Tänään niin naisten kuin miesten puolella on puhuttu vaikeista mestaruuksista. Vaikka Lapuan Virkiä ja Sotkamon Jymy ottivat viidennet ulkokausimestaruudet putkeen, joukkueiden hallikaudet eivät menneet odotetusti ja kesäänkin oli erilaisia haasteita, kun joukkueisiin saapui uusia pelaajia vastuullisiin rooleihin.

Supervuoro tavoitti Lapuan Virkiästä Paula Salorannan sekä Elli Katteluksen ja Sotkamon Jymystä Kosti Rautiaisen sekä Niko Korhosen. Ensin puheenvuoro naisille ja heistä ensin Salorannalle.

Jälleen mestaruus, on puhuttu vaikeuksien kautta voittamisesta? Millainen tämän kauden matka oli?

Paula Saloranta: Matka oli pitkä talvesta syksyyn. Ja medioissa oli paljon puhetta siitä, että nyt joku muu joukkue voittaa mestaruuden, kun Virkiä on muuttunut. Jossain vaiheessa keskikesää aloimme hitsautua paremmin joukkueeksi ja tässä on tulos.

Sait juosta viimeisessä finaalissa niin sisällä kuin ulkona. Antoiko ulkopelikuormitus myös sisävuoroihin fiilistä vai syyspäivänä jopa hyvän verryttelyn?

- Rankkaa tuo oli, kun jalat kramppasi viileästä ilmasta johtuen, mutta kyllä siitä hyvät aggressiot sai.

Televisiosta katsottuna pelaajat nauttivat suunnattomasti pelistä molemmin puolin, oliko tämä havainto väärä vai jännittikö finaali pelin aikana?

- Kun pelistä nauttii, niin onnistuu paremmin. Varmaan pientä jännitystä on ollut mutta sellaista hyvää.

Oma ehdotukseni on vuoden tulokkaaksi naisissa Elli Kattelus, jos valinta osuu häneen. Millainen pelaaja on mielestäsi kyseessä?

- Mahtava ihminen ja joukkuepelaaja!

Ja sitten Elli Kattelus.

Kuvaile itseäsi pelaajana:

Elli Kattelus: Periksiantamaton, kovahermoinen ja lujatahtoinen.

Millaista oli pelata SM-finaalisarjassa heti avauskaudella?

- Todella mahtavalta, loistava huipennus koko kaudelle.

Ja sitten Kosti Rautiainen.

Mitä vaikea mestaruus oli sinulle henkilökohtaisesti?

Kosti Rautiainen: Haastava finaalisarja, haastava kausi ja haastava kausi sekä vuosikin. On joutunut haastamaan itsensä kunnolla, että on päässyt pelamaan tähän kuntoon.

Jymyllä ei hallikausi mennyt odotusten mukaan, mistä se kertoo?

- Kaikenlaista sattui, aika paljon loukkaantumisia. Jokainen uusi nuorikin on tarvinut joukkueessa aikaa. Uusiin rooleihin ja uusiin pelipaikkoihin on annettu Sotkamossa ja annetaan aikaa. Hallikausi ja kesä meni monilta osin opetellessa.

Teit monenlaisia juttuja, uskotko tämän vievän sinua pelaajana eteenpäin?

- Kaikki kehittää, oppii uutta ja vie vanhoja asioita. Intohimo on lajiin säilynyt

Kehittääkö monipuolisuus pelaajaa mielestäsi?

- Pakko, ja haluan kehittyä. Kokonaisuus vaikuttaa. 

Olit paljon kauden aikana eri roolissa itse. Auttaako se näkemään myös vastustajan tekemisiä eri silmin?

- Tietenkin. Mitä asioita tarkkailee, omassa pelissä tai toisten pelissä, havaintoja tekee muutenkin, kun näkee eri silmin.

Supervuoron mielestä Jani Komulainen on vuoden pelaaja. Minkälainen pelaaja on mielestäsi joukkueenne kapteeni?

- Suuri mahdollinen, ottaa roolia ja kantaa itseään sekä joukkuetta, henkilökohtaisesti hän on esikuvani. Tekee paljon seuran hyväksi kentän ulkopuolella sellasia asioita, mitä ei näy ulospäin.

Olisiko  mielestäsi vaihtoehto vuoden pelaajaksi?

- Jätän raadille mielellään arviot, en sano mitään. Jos joku saa joukkueen menestyksen lisäksi muuta, se sallittakoon.

Tänään on puhuttu vaikeista mestaruuksista, millainen kausi sinulla oli?

Niko Korhonen: Hyvin kaksijakoinen. Alkukausi meni hyvin ja sen kertoo kun tuli valinta itä-länteen. Mutta oikeestaan sen jälkeen tuli ailahtelevia pelejä ja tuli vaihto jokeriksi, joka laittoi nuoren pojan miettimään kautta, miten se on noin huonosti menny. Mutta nousu taas vaihtajan rooliin playoffseissa piristi omaa peliä ja mieltä. Sitten, kun tuli vielä onnistumisia niin se nosti itseluottamusta ja nyt, kun kausi loppui mestaruuteen niin ei mikään tunnu paremmalta ja kaikki kauden pettymykset, sekä vaikeudet on nyt unohdettu.

Tänään yhdessä vuoroparissa aloitit vuoron lyöjänä, mietin pelin tiimmellyksessä, että tämä oli pelinjohtajan neroutta eli edellisessä vuorossa paljon sai juosta Piiponniemi, nyt on Korhosen vuoro juosta, oliko tämä taktiikkaa vai sattumaa?

- Ehkä se vain kuitenkin pelin tiimellyksissä tapahtui, ei ollu kuitenkaan suunniteltu.

Millaisin ajatuksin näet sen, että olet opetellut kärkietenijästä vaihtajaksi? Viihdytkö uudessa roolissa paremmin kuin aiemmassa?

- No ehkä juuripa siksi pidän, koska se on haasteellinen paikka sekä se on hyvin tärkeä rooli.

Auttaako etenijän tausta ymmärtämään etenijän elämää vaihtajana?

- Auttaa, koska ymmärtää esim. Miten hyvät lähdöt etenijä voi ottaa pesältä yms.

Millaisia terveisiä haluat lähettää nuorille pelaajille, jotka joutuvat tai saavat vaihtaa roolia omassa joukkueessaan välillä?

- Ei muuta kuin ottakaa ilomielin vastaan kaikki rooli, mitä tarjotaan, mutta kuitenkin hyvän roolin saaminen on kovan työn takana.