Satakunnassa käytiin tänään niin Raumalla kuin maakunnan pääkaupunki Porissa tänään välierät. Katsojia oli molempiin otteluihin saapunut yli tuhat. Valitettavasti molemmissa otteluissa kotiyleisön kannalta nähtiin tänä iltana vierasjoukkueen voitto.

Kirittäret tasoitti otteluvoitot Porissa
Porin Pesäkarhut - Jyväskylän Kirittäret 0-2 (2-4, 3-9)

Porin pesäpallostadionilla oli 1191 katsojaa. Ottelu alkoi kotiyleisön iloksi Porin Pesäkarhujen kannalta hyvin, kun joukkueen kärkietenijä Milla Lindström toi Susanna Puiston lyömän juoksun. Joukkue sai rakennettua vielä avausvuorossa kaksi kolmostilannetta, mutta lisäpinnoja ei tullut. Toisen tasoittavalla vuorolla avausjaksolla Jyväskylän Kirittärien kokenut Tiina Tolonen kotiutti Mira Kolehmaisen, samassa vuoroparissa vähän myöhemmin nuori Iina Valkeejärvi kotiutti Emma Niemisen lukemiksi 1-2. Kolmannen vuoroparin alussa Pesäkarhujen lukkari Eveliina Kesti löi Vilma Leinosen tasoituslukemiksi kotiin. Tasoittavalla vuoroparilla Kirittäret löi jakson päätöslukemiksi kaksi juoksua, ensin Tolonen löi Virpi Hukan kotiin ja Aino-Kaisa Mantere tämän jälkeen Marjukka Urpelaisen.

Toinen jakso alkoi nihkeämmin molemmilla, kun ensimmäisessä vuoroparissa tulostaululle ei merkitty vielä juoksuja. Toisen vuoroparin alussa Tolonen löi Urpelaisen kotiin ja vähän myöhemmin Kira Andersson niin Mantereen kuin Tolosenkin. Tasoittavalla Pesäkarhut tuli tasoihin, kun Puisto löi niin Lindströmin kuin Carita Toiviaisenkin.  Kolmannen tasoittavalla Heidi Kuusisto löi kotiin Leinosen lukemiksi 3-3. Viimeisessä sisävuorossa Kirittärien puhuri takoi kuusi juoksua. Ensin Mantere löi Hukan 3-4 lukemiin, sitten Valkeejärvi Urpelaisen, Andersson jälleen Tolosen ja Mantereen. Aino-Maija Haapamäki kotiutti vielä Valkeejärven ja jakson päätöslukemat 3-9 löi lukkari Noora Patrikainen ja kotiin riensi Andersson.

II Aino-Kaisa Mantere

Kolmostilanteet 15-19, otteluvoitot 1-1.

Lapuan Virkiälle toinen välierävoitto
Rauman Lukko - Lapuan Virkiä 0-2 (2-3, 0-1)

Rauman Lukko taisteli urheasti kotikentällään viime vuosien mestaria Lapuan Virkiää vastaan, mutta rahkeet eivät vielä riittäneet vähäjuoksuisessa koitoksessa voitton saakka. Virkiä sai tärkeät onnistumiset heti avausvuoroparissa, kun joukkue ensimmäisen aloittavalla teki kaksi juoksua. Ensin Emmi Viitala kotiutti pikakiituri Paula Salorannan ja tovi myöhemmin Viitala juoksi kotiin kaimansa Emmi Liikalan lyönnillä. Kolmannen alussa Viitala löi kunnarin lukemiksi 0-3.  Kolmannen tasoittavalla raumalaisryhmä sai avausjuoksun Enni Kylä-Kausen lyödessä Hanna Väisänen kotiin. Viimeisen tasoittavalla avausjaksolla samainen Väisänen toi päätöslukemat 2-3, tällä kertaa lyöjänä oli Sini Strander.
Toisella jaksolla nähtiin ainoastaan yksi juoksu, kun Virkiän Elina Mäki kotiutti Elli Katteluksen.