Sarjanousija Kempeleen Kiri joutui kunnaripeijaisten kohteeksi vieraillessa eilen Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Kotijoukkue voitti ottelun jaksoin 2-0 (5-1, 7-3). Kossu teki ottelussa kaikkinensa kolme kunnaria, joista vastasivat avausjaksolla Tuomas Tuohisaari ja toisella jaksolla Juuso Myllyniemi sekä Jere Dahlström lisäksi vierailija Kempeleen Kirin Aki Hanhela löi yhden kunnarin. Kolmostilanteet ottelussa menivät kotijoukkueelle murskaavasti 25-8. Yleisöä: 1089.

Supervuoro tavoitti Koskenkorvan Urheilijoista Tuomas Tuohisaaren.

Kauden avausottelu ja heti kunnari, miltä onnistuminen tuntui?
Tuomas Tuohisaari: Tottahan kunnarin lyöminen aina mukavaa on.

Oliko joukkueen sisällä sovittu mitään ensimmäisestä kunnarista?
Tuomas Tuohisaari: Eipä mitää erikoisempaa oo sovittu.

Tuomas Tuohisaari löi tämän kauden ensimmäisen
kunnarin superpesiksessä.
Kuva: Niilo Hirvonen

Miten muuten oma ottelusi meni?
Tuomas Tuohisaari: Oma kauden avaus sujui ihan hyvin, perusvarmaa suorittamista.

Vastasiko Kempeleen Kiri odotuksianne?
Tuomas Tuohisaari: Kempele oli juuri sitä, mitä odotettiinkin.

Kuvaile omaa rooliasi joukkueessa:
Tuomas Tuohisaari: Työmyyrä

Joensuun Maila kohtasi Vimpelin Vedon. Vierasjoukkue voitti kamppailun jaksoin 0-1 (2-2, 0-2). Kolmostilanteet 6-17, yleisöä: 1218. Kunnarit: Mikko Kanala (ViVe).

Alajärven Ankkurit pelasi Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan kotikentällään. Joukkueiden paremmuus ratkesi vieraiden eduksi kotiutuskisassa jaksoin 1-2 (2-5, 7-2, 2-2, 1-3).  Kolmostilanteet: 17-11, yleisöä: 1704. Kunnarit: Aki Orava (AA), Sasu Iivarinen (AA) ja Jukka-Pekka Vainionpää (JymyJussit).

Jukka-Pekka Vainionpää aloitti kauden tehokkaasti: Yksi kunnari, kuusi tavallista lyötyä ja kaksi tuotua juoksua.
Kuva: Erkki Hautaviita

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi täydet sarjapisteet Pattijoen Urheilijoiden vieraillessa Kouvolassa. Ottelu päättyi jaksoin 2-0 (4-3, 4-2). Kolmostilanteet 16-15, yleisöä: 1260, ei kunnareita.

Jyväskylän Kiri voitti tiukassa ottelussa Hyvinkään Tahkon lukemin 2-1 (0-1, 2-0, 1-0). Kolmostilanteet 17-14, yleisöä: 1102, ei kunnareita.

Lippo väkevä avauksessa kotiareenallaan

Toinen sarjanousija Oulun Lippo murskasi Kiteen Pallo-90:n tennislukemin 2-0 (6-1, 6-2). Lippo järjesti ottelun ainoat kunnaripeijaiset heti avausvuorossa, kun yhden palon ajolähtötilanteessa Marko Pelkonen löi kolmospuolelta maisemiin lukemiksi 4-0 ennen kuin kaikki paikalle saapuneet olivat vielä ehtineet omille paikoille istahtamaan peliä katsomaan.

Oulun Raksilan pesäpallostadionilla nähtiin heti avausvuorossa Marko Pelkosen lyömänä kunnari.
Kuva: Harri Holtinkoski

Kotipesään riensi kolme juoksua ottelussa tuonut Jere Vikström, Tapani Piri sekä Antti Korhonen ja Pelkoselle siis kunnari. Lippo takoi vielä vuorossa viidennen juoksun, kun ensimmäisen superpesisottelunsa pelannut Jali-Matti Kurkela löi ensimmäisellä lyöntivuorollaan Hannu Huuskosen välilyönnillä kotiin lukemiksi 5-0. Kolmannnen vuoroparin tasoittavalla kahden palon ajolähtötilanteessa Matti Korhonen kotiutti Saku Hakkaraisen lukemiksi 6-0. Neljännen vuoroparin alussa Kiteen Pallo-90 kavensi Sami Joukaisen yllättäessä siepparin ja kotiin saapui pirteästi läpi ottelun vierasjoukkueesta pelannut nuori mies Oskari Purmonen.

Toisen jakson alussa Lippo taki heti kuusi juoksua ja ottelu oli silä selvä. Ensin Pelkonen kotiutti Hakkaraisen, sen jälkkeen Matti Korhonen Vikströmin ja Antti Korhosen. Hannu Huuskonen jatkoi kotiuttaen Pelkosen, Jouko Rautio löi hetkeä myöhemmin 5-0 lukemiksi ja kotiin tuli Matti Korhonen. 6-0 iskun sivalsi Pelkonen ja kotiin saapui jälleen Vikström. Kavennuslukemista vastasi kolmmanen tasoittavalla ensin Topi Hurskainen, joka löi Simo Rahusen kotiin ja viimeisessä vuorossa päätöslukemat 6-2 jaksolle löi yhden palon ajolähtötilanteesta Joni Tervo, joka kotiutti Joni Matikaisen.

Kolmostilanteet: 19-13,  yleisöä: 1214, kunnarit: Marko Pelkonen (Lippo)

Ottelun jälkeen mietteitä Oulun Liposta kertoivat nuoret Jali-Matti Kurkelan ja Jere Vikströmin.

Miten peli meni?

Jali-Matti Kurkela: Kyllä meni kivasti, kun ennsimmäinen lyöty tuli, mutta aina on parannettavaa.
Jere Vikström: Meni hyvin, oli mukava pelata.

Millaisia dotuksia sinulla on kuluvalle kaudelle?

Jere Vikström: Parempi kesä kuin viime kesä, ei mitään ihmeitä.
Jali-Matti Kurkela: Toivottavasti pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon ja lisää oppimaan.

Jali-Matti Kurkela ja Jere Vikström toivovat tuleviin kamppailuihi katsojia lisää Raksilaan. Kuva: Harri Holtinkoski

Lisäksi jutuin vielä Kiteen Pallo-90:sta nuoren Oskari Purmosen ja kokeneen Sami Partasen.

Sami Partasen loppuverryttely sujui kuntopyörällä Raksilan pukukopissa.

Sami Partanen: Molempien jaksojen eka vuorossa jäätiin jalkoihin, toinen jakso ei ollut omissa käsissä, kun kaveri pääsi aloittamaan. Onneksi ei ole yhdestä pelistä kiinni, tämän osalta pystytään painamaan nopeasti deleteä.

Oskari Purmonen oli Kiteen pirteimpiä vaikeassa ottelussa: Kuva: Niilo Hirvonen

Oskari Purmonen: Sisäpelissä oli vaikeaa ja ensimmäiset ulkovuorot molemmissa jaksoissa liikaa.