Tiistai-illan ainoassa kamppailussa kolme pistettä kumman tahansa joukkueen pottiin toisi varman pudotuspelipaikan, joten luvassa olisi tiukka koitos etenkin, kun molemmista joukkueista tihkui supervuorolle ennen ottelua viestiä hyvästä valmistautumisesta, mutta miten legendaarisella Hippoksen stadionilla Jyväskylän Kirin ja Hyvinkään Tahkon ottelu etenikään.

Avausjakson sisäpeli nihkeää puolin ja toisin

Hyvinkään Tahko aloitti ottelun sisävuorossa ja joukkue teki avausjuoksun, kun kokenut Timo Rantatorikka löi Juha Puhtimäen kotiin. Tasoittavalla vuorolla vahvan kauden pelannut Jyväskylän Kirin lyöjätykki Hannu Kiukkonen onnistui kotiuttamaan Ilkka Ylitalon. Hetkeä myöhemmin isäntäjoukkueen ikinuori Jukka Latvala kotiutti Miikka Matikan. Muut avausjakson tilanteet päättyivät milloin paloon, milloin haavoittumisiin.

Toisen jakson avausvuoroparissa kotijoukkue rakensi yhden palon ajolähdön, kun Atte Vatanen oli kolmosella, Pasi Rajala kakkosella ja Jukka Latvala kolmosella. Hannu Kiukkonen asteli mailan varteen ja kotiutti Vatasen. Hetkeä myöhemmin sama mies löi myös Rajalan kotiin. Ville Kotro rakensi uuden ajolähdön eli Latvala kolmosella, Kiukkonen kakkosella ja Kotro itse ykkösellä. Purkuvuoroon saapui Jari Karppanen, joka löi Latvalan kotiin. Seuraava ajo oli Kiukkosen täyttäessä kolmospesää, Kotro kakkospesää ja Karppanen ykkösellä. Ajoa purki Juho Määttälä ja Kiukkonen juoksi kotiin. Seuraava ajolähtö oli Perttu Hautalalla kahdella palolla, Karppanen ja Määttälä takapesillä, Ylitalo ykkösellä. Tilanne muuttui haavojen myötä nollatilanteeksi ja hetkeä myöhemmin vuoronvaihto lukemissa 4-0.

Toinen jakso alkoi sinivalkoisten siivillä

Tahkon tasoittava eteni nihkeissä merkeissä, neljäntenä mailan varressa ollut Teemu Nikkanen sai taituroitua itsensä pesälle. Marko Pelkonen sai kahden palon ajolähdön eteensä, kun Nikkanen oli kolmosella, Valentin Ikonen kakkosella ja Riku Hokkanen ykkösellä. Viime aikoina liekeissä ollut Pelkonen ei onnistunut kaventamaan.

Toisen vuoroparin alussa Kiri kopitteli ykköskärjelle tilaa ja Miikka Matikka rakensi ajolähdön siten, että Ilkka Ylitalo oli kolmosella, Juho Määttälä kakkosella ja hän itse ykkösellä. Hannu Kiukkosen rooli oli ottaa palottoman ajolähdön haaste vastaan, mutta juoksuja ei tullut. Yhden palon ajolähtö oli Jukka Latvalalla, Määttälä kolmosella, Matikka kakkosella ja Kiukkonen ykkösellä. Konkari tinttasi Määttälän kotiin lukemiksi 5-0, ajo jatkui Perttu Hautalalle, joka kuitenkin paloi. Kahden ajolähtö oli vielä samoilla miehillä Jaakko Heikkisellä, joka ei onnistunut ja vuoro vaihtui. Vieraiden vaikeudet sisävuorossa jatkuivat eikä joukkue tulostaululle muutoksia saanut aikaiseksi.

Kolmannessa vuorossa Kiri rakensi kolmostilanteen, mutta Määttälälle ei tällä kertaa onnistunutta kotiuttajaa löytynyt. Kolmannen tasoittavalla Tahko sai vihdoin kahden palon ajolähdön Timo Rantatorikalle, kun Tuomas Tyni oli kolmosella, Riku Hokkanen kakkosella ja Marko Pelkonen ykkösellä.  Viimeisessä Kirin sisävuorossa nähtiin vielä kaksi juoksua, kun Kiukkonen kotiutti niin Ylitalon kuin Määttälän lukemiksi 7-0.

Kirille näin ollen voitto jaksoin 2-0 (2-1, 7-0). Kolmostilanteet 18-8, yleisöä 1412.

Palkitut
Jyväskylän Kiri

I Hannu Kiukkonen
II Jani Karppanen

Hyvinkään Tahko
I Juha Puhtimäki
II Juha Korhonen