkopeliä. Siihen lisättynä avausjuoksujen lyöminen, jonka kautta pääsimme kontrolloimaan peliä.

Mikä lauantaina meni pieleen?

Niilo Piiponniemi: Lauantain peliin ei löytynyt jostain syystä tarvittavaa latausta ja vimmaa. Oliko sitten jännitystä vai mitä. Peli oli vähän odottelua, ja onnistumiset jäivät vähiin.

Millainen oli sunnuntain koitos mielestäsi?

Niilo Piiponniemi: Sunnuntain peliin oli kova henkinen lataus ja se näkyi kentällä. Olimme vahvoja ja pelasimme hyvän ottelun. 

Mikä sunnuntaina meni pieleen?

Jere Saukko: Sunnuntaina peli olikin täysin päinvastoin ja vastustaja löi pelin avausjuoksut, osittain meidän avustuksella, mutta myös hyvillä lyönneillä. Kokonaisuudessaan peli oli meidän osalta todella laaduton.

Odotatko sähköä enemmän tulevan viikonlopun loppuotteluihin? 

Jere Saukko: Kaksi edellistä peliä ovat olleet hyvin samanlaisia, joissa toinen joukkue on saanut heti pelin alussa vahvan hallinnan. Osittain varmaan tästä syystä suurimmat tunnekuohut ovat pysyneet aisoissa, mutta uskon sarjasta tulevan vielä kovinkin kiivaan.

Niilo Piiponniemi: Odotan toki. Sarja etenee pikku hiljaa kohti ratkaisua. Uskon että se näkyy niin kentällä kuin yleisössä.

Supervuoro kysyi kolmelta ulkopuoliselta asiantuntijalta, miten finaalisarjasas tulee käymään. Asiantuntijoina toimivat Hyvinkään Tahkossa pelannut Roni Wahl, Kempeleen Kirin tällä kaudella pelannut Jyri Kyllönen ja Koskenkorvan Urheilijoista Itä-Lännessäkin esiintynyt Juuso Myllyniemi.

Kumpi joukkue tulee viemään miesten finaalisarjan ja miksi?

Roni Wahl: Toivoisin Vimpeliä, mut pelkäänpä että Sotkamo vie. Vimpeli voitti ekan pelin, ku pelasi ihan rajoilla ellei jopa yli, mutta Sotkamo hoitaa pitkässä sarjassa. Toni Kohonen ja Jani Komulainen elävät näistä peleistä ja se yleensä ratkaisee.

Jyri Kyllönen: Lukkareiden fysiikassa ja kokemuksessa on huomattava ero. Ulkopeli on molemmilla loistavaa, mutta Toni Kohonen pystynee syömään Vimpelin huipuilta paremmin sisäpelitehoja. Molemmilla on huikeat ykköskärjet. Vimpelin Mikko Kanalan ja Henri Puputin pitää pystyä parempaan, jos havittelevat mestaruutta. Siinä toisaalta on se mahdollisuus. Toinen Vimpelin mahdollisuus on saada Niko Korhonen-Niilo Piiponniemi-kaksikko kiinni.

Juuso Myllyniemi: Vimpeli ja tämä on vaa mun mielipide! Kotiedulla ne kairaa finaalin kämpille ja saaressa juhlitaan kultaa 5:ssä (viidennessä) ottelussa pitkän odotuksen jälkeen. Vimpelin miehet latautuu jokaiseen finaalin kotiotteluun niin, että testosteroni haisee katsomoon asti! Se huomattiin ensimmäisessä pelissä. Vimpelin Venla on irti pahemman kerran, voitot 3-2.

Mitkä ovat mielestäsi Vimpelin Vedon sellaiset vahvuudet, joita ei välttämättä tilastoissa näy?

Juuso Myllyniemi: Nyt pistit pahan, kun Vedon vahvuudet voi katsoa suoraan tilastoista, mutta luulen, että yksittäisten pelaajien hengenluonti kopissa ja kentällä. Muun muassa Mikko Haukkala pelaa pienellä roolilla, mutta elintärkeä pelaaja joukkueen sisällä.

Jyri Kyllönen: Pelinjohto. Sami-Petteri Kivimäki, Jussit Haapakoski ja Järvinen osaavat pelata Sotkamoa vastaan. Pelin sisällä pitäisi pystyä reagoimaan ja yllättämään. Siihen heillä on kapasiteettia.

Roni Wahl: Paras joukkue hyödyntämään omaa kotikenttäänsä ja tehden siitä vaikean vastustajalle.

Entäpä vastaavasti Sotkamon Jymyn? 

Jyri Kyllönen: Sotkamon vahvuus on ehdottomasti henkisellä puolella. Siinä missä vastustaja pelaa alle omien kykyjen Sotkamon pelaajat monesti pelaavat kesän parasta pesistä.

Juuso Myllyniemi: Kun Hiukan kentälle kaartaa, niin se selviää jo kävellessä porteista sisään, missä näkyy juna, joka kuljettaa mestaruusviirejä, eli eiköhän se ole tuo kokemus ja pitkäjänteinen työ, mikä puhuu puolestaan.

Roni Wahl: Jos katsoo Jymyn joukkuetta, niin pois ottamatta juniori-ikäisiä pelaajia, kaikilla on enemmän kuin yksi kultainen mitalli. Pelaajat ovat pelanneet näitä pelejä enemmän kuin muissa joukkueissa ja menestyneet niissä. Voittamisen kulttuuri.