Eilen käytiin erityisen tunnerikkaat pesäpallo-ottelut niin Hyvinkäällä, Alajärvellä kuin Imatrallakin. Lisäksi käytiin vielä ottelu Koskenkorvallakin.

Koskenkorvan Urheilijat pesi kasvonsa torstain Kitee-tappion jälkeen, kun Pohjois-Karjalan mitalisuosikki Joensuun Maila saapui Etelä-Pohjanmaalle ilmajokelaisten vieraaksi. Jaksoin 2-0 (3-2, 7-1) kotijoukkueen voittamassa ottelussa kotijoukkueen kunnareista vastasi kokenut ja palkittukin jokerikaksikko: Jere Dahlström ja Juha Suorauha. Vieraiden Juha Niemi kunnioitti ilmeisesti entistä seuraansa, kun kotiutusteho jäi pieneksi 1/6 ja miehen tasolle vaatimattomaksi.

II Tuomas Jussila

Kiteen Pallo-90 hävisi jaksoin 1-2 (3-4, 4-2, 0-1) raahelaisille Pattijoen Urheilijoille. Supervuorossa vierasjoukkue sai voittojuoksun harhaheitolla. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Imatran legendaarisella Linnalan kentällä. Vieraiden lukarri Topi Kosonenhan on naapurikaupungin miehiä, sillä hän on Lappeenrannan Pesä Ysien kasvatti. Imatrankosken läheltähän pesiksen osalta runsaasti harjoituspintaa on myös kiteeläisten lukkarilla Toni Laaksolla, joka on Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti.

II Topi Kosonen

Tunnekuohuja nähtiin varmasti paikallisottelussa, jossa kohtasivat kaksikymmentä klometriä maantieteellisesti erottavat Alajärven Ankkurit ja Vimpelin Veto. Vahvasti hurmoksellaan elävät ja toisen saappaat märkinä kaatumaan saavat joukkueet pelasivat tasaiset jaksot. Jaksoin 0-2 (5-6, 0-2) päättyneessä pelatussa pelissä Veto keräsi pisteet. Allekirjoittaneen ainakin hämmentää se, että Matias Rinta-Ahon lainasopimuksessa Alajärven Ankkureihin on mainittu, että hän ei saa pelata keskinäisissä koitoksissa. Mitä urheilullisuutta se tämä tällainen on? Vimpelin Vedon pelaajista Henri Puputti keräsi kaksitoista kärkilyöntiä.

II Janne Mäkelä

Hyvinkään Tahkon ja Jyväskylän Kirin välillä käytiin sarjaottelun lisäksi tunteikas Topi Koistisen muisto-ottelu. Allekirjoittanut nostaa Tahkon organisaatiolle hattua päivän ohjelmasta. Ottelu päättyi 3420 katsojan silmien alla kotijoukkueen 2-0 voittoon ja jaksot menivät lukemin 6-4 sekä 15-1.  Vieraiden otteista on huomioitava suurelle pesäpallokansalle vielä tuntematon nimi Paavo Lassila, joka on Jyväskylän Valon kasvatti. Nuori miies löi ensimmäisellä lyöntivuorollaan kunnarin.