Supervuoroblogi on siirtynyt talviaikaan, se tarkoittaa hallipesiksen odottamista. Se tarkoittaa mahdollisesti myös hiljaisempaa aikaa blogin suhteen, muttei syväjäädytystä. Tällä viikolla on muun muassa kuulunut paljon naispelaajien siirtymisistä eri superpesisseurojen välillä. Etenkin tämä liike on näkynyt Etelä-Pohjanmaan suunnalla.

Sitten pari sanaa muuten miesten Superpesiksestä. Luin Urheilulehteä ja siinä todettiin, että Alajärven Ankkurit olisi halunneet Oulun Lipon paikan. Superpesis ei myöntänyt sitä paikkaa Kitron stadionilla kotiotteluita pelaavalle joukkueelle. Viime kausina Alajärven Ankkurit ovat pelanneet pirteästi nuorten sarjoissa ja tässä olisi ollut oiva kiitos siitä työstä.

En tiedä, miten Superpesiksen hallituksessa ovat ääneet jakautuneet. Etelä-Pohjanmaalla on vahva yliote alueellisesti etenkin nyt, kun Lippo Pohjois-Pohjanmaalta luopui superpesispaikastaan. Mikäli paikka olisi annettu, sitä olisi voinut miettä myös Ulvilan Pesä-Veikoille. Seuran juniorityö ei yllä samalle tasolle kuin AA:n kuitenkaan.

UPV oli ilmoittanut, että heillä oli jo valmistuttu ykköspesikseen eikä rakentamaan superpesisjoukkuetta. Tämä kertoo kaiketi nöyrästä kehitystyöstä, mitä seurassa ollaan tekemässä ja kaiketi tavoitteena kuitenkin siintää pitkäjännitteisyys Superpesiksessä.

Omasta mielestäni sen paikan olisi voinut AA:lle myöntää, heidän mainintansa kiivaista peleistä Vimpelin Vetoa vastaan olisi ollut jotain suurta. Mestaritkaan eivät ole ikuisia ja vuosi vuoden jälkeen jokainen seura aloittaa puhtaalta pöydältä uuden kauden ja siihen valmistautumisen.