Aiemmin superpesistäkin pelannut Pohjois-Pohjanmaan pieni seura Muhoksen Pallo-Salamat vie tällä kaudella Ylivieskan Kuulaa vastaan käytävän ykköspesiksen runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Helsinkiin. Kyse ei ole mistä tahansa, sillä molempien joukkueiden kuluista vastaa Rössypottuseura, jonka tarkoitus on edistää yhtä lailla Oululaista kuin Pohjois-Pohjanmaankin kulttuuriperintöä. 

MuPS tukijoineen innostui hankkeesta, kun sai kuulla, että tilastojen valossa alueelta 1970-luvulla on muuttanut paljon väestöä pääkaupunkiseudulle ja joukkue aikoo juhlistaa pääkaupunkiseudun humussa paluutaan miesten superpesikseen.

Edellisen kerran, kun Pallo-Salamat pelasi superpesistä, joukkueessa pelasivat muun muassa Hannuniemen veljekset ja Hannu Seppä, joka vastaa ykköspesikseen nousseen edustusjoukkueen pelinjohtajan tehtävistä kaudella 2016. 

Superpesis on luvannut mahdollisesta noususta joukkueelle bonuksen, sillä se aikoo maksaa jokaisen Helsinkiin runkosarjan päätöspeliä saapuneesta katsojan lipusta viisi euroa pois. Uutinen saapui Supervuoron toimitukselle vaivihkaa kaikkine yksityiskohtineen, kun bloggari sattui olemaan aamupäivällä oikeaan aikaan kunnassa käymässä huoltamon baarissa, jossa paikalliset katsomovalmentajat pohdiskelivat joukkueen mahdollisuuksia tulevalla kaudella.

mups.jpg

Supervuoroblogi tavoitti joukkueen valmentajan Jukka Hannuniemen kertomaan mietteitä joukkueen nykykuulumisisten osalta.

Miten tämä tilaisuus lähteä pelaamaan Helsinkiin tuli teille esille?

- Seuran puheenjohtaja kertoi joukkueelle mahdollisuudesta innostuneena ja elokuussa ollaan innolla menossa markkinoimaan joukkuetta Helsinkiin, aloittaa valmentaja Jukka Hannuniemi.

Mitä MuPS:lle kuuluu tänään muuten?

- Oikein hyvää, olaan saatu hyvin tuulta purjeisiin kohti ykköspesistä nousijajoukkueena.

Mitkä ovat joukkueen tavoitteet ykköspesiksessä?

- Ei lähdetä pelkästään sarjapaikkaa uudistamaan, tarkoitus on lähteä pelaamaan onanlaista ykköspesistä uskottavana joukkueena.

Mitä odotatte Lippo-yhteistyöltä?

- Se on hyvä tilanne alueen kannalta, kun Oulun Lippo ja Kempeleen Kiri nousivat superpesikseen. Saadaan apuja hyvässä hengessä molemmilta joukkueilta. Tarkoitus on myös kasvattaa omaa seuran juniorityötä. Itsekin suoritan parhaillaan pesäpalloliiton lajivalmentajatutkintoa, päättää Hannuniemi.

Mainittakoon, että Oulun ja Muhoksen pesäpallostadionien ero maantieteellisesti on 33,5 kilometriä ja Kempeleen ja Muhoksen pesäpallostadionien ero vajaat 40km. Kesällä joukkue aikoo tehdä eri tempauksia, että keltamustat sävyt näkyvät lähikunnissa. Huhtikuun aprillipilat sitä vastoin loppuvat tämän blogin osalta tältä vuodelta tähän.