Samaan aikaan kuin runkosarjassa selvitellään sijoituksia ennen sarjan päättymistä, tilastoniilotkin seuravat eri puolilla maata mielenkiinnolla lajin tapahtumia. Tänään Seinäjoella JymyJussit tyrmäsi lyöjäjokerinsa Jukka-Pekka Vainionpään johdolla Alajärven Ankkurit jaksoin 2-0 (5-2, 14-2). Ykköspalkittu Vainionpään saldo oli tänään hurjat: 2 kunnaria, yhdeksän tavallista lyötyä ja 2 tuotua juoksua. Kakkospalkinnon nappasi seurakaveri Ilari Siutla, joka toi viisi juoksua. Vieraiden ykköspalkinnon sai Juha-Matti Matilainen ja kakkospalkinnon Kari Kellokoski. Nyt Vainionpään saldo näyttää: 7 kunnaria ja 92 lyötyä juoksua eli yhtä huutaa sadan juoksun rajapyykki.

Suuremmat lyöntipeijaiset kokonaisjuoksuilla mitattuna järjesti kotikentällään Pihkalassa Hyvinkään Tahko, joka voitti ilmajokelaisen vastustajansa Koskenkorvan Urheilijat jaksoin 2-0 (10-5, 5-4). Kotijoukkueen ehdoton tykki oli Juha Korhonen, joka löi kunnarin ja seitsemän tavallista. Lisäksi miehelle kirjattiin kaksi tuotua juoksua ja kahdeksantoista kärkilyöntiä yhtä monesta yrityksestä. Jos joku tilastoniilo tietää, mielelläni ottaisin vastaan tiedon siitä, mikä on yhden ottelun kärkilyöntiennätys miesten tai naisten superpesiksessä. Kakkospalkinnon Tahkosta sai Teemu Nikkanen. Vieraiden parhaana palkittiin Mikko Haukkala ja kakkospalkinnolla Mikko Mahlamäki.

Sarjan tyvipäähän juuttunut Jyväskylän Kiri hävisi kotikentällään hyvästä toisesta jaksostaan huolimatta Pattijoen Urheilijoille jaksoin 0-1 (5-10, 1-1). Kotijoukkueella oli useita kolmostilanteita vielä viimeisessä sisävuorossaan, mutta joukkue ei onnistunut juoksun teossa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin sataprosenttisen sisäpelin uurastanut Atte Vatanen ja kakkospalkinnolla Juho Määttälä. Voittajajoukkueesta palkittiin parhaana neljä lyötyä juoksua kerännyt ikinuori Pertti Mäkelä ja kakkospalkinnon sai vikkelät menojalat omaava Paavo Pelto.

Sarjan kärkipäästä kaksi kolmesta menetti tänään pisteen. Kotijoukkue Joensuun Maila kaatoi Kankaanpään Mailan vasta kotiutuskisan jälkeen jaksoin 2-1 (1-2, 6-1, 0-0, 5-2). Kummankin joukkueen lukkarit saivat palkinnot, kotijoukkueesta kakkospalkinnon Mika Väisänen ja vieraista ykköspalkinnon Ville-Veikko Olli. Vieraiden kakkospalkinnon sai kaksi lyötyä juoksua kerännyt Jukka Lankinen. Kotijoukkueen paras oli neljä lyötyä juoksua saalistanut Aleksi Rautiainen. Kiharaisesti menneen kierroksen johdosta, Joensuun Maila on sarjassa kolmas kolme kierrosta ennen runkosarjan päättymistä.

Toisena tällä hetkellä runkosarjassa on Vimpelin Veto, joka tänään voitti kotikentällään Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2-1 (3-1, 3-4, 5-2). Viime aikoina pirteästi pelannut vierailija nousi toisella jaksolla 3-1 tappioasemasta viimeisessä sisävuorossaan jaksovoittoon. Kotijoukkueen parhaana palkittiin moniosaaja Perttu Hautala ja kakkospalkinnolla toinen monitaituri Sami Haapakoski.  Vieraiden parhaana palkittiin Anssi Lammila ja kakkospalkinnolla Juho Toivola.
Kärjessä jatkaa tämän illan jälkeen

Sotkamon Jymy, joka voitti kotikentällään Kiteen Pallo-90:n jaksoin 2-0 (3-0, 7-2). Jymyn parhaana palkittiin neljä juoksua lyönyt Roope Korhonen ja kakkospalkinnolla Toni Kohonen. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai Toni Laakso ja kakkospalkinnon Ville Posti.

Kolme peliä on siis joukkueilla jäljellä runkosarjaa, runkosarjan voitosta kamppailevat sarjan ennakkosuosikit: Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto, joukkueilla on neljä pistettä tällä hetkellä ero. Seuraava kamppailu on joukkueiden välinen Sotkamossa. Vimpelin Veto kohtaa vieraissa vielä paikallisvastustaja Alajärven Ankkurit Alajärvellä ja kotonaan Pattijoen Urheilijat. Sotkamon Jymy matkustaa sitä vastoin Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Raaheen ja päätösotteluun tulee Sotkamoon Alajärven Ankkurit viime kauden pelaajansa Aki Oravan johdolla.