Supervuoro tavoitti jokunen aika sitten haastatteluunsa naisten superpesisjoukkueista Vihdin Pallon uuden pelinjohtajan Atte Harjun ja Seinäjoen Maila-Jussien Jari Mäkelän.

Vihdin Pallo kohtaa halliturnauksen alkulohkossaan 13. helmikuuta Rauman Lukon klo 10 alkaen ja kolme tuntia myöhemmin Mansen Räpsän Raumalla. Seinäjokelaisryhmä kohtaa Porissa 20. helmikuuta alkulohkossaan 20. helmikuuta puolilta päivin Ykköspesiksen kärkikahinoihin tavoittelevan Hämeenlinnan Paukun ja puoli kolmelta Porin Pesäkarhut.

1.  Millaisin tavoittein joukkueenne lähtee hallipesiskauteen?

Atte Harju, Vihdin Pallo: Joukkueella ei ole yhteistä tulostavoitetta hallipesiskauteen. Tärkeintä on päästä pelaamaan laadukaitta pelejä ja saada joukkueen roolitukseen oikeat ratkaisut kesää silmällä pitäen. Toki aina pitää muistaa, että on se keskimäärin mukavempaa voittaa kuin hävitä.

Jari Mäkelä, Seinäjoen Maila-Jussit: SMJ on harjoitellut talven isolla ryhmällä ja pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen on yksi tavoitteista. Pelaajat ovat harjoitelleet hyvin ja pääpaino on joulukuun loppuun saakka ollut fysiikassa sekä toistomäärissä. Suoritus varmuuden kehittämiseen olemme myös panostaneet verrattaen edellisvuosiin. Varsinaisesti Halli-SM alkuturnaus on talven huipentuma ja odotamme innolla Porin turnausta. Pori on ehdoton ennakkosuosikki (Pori, SMJ, Hämeenlinna) jatkamaan lopputurnaukseen. Pori pääsee kaiken lisäksi pelaamaan omassa Karhu-hallissa. Me lähdemme kuitenkin voittamaan kaikkia halliotteluita..

2.  Millaiset ovat joukkueesi vahvuudet hallipesistä ajatellen?

Jari Mäkelä: Hallikaudella harjoitellaan pelillisiä juttuja ja ajetaan sisään tiettyjä asioita. Kuitenkin pyrimme pelaamaan liikkuvaa ja iloista ulkopeliä. Sisäpelissä hyökätään koko ryhmällä.. Nautitaan pelaamisesta talven keskellä!

Atte Harju: Vahvuuksia ei toistaiseksi olla päästy mittailemaan, mutta uskon sen löytyvän ulkopelistä. Sen uskon muutenkin olevan tässä kohtaa kautta paremmalla pohjalla. Korkeaa tolppaa tullaan näkemään ja ulkona otetaan pallot kiinni.

3. Kuvaile muutamalla sanalla alkulohkon vastustajiasi.

Atte Harju: Manse ja Rauma ovat molemmat hankkineet paljon uusia pelaajia ja sitä kautta kyllä molemmat vahventaneet rivejään. Mielenkiintoista nähdä millä rostereilla tulevat pelaamaan ja miten ne toimivat. Kovia joukkueita molemmat, pitää olla itsekin  jos mielii voittaa.

Jari Mäkelä: Pori omassa kotihallissaan ehdoton ennakkosuosikki. Kuuluu jälleen kestosuosikkien joukkoon eli veikataan mitaleille syksyllä 2016. Todella kova ja rutinoitunut joukkue. Hämeenlinna on varmasti nälkäinen joukkue, joka haastaa suurella innolla superin joukkueet. Hämeenlinna pelasi viime vuonna superin karsinnoissa ja on ykkösen ehdoton nousijasuosikki superpesikseen kaudelle 2017

4. Miksi yleisön kannattaisi mielestäsi tulla hallipesistä katsomaan?

Jari Mäkelä: Hallipesis on näyttävää viihdettä, jossa näkyy myös tunteet..

Atte Harju: Mikäli mielii superpesistä nähdä myös talvella niin nyt siihen on tilaisuus ja mikä voisi olla helmikuussa parempaa kuin pesäpallo.

5. Keitä pelaajia suosittelet erityisesti tarkkailemaan joukkueesi

a)      Sisävuoroissa
Atte Harju: a) Emmi Hytönen
Jari Mäkelä: Kaisaleena Rautakorpi, Piritta Kärnä

b)      Ulkovuoroissa ?
Jari Mäkelä: Niina Härkönen, Riina Kerola
Atte Harju: Marika Karhu