Helteisessä kelissä 80-vuotista seurataivaltaan juhlinut Vimpelin Veto hiipui ottelun tauolla joukkueen hävitessä kotiottelunsa Seinäjoen JymyJussit jaksoin 1-2 (10-1, 6-9, 0-1). Hurjassa lyöntivireessä olleen Janne Mäkelän panos oli kaksi kunnaria, kahdeksan lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Kotiutukset ja kolmoselle vaihtamiset olivat etenkin juhlakalulle tappuraa JymyJussien ulkopelivireen vuoksi. Mäkelä palkittiin kotijoukkueesta ykköspalkinnolla, kakkospalkinnon sai Perttu Hautala. Vieraiden parhaana palkittiin ottelun loppuhetkillä otsaansa pallon saanut Jukka-Pekka Vainionpää ja kakkospalkinnolla Ville Viita.

Myöhemmin illalla Sotkamon Jymy lisäsi sarjajohtoaan pisteellä, kun kärkijoukkue joutui toisella jaksolla vaikeuksiin sarjajumboa Jyväskylän Kiriä vastaan. Jymy voitti ottelun jaksoin 1-0 (10-0, 5-5). Kotijoukkueen paidassa ensimmäisen superpesisottelunsa pelannut Vaasan Mailan kasvatti Patrik Wahlsten löi ennakkoluulottomin ottein kaksi juoksua. Sotkamolaisille tuttu mies Jaakko Heikkinen palkittiin Kirin ykköspalkinnolla ja kakkospalkinnolla Ilkka Ylitalo. Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon sai Roope Korhonen, kakkospalkinnon nappasi Jani Komulainen.

nikokorhonen_kuva_niilohirvonen-normal.j
Miksi erinomaisen kauden pelannutta Niko Korhosta ei valittu Itä-Länteen? Kysyy epätietoinen bloggari. Kuva: Niilo Hirvonen

Raahessa kotijoukkue Pattijoen Urheilijat taipui Hyvinkään Tahkoa vastaan jaksoin 0-2 (3-7, 0-4). Molempien joukkueiden kokenut osasto esitti ottelussa vahvoja otteita. Kotijoukkueen parhaana palkittiin vaiholyöntispesialisti Jussi Kemilä ja kakkospalkinnolla Pertti Mäkelä. Vieraiden parhaana palkittiin vaihtoja ja sekä kotiutustehtäviä mainiosti esitellyt Juha Korhonen ja kakkospalkinnolla samaisia tehtäviä tyylikkäästi hoitanut Pasi Kokkonen.

Koskenkorvan Urheilijat hävisi supervuorossa Kiteen Pallo-90:lle jaksoin 1-2 (5-3, 5-7, 1-2). Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin Juha Katajisto ja kakkospalkinnolla Jere Dahlström. Vieraiden kakkospalkinolla palkittiin sataprosenttisen sisäpelin pelannut Matti Latvala, joka toi myös supervuoron tasoitusjuoksun. Parhaana pelaajana kiteeläisryhmästä nähtiin Simo Rahunen. Hienoissa sääolosuhteissa käydyssä ottelussa kolmostilanteita nähtiin kaikkiaan yli viisikymmentä, kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 26-25.

mattilatvala_kuva_niilohirvonen-normal.j
Kiteen Pallo-90:n Matti Latvala on palaamassa entisaikojen huippuvireeseen.  Kuva: Niilo Hirvonen

Kankaanpään Maila voitti Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2-1 (2-5, 4-1, 1-0). Kotijoukkueen parhaana palkittiin Henri Pulkkinen ja kakkospalkinolla aiemmin peliurallaan KPL:ssäkin pelannut Marko Nygård. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai Juho Toivola ja kakkospalkinnon upeaa lukkarikautta pelaava Joni Rytkönen.

Naisten puolella nähtiin kolme vierasvoittoa eri puolilla Suomea. Lappeenrannassa Pesä Ysit taipui hyvän avausjakson jälkeen Porin Pesäkarhuille 0-1 (2-2, 0-3). Kotijoukkueen parhaana palkittiin Viivi Kainlauri ja kakkospalkinnolla Marianne Roiha. Pesäkarhujen palkinnot sai ykköspalkittu Carita Toiviainen ja kakkospalkittu Kaisa-Maija Loutti.

Vihdissä Vihdin Pallon luota sarjapisteet haki Lapuan Virkiä jaksoin 0-2 (2-5, 0-11). Kotijoukkueen parhaana palkittiin lukkari Annika Färm ja kakkospalkinnolla Mari Sallinen. Vierasjoukkueen palkinnot sai jokerikaksikko. Ykköspalkittu oli eilen Enni Kyl-Kause ja kakkospalkittu Maija Kaappola. Mainittakoon, että lyöjätilaston seitsemän kärjestä löytyy lapualaisten jokeritrio tällä hetkellä. Piikkipaikalla Janette Lepistö, kakkosena Kaapolla ja seitsemäntenä on Kylä-Kause.

Kempeleen Kiri ja Jyväskylän Kirittäret pelasivat tahmean sisäpelin. Kumpikin joukkue pysäytti vahvat vaihtolyöjät. Joukkueet saivat vain yhdellä vuorolla molemmissa jaksoissa juoksunsa. Vierailija oli tällä kertaa vahvempi jaksoin 0-2 (1-3, 1-3).  Kotijoukkueen parhaana palkittiin Marianne Reinikka ja kakkospalkinnolla Eveliina Kesti.  Vieraiden parhaana raati palkitsi Mira Kolehmaisen ja kakkospalkinnolla Jenna Hakkaraisen.

Lauantaina blogillani oli ollut yli 2000 lukijaa. Kiitos teille kaikille.