Avausjakso Porin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän tähdittämässä hallipesiksen SM-finaalissa oli tänään ulkopelin juhlaa. Virkiällä oli kolme kolmostilannetta ja Pesäkarhulla yksi. Juoksuja kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut avausjaksolla lyömään.

Toisen jakson ensimmäisen vuoroparin alussa Virkiä rakensi kaksi kolmostilannetta jokerilyöjä Maija Kaappolalle. Hän käytti ensimmäisen tilanteen näistä ja kotiutti Elina Mäen.  Tiukka ja tiivis ulkopeli jatkui toisen vuoroparin, kunnes kolmannen vuoroparin täyttävällä porilaiset saivat kaksi kolmostilannetta. Hekin onnistuivat ensimmäisessään, kun Hanna Itävalo (os. Hirvikoski) kotiutti Carita Toiviaisen.

Kolmannen tasoittavalla nähtiin jo ajolähtö, kun pesille Mäki oli rientänyt kolmoselle, Emmi Viitala kakkoselle, ja Enni Kylä-Kause ykköselle. Ajolähdön purki onnistuneesti Kaappola, joka kotiutti Mäen lukemiksi 1-2. Jatkuvaa ajolähtöä Tanja Vehniäinen ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan. Pesäkarhujen takaa-ajo alkoi lupauksia herättävästi, kun kakkoskärjestä joukkue rakensi ajolähdön: Kaisa-Maija Loutti saatiin kolmosella, Milla Jakonen kakkosella ja Tiia Ahvenniemi ykkösellä. Itävalon kotiutusyritys kuitenkin jäi teräksen kovaan Virkiän ulkokenttään ja Loutista tuli viimeisen vuoroparin ensimmäinen palo. Tämän jälkeen haava tyhjensi kentän ja joukkue pyrki rakentamaan tilanteen ykköskärjelle, joka ei kuitenkaan saanut itseään kentälle.

Näin Lapuan Virkiästä tuli Suomen mestari tiukkaakin tiukemmin jaksoin 0-1 (0-0, 1-2).  Kolmostilanteet ottelussa Lapuan Virkiälle lukemin 7-5.

Onnittelut Porin Pesäkarhut hopeasta! Onnittelut Lapuan Virkiälle SM-kullasta!