Tänään käytiin poikien superpesiksen ensimmäiset välierät. Sotkamon Jymyn vieraana Hiukan stadionilla oli Hyvinkään Tahko ja Vimpelin Vedon Saarikentällä vieraana oli Siilinjärven Pesis.

Sotkamon Jymy pelasi vahvan sisäpelin avausjaksolla. Se takoi avausjakson päätteeksi 7-2 lukemat ja toinen jakso päättyi lukemiin 5-4. Sotkamolaisjoukkueen paidassa pelasi tukku pelaajia, jotka ovat tällä kaudella pelanneet myös miesten superpesistä.  Näitä pelaajia olivat tänään: Jere Vikström, Niko Korhonen, Roni Vartama, Topi Korhonen, Janne Hyvönen ja Niilo Piiponniemi. Miesten vastuukin on ollut varsin kovaa luokkaa jo miesten joukkueessa näistä varsin monella. Tässäkö on yksi selitys sille, että kainuulainen menestysjuna puksuttaa vuosi toisen jälkeen? Edellä mainittujen lisäksi oli vielä pelaajia nuorten Itä-Länsi –koitoksissa tänä kesänä.

Vimpelin Veto pelasi nihkeän tasapelijakson 2-2 ensin, mutta toisella jaksolla joukkue puristi 3-1 voiton savolaisvieraista.  Myös Vedon joukkueesta löytyy superpesiskokemusta, kun Viljo Sillanpää vieraili kauden aikana Joensuun Mailan edustuspaidassa. Lisäksi tämän päivän joukkueesta seuransa edustusmiehistössä on tällä kaudella vieraillut Kari Kellokoski, Mikko Nikula, Matias Rinta-aho, Severi Lassila, Toni Kuusela ja Janne Heimonen.

Myös Hyvinkään Tahkon nuorten joukkueessa on pelaajia, jotka ovat esiintyneet omassa superpesisjoukkueessa. Näitä pelaajia ovat Riku Hokkanen, Valentin Ikonen, Valtteri Virtanen, Teemu Nikkanen, Ville Harju, Oula Forsström ja Otto Kaartokallio.

Moni mainitsemistani pelaajista on jo vastuuta kantanutkin mainiosti suuremmissa ympyröissä, mutta monen tulevaisuus on vielä edessäpäin. Jatkuvaan onnistumiseen huipulle ei ole pikatietä vaan se kysyy näiltäkin pelaajilta edelleen kovaa intoa harjoitteluun, mutta nämä pelaajat ovat jo hyvällä matkalla sinne.