Seinäjoella käydään huomenna halliturnausten osalta koitoksia, jossa kohtavaat Pohjois-Satakunnasta Kankaanpään Maila sekä Etelä-Pohjanmaalta Koskenkorvan Urheilijat ja Seinäjoen JymyJussit. Mitä tuumaavat kyseisten joukkueiden pelinjohtajat? Mielenkiintoa lisää sekin etenkin kankaanpääläisten osalta, kun heidän viime kauden pelinjohtaja on siirtynyt viuhkamiehen vetovastuuseen Kossun joukkueeseen. Alla vastaukset esitettyihin kysymyksiin.

 1. Mitkä ovat tavoitteenne tulevissa hallipesiksen SM-karkeloissa?

Jukka Karttunen, Kankaanpään Maila: Kehittää omaa peliä sekä omaa pelisysteemiä. Tulos tavoitteena on pääsy lopputurnaukseen.
Sami Kivimäki, Seinäjoen JymyJussit: Meidän tavoitteenamme on lopputurnauspaikka ja sieltä 3 kovaa ottelua. Pelillisellä puolella meillä on selkeät mittarit, joiden avulla tarkkailemme pelin sisäisten tavoitteiden saavuttamista.                                                                  
Tomi Niskanen, Koskenkorvan Urheilijat: Lopputurnaus paikka Joensuuhun.

2. Luettele muutama joukkueenne avaintekijä, joihin yleisön kannattaa kiinnittää huomio pelejänne seuratessa.

Jukka Karttunen: Joukkueen loistava henki varmasti näkyy ja kuuluu katsomoon. Nuorista pelaajista kannattaa erityisesti seurata Topias Liljaa sekä Miika Anttilaa. Kokeneemmista pelaajista parivaljakolta Henri Pulkkinen ja Jukka Lankinen odotetaan sisäpelissä vastuunkantoa.
Sami Kivimäki: Yleisön kannattaa seurata erityisesti uudistuneen etukenttämme sekä kotiuttajien otteita. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat ottamassa isoa roolia joukkueessa.                       
Tomi Niskanen: Tarvitsemme uusia vastuunkantajia monella sektorilla(kaaripeli,isot roolit sisä/ulkopelissä) kun kokeneita ja vahvoja persoonia on joukkueesta lähtenyt, mielenkiintoista nähdä miten pystytään vastaamaan haasteisiin tässä vaiheessa harjoituskautta.

3. Mitalikolmikkoveikkaus :

Jukka Karttunen: Sotkamo, Seinäjoki, Kankaanpää
Sami Kivimäki: Kitee, Vimpeli ja Sotkamo.                                                                 
Tomi Niskanen: Sojy, PattU, Kipa

4. Miksi hallipesistä mielestänne kannattaa tulla katsomaan paikan päälle?

Jukka Karttunen: Pesis on parasta paikanpäällä. Lähes kaikki Seinäjoen turnauksen joukkueet ovat uudistuneet voimakkaasti ja erityisesti oman joukkueen nuorentuminen tuo varmasti.
Sami Kivimäki: Peleissä pelataan varmasti täysillä, uskon kaikkien itseään kunnioittavien joukkueiden haluavan aina voittaa sekä ansaita paikka lopputurnauksessa. Eikä tässä enää sarjan alkuun niin pitkä ole, joten melko hyvän kuvan joukkueiden kokoonpanoista alkaa jo saada.
Tomi Niskanen: Hallissa (useimmiten) tulee paljon juoksua ja tilanteiden tekeminen useasti helpompaa (kova alusta). Hallipesiksessä isommatkin yllätykset on mahdollisia.