Ensi vuonna Itä-Länsi -ottelut pelataan Hyvinkään Pihkalassa. Viimeksihän kyseisiä arvo-otteluita pelattiin kyseisellä stadionilla kaksi vuotta sitten. On mielenkiintoista nähdä, miten muu pesäpalloväki tämän ottaa vastaan. 

Oma ajatukseni on, että olisihan tuon voinut muuallekin viedä eri syistä johtuen. Ainoa näkökulma, joka puoltaa Hyvinkään Tahkon isännöimiä Itä-Länsi -otteluita ensi kesänä on mielestäni se, että joukkue täyttää ensi vuonna huikeat sata vuotta.

Oma ajatukseni on, että Itä-Länsi voitaisiin järjestää vuorovuosina idässä ja lännessä tai vaihtoehtoisesti, että vuorottelu menisi superpesiskuntien välillä, jossa on naisten tai miesten pääsarjatason seura. Näillä perusteluillahan ajatukseni mahdollistaa sen, että Hyvinkää voisi järjestää yhden välivuoden jälkeen jo ottelut. 

Lisäisin tuohon perusteluihini vielä sen, että haluaisin kymmenen vuoden tauon siihen, että sama paikkakunta / seura voisi toimia järjestäjävastuussa. Lieneeköhän mahdollista käytännössä? Täytyykö järjestäjävastuun olla edes välttämättä superpesispaikkakunnalla? Siihen en osaa sanoa, sillä alemmillakin sarjatasoilla tehdään pitkäjännitteisesti lajin eteen töitä.

Nyt Superpesiksen sivuilla kerrotaan, että toinen vaihtoehto on ollut Pori, jossa tapahtuma piti alkuperäisen suunniteman mukaan järjestää. Perustelut ko. sivulla liiton johtokunta on esittänyt asiasta seuraavasti: 

"Alkuperäisten suunnitelmien mukaan vuoden 2015 Itä-Länsi-tapahtuma oli tarkoitus järjestää Porissa, mutta kaupungin esitys ei Pesäpalloliiton johtokuntaa täysin tyydyttänyt."

Pori olisi ollut hyvä vaihtoehto monestakin näkökulmasta. Seura vetää hyvin katsojia naisten peleissä, lisäksi Satakunnassa on hyvä buusti naispesiksen suhteen laajemminkin menossa. Pesäpalloväki painottaa tasa-arvoa, mutta monta asiaa on vielä, missä tämä tökkii. Paremmin pesäpallopiireissä silti asiat ovat kuin monessa muussa isossa palloilulajissa. Vaikka Pori on ns. sivussa, sinne on hyvät kulkuyhteydet eikä se ole tiedotusvälineidenkäänkannalta kovin kaukana pääkaupungistamme.

Mitä mieltä sinä olet? Ota kantaa ja kommentoi.