Niin Porissa kuin Tampereella käydään tänään pesäpallopäivää. Mansen Räpsä aloitti emännöinnin Vuokatin Vetoa vastaan Kaupin kentällä. Myöhemmin illalla on neljältä miesten ottelu, jonka isännöintivastuusta huolehtii Sotkamon Jymy. Vastustaja saapuu Kymenlaaksosta ja kyseessä oli maineikas Kouvolan Pallonlyöjät. Kiitos varmaan on kouvolalaisjoukkueelle järjestelyistä ainakin, kun matkakilometrit lyhenevät noin 550km:llä kahteen suuntaan bussimatkaa tehdessä.

Porin pesäpallostadionin kaksiotteluisen päivän aloittaa näillä hetkillä Porin Pesäkarhujen ja Turku-Pesiksen kohtaaminen. Viideltä alkaen Kankaanpään Maila isännöi Satakunnan  pääkaupungissa viidestä alkaen Seinäjoen Jymyjusseja.

Mansen Räpsän ja Vuokatin Vedon kamppailussa avausjakson voittoon riitti yksi juoksu, kun Jenny Määttä löi Laura Määtän kotiin lukemiksi 0-1. Näin ollen kainuulaisjoukkue sai ensimmäisen sarjapisteensä uudella sarjatasolla.

Toisen jakson avausvuoroparissa Heta Rautiainen löi Essi Kyllin kotiin ja Reeta Korhonen Linda Kukkohovin. Kotijoukkue tasoitti kahdella seuraavalla sisävuorollaan. Ensimmäisen lopettavalla vuorolla Mari Vesaluoma löi kotiin Jatta Vuorisen. Toisen vuoroparin päättävässä vuorossa Henna Peltokangas löi Anna Rintasen kotiin. Kolmannen alussa iski kainuulainen puhuri kolmen juoksun verran. Ensin Laura Määttä löi kunnarin ja eteni kolmoselle asti. Muita juoksuja kunnarista ei tullut, mutta hetkeä myöhemmin samainen Määttä tuli vapaataipaleella kotiin. Kolmas juoksu oli Jenny Määtän käsialaa, kun hän löi kotiin Essi Kyllin. Kotijoukkueella oli viimeisen tasoittavalla paloton ajolähtö, kun Henna Peltokangas oli kolmosella, Jatta Vuorinen kakkosella ja Nina Taipale ykkösellä. Tilanne kuivui kuitenkin, kun Susanna Kylä-Kausen toimesta koko kvartetti haavoittui. Toinen yritys palottomana kakkoskärjestä, Heidi Vulli kolmosella, Sanna Vistinmäki kakkosella ja Camilla Kirsilä ykkösellä. Kotiutusyritys Kirsi Ala-Lipastilla. Se tyssäsi Vullin ja Kirsi Ala-Lipastin paloon. Anna Rintanen sitä vastoin kotiutti kahden palon tilanteessa Vistinmäen, kun takapesät olivat täynnä. Näin ollen jakso päättyi 3-5 ja ottelu luvin 0-2.

Palkitut

Mansen Räpsä
I Jatta Vuorinen
II Henna Peltokangas

Vuokatin Veto
I Laura Määttä
II Linda Kukkohovi