Supervuoro tavoitti tämän kauden toukokuun pelaajan Carita Toiviaisen. Tällä hetkellä Toiviainen on etenijätilaston jaetulla kolmossijalla ja johtaa kärkilyöntitilastoa. Kärkilyöntiprosentti on tällä hetkellä 80,26, joka on maan toiseksi paras. Todettakoon, että yrityksiä on ollut kärkilyöntipisteen saavuttamiseen kahdeksassa ottelussa jo huikeat 76.

1. Mistä sait aikanaan pesiskipinän?

- Perheestämme äiti ajautui ensimmäisenä pesispiireihin. Hänen ehdotuksestaan liityin vuonna 2002 mukaan c-tyttöjen joukkueeseen, jossa pelasi silloin myös muutamia kavereitani.

2. Harrastatko tai oletko harrastanut muita lajeja, mitä hyötyjä olet huomannut näistä pesikseen?

- Ennen pesäpalloa harrastin tennistä. En osaa sanoa onko siitä ihmeellisemmin hyötyä ollut, silmä-käsi koordinaatio on varmaan sitä kautta tullut hyväksi.

3. Olet pelannut sisäpelissä monenlaisissa rooleissa, mikä niistä on mieluisin ollut?

- Kaikkein mieluisin on tämänhetkinen roolini. Vaihtajan rooli numerolla 2 tuntuu itselle sopivan parhaiten.

4. Olet pelannut koko urasi kasvattajaseurassasi, oletko harkinnut koskaan vakavasti siirtoa?

- En ole kyllä koskaan edes harkinnut pelaavani missään toisessa seurassa. Pesäkarhuissa joukkueet ja valmennus ovat aina olleet huipputasolla, joten mitään syytä ei ole ikinä ollut lähteä muualle. Pesäkarhut on ollut hyvä paikka kehittyä ja kilpailla huippujoukkueessa.

5. Kerro jokin hilpeä lajimuisto.

- Näitä olisi varmaan monia, mutta ainakin yksi juttu on jäänyt unohtumattomasti mieleen. Viimeisenä vuotena b-tytöissä matkustimme toiseen finaalin Kajaaniin syksyllä 2006. Voitimme siellä kolmannen peräkkäisen mestaruuden. Pelin jälkeen emme malttaneet millään lähteä kotiin. Vielä juuri ennen lähtöä, poistuimme bussista ja juoksimme tuuletellen sekä huutaen kenttää ympäri kultamitalit kaulassa. Oli siinä varmaan tippakin linssissä kun tajusi, että nämä oli viimeiset pelit tällä pitkään yhdessä pelanneella porukalla.

6. Mitä erehtyminen sinulle merkitsee pelaajana?

- Erehtyminen tarkoittaa minulle inhmillistä virhettä. Erehtyä voi pelin tiimellyksessä monessa asiassa, esimerkiksi pelin luvussa.

7. Ässien voiton myötä on alettu puhumaan Porin Pesäkarhujen mahdollisuudesta SM-kultaan, onko asiaan tällä kaudella enemmän näytön halua vai paineita kultamitalin saamiseen?

- Kyllähän siitä kaupungilla kuulee, että nyt on teidänkin sitten pakko voittaa kun Ässätkin voitti. Hienoa, että Ässät hoitivat pojan kotiin. Se fiilis oli huikea silloin hallissa. Sen haluaisin itsekin joskus kokea, mutta ei siitä kannata paineita ottaa.

                                               

carita_toiviainen-normal.jpg
Carita Toiviainen valmiina etenemään kakkospesälle.
Kuva: Carita Toiviaisen henkilökohtainen albumi.

Vastaa asioihin, mitä tulee mieleen?

Rauman Lukko - vihollinen nro 1

Läpilyönti - mahdollisuus kunnariin

Miespesis - mukavaa seurattavaa silloin tällöin

Medianäkyvyys - pesiksen osalta Porissa hyvällä tasolla

Urheiluruutu - enemmän lätkää ja pesistä niin olisi vieläkin parempi

Itä-Länsi - Hieno keskikesän tapahtuma niin katsomossa kuin pelikentällä