Miesten Superpesiksessä taottiin toukokuussa yllättävän monta juoksua, selkeitä syitä ei välttämättä vielä ole. Yksi selitys voisi olla se, että toukokuu oli alkupuolelta ainakin lämpimämpi kuin viime kauden vastaavana aikana. Naisten puolella sitä vastoin kunnarit ovat laskussa, joten yksittäisenä tekijänä se ei varmasti kerro koko totuutta.

Naisten puolella Superpesiskamppailuja käytiin toukokuussa 35 ottelua, joissa tehtiin 23 kunnaria. Vastaavat luvut viime vuodelta ovat 39 ottelua ja 40 kunnaria. Viime vuonna muun muassa Viinijärven Urheilijoiden Kati Nykänen löi kauden kaikki kolme kunnariaan toukokuussa. Tällä kaudella kakkospolttaja Nykäsen tilasto näyttää yhtä. Naisten puolella tällä kaudella enemmän kuin yhden kunnarin on ainoastaan lyönyt Siilinjärven Pesiksen Noora Mäntylä. Myös Mäntylä pelaa ulkopelissä kakkospuolella, hänen paikkansa siellä on kakkosvahti.

Miesten puolella vertailtavat luvut ovat seuraavat. Toukokuussa 2009 tehtiin ainoastaan viisitoista kunnaria ja otteluita oli yhtä vaille kolmekymmentä. Tänä vuonna toukokuussa pelattiin kaiken kaikkiaan 37 ottelua, joissa tehtiin 51 kunnaria. Viime vuoden yhtä vaille kolmessakymmenessä ottelussa nähtiin ainoastaan viisitoista kunnaria. Tämän kauden kunnaritilastojen kärkipään täyttää kaksi Kiteen Pallo-90:n pelaajaa. Kolme kunnaria ovat lyöneet niin lukkari Toni Laakso kuin kotimaisemiinsa palannut lyöjäjokeri Mika Laukkanen.

 

Mainittakoon, että viime kauden ensimmäisen kuukauden aikana kunnarin lyönneistä pelaajista on ainoastaan Nurmon Jymyn Janne Leppälä tänä vuonna pystynyt miesten puolella samaan. Naisten puolella tähän paljon arvostusta saatavaan tekoon ovat yltäneet Rauman Feran Tiina Andreasen, Siilinjärven Pesiksen Emma Luostarinen ja Viinijärven Urheilijoiden Tanja Kimpimäki.

Toukokuun pelaajiksi Superpesis valitsi tällä kaudella Kaisa Kärkkäisen Porin Pesäkarhuista ja Antti Hartikaisen Sotkamon Jymystä.  Kunnaritilastoista löytyvät nämäkin urheilijat jo tälle kaudelle, Kärkkäisellä on kunnareita yksi ja Hartikaisella kaksi.