Manse PP näpäytti eilen epäilijöilleen

Eilen pelattiin naisten kaksi SM-halliturnaus. Lapualla pelasivat: kotijoukkue Lapuan Virkiä, Kempeleen Kiri ja kajaanilainen Vaara-Pesis. Raumalla: Rauman Lukko, pirkanmaalainen Manse PP sekä Vihdin Pallo.

Virkiä vakuuttavasti lopputurnaukseen

Ensimmäisessä kamppailu käytiin Lapuan Virkiän ja Kempeleen Kirin välillä, Virkiän tähtihankinta Carita Toiviainen onnistui heti tuoden kolme juoksua. Lyöjäjokeri Janette Lepistö löi saman verran juoksuja. Kiriläisten vahvin sisäpelissä oli Linda Kukkohovi lyöden ja tuoden yhden juoksun. Jokerilyöjistä kaksi juoksua löi joukkueelle Iiris Puskala. Ottelu päättyi lukemin 2-0 (5-1. 4-2). Kolmostilanteet: 17-11, yleisöä: 188.

Toisessa kamppailussa Kempeleen Kiri ja Vaara-Pesis pelasivat tiukan pelin. Ottelun voittaja ratkesi vasta viimeisessä sisävuorossa, kun sarjanousija yllätti jaksoin 0-1 (6-6, 6-7).  KeKi:n Tiia Valtanen löi neljä juoksua ja toi kaksi juoksua. Kajaanilaisten juoksuista Saana Sumén löi komeasti seitsemän juoksua mm. joukkueensa tasoitus- ja voittojuoksun toisella jaksolla. Tiia Kääriäinen toi neljä kertaa juoksua, yhtä monta juoksua toi myös Iina Lehtinen, joka myös löi yhden juoksun. Kolmostilanteet kajaanilaisille 24-27, yleisöä: 103.

Lohkon voittaja ja lopputurnaukseen etenijä ratkesi näin ollen vasta päivän viimeisessä ottelussa. Siinä kajaanilaisjoukkue ei onnistunut yllättämään syksyn mestaria Lapuan Virkiää vaan taipui lukemin 0-2 (1-6, 0-3). Kajaanilaisista sataprosenttisen sisäpelin pelasi joukkueensa ainoan juoksun tuonut jokeri Laura Karjalainen. Virkiän pelaajista viisi pelaajaa pelasi sisällä sataprosenttista kärkilyöntipeliä eli: Carita Toiviainen, Emmi Viitala, Elli Kattelus, Paula Saloranta ja Emmi Liikala. Kolmostilanteet Virkiälle lukemin 6-19, yleisöä: 131.

Raumalla nähtiin yllätys

Rauman Lukko aloitti kotiturnauksen pirteästi, kun joukkue voitti Vihdin Pallon lukemin 0-2 (0-9, 1-3). Vihtiläisten kärkilyönnit oli läpi ottelun vaikeuksissa, kun joukkueen kärkilyöntiprosentiksi jäi ottelussa todella vaatimaton 29, kun raumalaisten luku oli 61. Vihdin ainoan juoksun löi Annika Färm. Raumalaisten tehokkain oli kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut Laura Kerola. Kolmostilanteet: 5-24 raumalaisille.

Toisessa kamppailussa Manse PP kaatoi Vihdin lukemin 2-0 (3-1, 8-3). Manselaisten tehokkaimmat olivat kolme juoksua lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Jatta Vuorinen sekä neljä juoksua lyönyt Susanna Kylä-Kause. Kolmostilanteet Manse PP:lle 20-8.

Turnauksen päätös- ja lohkovoittaja ratkesi Raumallakin viimeisessä ottelussa. Lukko hävisi ottelun lopulta jaksoin 0-1 (2-2, 1-2). Manse PP:n kaikki juoksut löi ottelussa Anna Rintanen. Yksi juoksuista tuli harhaheitolla. Kolmostilanteet raumalaisille 11-10.

Supervuoro tavoitti tänään Manse PP:n Jarkko Pokelan kertomaan eilisen saldosta.

Alkuturnaus toi onnistumisia koko joukkueelle,  millaisia ajatuksia tämä herätti joukkueen valmennustiimille?  

- Oli mukavia onnistumisia. Ei nyt oikeastaan mitään suuria yllätyksiä kuitenkaan.  Mailassa pitää vielä skarpata Joensuussa.

Onko sinulla tarkoitus ylläpitää juuri aktiivista koko joukkueen pelitapaa sisävuoroissa?   

- Pyritään pelaamaan, mutta ei se automaatio ole. Yritetään totutella tähän kärkeen hyppäämissääntöön, mikä on hyvä juttu, se tuo peliin uudenlaisen rytmin mikä auttaa myös peräpäällä pelaamista.

Miten paljon teette valmennusringin kera yhteistyötä pelaajan kanssa hänen roolia suunnitellessa joukkueeseen?  
- Paljon pyritään käyttämään aikaa, mutta pyritään myös muovaamaan keskipalkista sellasia roolin kun roolin pelaajia. Helpottaa pelin pyörittämistä.

Millaiset asiat alkuturnauksessa ilahduttivat erityisesti sinua omassa joukkueessa?  

- Oikeanlainen asennoituminen pelaamiseeen. Oltiin kärsivällisiä ja pystyttiin pelaamaan suunnitelman mukaan, vaikka pakka elikin.