Hyvinkään Tahkon eteneminen miesten superpesiksessä on yllättänyt monen. Sarjataulukkoa katsoessa näkee, että joukkue on tiukasti kiinni kärkipäässä, etenkin rästiotteluiden jälkeen. Vaikeaa kautta pelaava joukkue on hioutunut hyvin yhteen.

Uudet pelaajat, Sotkamon Jymystä lainasopimuksella oleva Jere Vikström ja entinen perustahkolainen Aleksi Mäkelä ovat sopeutuneet ryhmään hyvin. Tällä viikolla joukkue teki vielä oman kasvattinsa, pitkän kiertomatkan tehneen Antti Vihtkarin kanssa sopimuksen. Vihtkari oli hetkeä aiemmin purkanut sopimuksensa Kankaanpään Mailan kanssa.

Millainen vaikutus Aleksi Mäkelällä ja Jere Vikströmillä on ollut joukkueessa?

-  Erittäin positiivinen, Alen arvostus oli alusta alkaen korkealla joukkueessa. Siinä tilanteessa, missä meille tulivat, olisi monen pelaajan pöksyt kastuneet, aloittaa Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen.

Mitä oppeja Jere Vikström toi mukanaan Sotkamosta?

- Voin rehellisesti kertoa, että emme ole puhuneet sanaakaan Sojyn asioista. Jaa kerran kysyin, että saako Jymyssä pelata millä piikkareilla tahansa, kertoo Virtanen.

Minkälaiseen rooliin Antti Vihtkaria on suunniteltu?

- Ulkopelissä ottaa Mikko Linnaluoman paikan ykkösvahtina. Sisällä Vihtkari aloittaa kakkoskärjessä, tuumaa Virtanen.

Mitä vahvuuksia näet Vihtkarilla olevan, mitä teidän joukkue tarvitsee?

-  Moniakin asioita. Kokemuksesta ei varmaan mitään haittaa ole. Pelillisesti Antti on yhä tosi kova, pelinjohtaja miettii.

Mitä uutta toivot hänen tuovan joukkueen sisälle?

- Särmää moniin tilanteisiin, hän jatkaa.

Katsomogallupia entisen tahkolaisen kotiin paluusta pelinjohtaja ei ole tehnyt. Miten oletat hänet otettavan kotona vastaan?

- Antti jakaa mielipiteet helposti, mutta uskoisin olevan erittäinkin suosittu, päättää pelinjohtaja.

Tänään Tahkon ohjelmassa on pelimatka Etelä-Pohjanmaalle Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi. Ennakoitavissa on tiukka ottelu. Koskenkorvan Urheilijoista on kotiututuksissa onnistunut alkukaudesta mainiosti Marko Pelkonen sekä lyöjäjokeri Juha Niemi. Hyvinkään Tahkon Lauri Vierimaa on tällä hetkellä etenijätilaston kolmantena, tuotujen juoksujen kymmenen parhaan joukosta löytyvät myös kotijoukkueen lukkari Juha Puhtimäki ja joukkueen kärkietenijä Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Kärkilyöntejä joukkueista eniten on tässä vaiheessa kautta Tahkon Juha Korhosella 81 ja Yli-Hirvelällä 78.

Muut perjantain ottelut ovat: Alajärvi-Nurmo, Jyväskylä-Joensuu ja Kouvola-Kankaanpää, Naisten superpesiksessä on yksi ottelu Turussa, kun kotijoukkue Turku-Pesis kamppailee sarjapisteistä Jyväskylän Kirittäriä vastaan.