neljas_finaali_miehet.jpg

Avausjakso Janne Mäkelän näytöstä

Avausvuoroparissa Vimpelin Veto sai ensimmäisen juoksun, kun Janne Mäkelä kotiutti bSeuraava juoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Mäkelä kotiutti Mikko Kanalan lukemiksi 0-2. Mäkelän lyöntivire jatkui neljännessä vuoroparissa, kun mies löi lukemat 0-3 ja Jere Saukko toi. Neljännen tasoittavalla Sotkamon Jymyn Toni Kohonen kavensi löi lyhyellä Niko Korhosen kotiin avausjakson päätöslukemiksi 1-3.

Perttu Ruuska historian kirjoihin toisella jaksolla

Kotijoukkue Roope Korhoselle kahden palon ajolähdön, mutta Jymy ei saanut juoksua. Hetkeä myöhemmin Jani Komulainen kotiutti avausjuoksun. Kotiin kipitti Immo Rautiainen. Vierailija sai palottoman ajolähdön: Teemu Isoketo kolmosella, Kanala kakkosella ja Sami Haapakoski ykkösellä. Henri Puputin ratkaisu kuivui kuitenkin laittomaksi. Yhden palon ajo Matias Rinta-aholle ja samat miehet olivat pesillä, mutta ajolähtö kuivui uudestaan
Jymy rakensi toisessa vuorossa palottoman ajolähdön Kohoselle: Niko Korhonen kolmosella, Niilo Piiponniemi kakkosella ja Antti Hartikainen ykkösellä.  Hetkeä myöhemmin yhden palon ajolähtö Roope Korhoselle: Piiponniemi kolmosella, Hartikainen kakkosella ja Kohonen ykkösellä: 2-0 juoksu. Kahden palon ajo hetkeä myöhemmin Jani Komulaiselle: Hartikainen kolmosella, Kohonen kakkosella ja Rautiaisista Immo ykkösellä. Taululle lukemat 3-0. Seuraava ajolähtö Topi Korhoselle: Kohonen kolmosella, Rautainen Immo kakkosella ja Komulainen ykkösellä: 4-0. Kavennuksen 4-1 löi viisitoistavuotias Perttu Ruuska, joka kotiutti Sami Haapakosken. Mainittakoon, että Ruuska on kautta aikaen nuorin finaalissa lyönnin lyönyt juoksu. Jymy rakensi kolmannessa vuorossa jälleen Kohoselle palottoman ajon: Piiponniemi kolmosella, Hartikainen kakkosella ja Komulainen ykkösellä. Tällä kertaa lyönti kuitenkin kantautui Kanalan käsiin kopiksi. Lisäjuoksuja ei tehnyt myöskään vieras Vimpelistä. Neljännessä vuoroparissa Toni Kohonen kotiutti Niko Korhosen lukemiksi 5-1. Veto ei saanut aikaan kavennusta ja näin ollen ottelu meni Supervuoroon.

Tasainen supervuoro vieraille

Vimpelin Veto aloitti sisävuoron ja sai rakennettua yhden palon ajolähdön Mäkelälle: Teemu Isoketo kolmosella, Kanala kakkosella ja Matias Rinta-aho ykkösellä: juoksu 0-1. Seuraava kahden palon ajolähtö oli Mikko Haukkalalla: RInta-aho kolmosella, Mäkelä kakkosella ja Perttu Ruuska kolmosella. Lisäjuoksuja Veto ei kuitenkaan tehnyt. Jymy rakensi yhden palon ajolähdön Roope Korhoselle: Piiponniemi kolmosella, Hartikainen kakkosella ja Komulainen ykkösellä. Kahden palon ajolähtö Kohoselle: Hartikainen kolmosella, Komulainen kakkosella ja Korhosista Roope ykkösellä, mutta palo. Vielä tuli kuitenkin lahden palon ajolähtö Immo Rautiaiselle: Komulainen kolmosella, Korhosista Roope kakkosella ja Kohonen ykkösellä. Tällä kertaa palo ja ottelusarja eteni ratkaisevaan viidenteen otteluun, joka pelataan ensi lauantaina Vimpelissä klo 16. Otteluvoitot siis tasan 2-2.

Kolmostilanteet: 17-13, ei kunnareita.

Ykköspalkitut
SoJy: Antti Hartikainen
ViVe: Janne Mäkelä

Erityishuomioita ottelusta

* Perttu Ruuska löi viisitoistavuotiaana juoksun, nuorin miesten finaalissa juoksun lyönyt pelaaja

* Janne Mäkelä löi neljä juoksua

* Jymyn tehokkain oli Toni Kohonen: 2 lyötyä ja 1 tuotu juoksu

* Ottelussa kenenkään kärkilyöntprosentti ei ollut tasan 100