Oliko SMJ muuten odotettu vai tuliko vastustajalta jotain uusia jippoja pleijareihin?
Aikalailla odotettu. Pelasivat erittäin hyvää ulkopeliä. Tulevat varmasti kotikentällään olemaan vaarallisia.Eilen aloitettiin naisten puolivälierät. Runkosarjassa vahvemmin sijoittuneet olivat vakuttavia ja kotietu piti jokaisella. Suuren suuria juoksujuhlia ei nähty millään paikakunnalla. Jopa kolme juoksua olisi riittänyt jokaisen jakson voittoon.

Lapuan Virkiä kellisti kotiareenallaan Kempeleen Kirin jaksoin 2-0 (5-2, 5-1). Kotijoukkueesta ykköspalkinnon nappasi joukkueen kapteeni Saija-Maria Saari, joka löi joukkueensa juoksuista kolme. Vieraiden ykköspalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt Heta Rautiainen. Muuten Virkiästä tehokkaita olivat kolme juoksua tuoneet kärkietenijät Paula Saloranta ja Carita Toiviainen. Jokeritaituri Janette Lepistö takoi joukkueelleen viisi juoksua ja toi yhden.

Rauman Lukko voitti nihkeässä sisäpeliottelussa Seinäjoen Maila-Jussit kotonaan jaksoin 2-0 (3-1, 3-0). Lukon parhaana palkittiin yhden juoksun tuonut Laura Kerola. Vieraiden ykköspalkittu oli joukkueensa ainokaisen tuonut Kaisaleena Rautakorpi. Lukon tehokkaimmat olivat sisäpelissä kaksi juoksua lyöneet Jenna Kammi-Rahnasto, Meri Kontu ja Henna Suominen sekä saman verran tuoneet Eeva Mäki-Maukola sekä Kaisa-Maija Rosvall.

Supervuoro tavoitti maanantaiaamuna Rauman Lukon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäen.

- Oltiin erittäin keskittyneitä. Meillä paljon kokeneita pelaajia, joista huomaa että syttyivät kun pudotuspelit alkavat.

Mitkä asiat olivat onnistuneita ja missä jäi selkeästi parannettavaa?

- Onnistuttiin ulkopelissä, jossa varsinkin kolmostilanne kesti hyvin. Sisäpeliin jäi eniten petrattavaa SMJ:n Niina Härkönen lukkaroi hyvin ja onnistui sotkemaan varsinkin kentällemenoja.

Oliko vastustaja odotettu vai tuliko vastustajalta jotain uusia jippoja puolivälieriin?

- Aikalailla odotettu. Pelasivat erittäin hyvää ulkopeliä. Tulevat varmasti kotikentällään olemaan vaarallisia.

Porin Pesäkarhut keräsi puolivälieräänsä eniten katsojia, kun paikalla oli 950 katsojaa. Manse PP piti ottelussa Pesäkarhuja ahtaalla, mutta taipui lopulta jaksoin 1-0 (2-2, 4-2). Porilaisjoukkueen parhaana palkittiin kolme juoksua tuonut Milla Lindström. Susanna Puisto vastaavasti löi saman verran juoksuja. Kolmeen tehopisteeseen ylsi myös kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Susanne Ojaniemi. Vieraiden parhaana palkittiin yhden juoksun lyönyt Jatta Vuorinen. Joukkueen tehokkain oli kaksi juoksua tuonut Anniina Kiviharju.

Jyväskylän Hippoksella kotijoukkue Jyväskylän Kirittäret sai vastaansa Lappeenrannan Pesä Ysit. Kotijoukkue piti vieraat vähillä tilanteilla, kun kolmostilanteet jakautuivat lukemin 13-8. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Aino-Maija Nikkola, joka löi ja toi yhden juoksun. Vieraiden parhaana palkittiin Vilma Mäkelä. Kotijoukkueen tehokkain oli kolme juoksua tuonut Emma Nieminen, joka ehti maanantaiaamuna vastailla Supervuorolle muutamaan kysymykseenkin.

Milaista oli pelata ensimmäinen playoff-ottelu?

- Olihan se huikeeta, että pudotuspelit alkoi.  Näitä syksyn pelejä varten on töitä tehty ympäri vuoden ja nyt sitten pääsee kunnolla irti.

Joukkue pelasi tiiviisti ulkona, oliko tähän tullut ohjeistusta pelinjohdolta?

- Ulkopeli on meillä hyvänä päivänä hyvinkin tiivistä, mutta oli siinä muutamia hetkiä, jolloin ei laskettu ajolähtöä päälle vaan otettiin koppia pois.

Kolme tuotua henkilökohtaisesti ja ykköskärki oli muutenkin vauhdikkaalla päällä, ilmeisesti juokseminen sujui vallan mainiosti?

-  Juoksu on kyllä lähtenyt kulkemaan tässä viime pelien aikana. Mahtaa olla siis oikein ajoitettu kunto. Toki aina tarvii hyvät vaihtajat ja kotiuttajat, jotta juoksuja syntyy.

Naisten puolivälierät jatkuvat keskiviikkona ja ottelut alkavat klo 17:30. Miesten puolivälierät alkavat huomenna, sama aika ja paikkakunnat ovat: Joensuu, Kouvola, Vimpeli ja Sotkamo.