Miesten puolivälierät käynnistyivät tänään. Runkosarjan voittanut Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy murjoivat minipudotuspelien kautta puolivälieriin saapuneet vastustajansa eli Kiteen Pallo-90:n sekä Hyvinkään Tahkon. Runkosarjan kolmonen Joensuun Maila menetti kotietunsa taipuessaan kotonaan Koskenkorvan Urheilijoille. Avausjaksolla tiukasti vielä haastanut Oulun Lippo vajosi syvälle Kouvolan Pallonlyöjien vieraana toisella jaksolla.

Vimpelin Veto - Kiteen Pallo-90 2-0 (4-1, 13-1)

Vimpelin Veto vei Saarikentällään ensimmäisessä puolivälieräkoitoksessa karjalaisvieraita vastaan kolmostilanteet ottelussa lukemin 28-11. Kotijoukkueesta kunnareita takoivat Mikko Kanala, Henri Puputti ja Arttu Ruuska, joista ensimmäinen nappasi myös joukkueensa ykköspalkinnon. Kaiken kaikkiaan Kanalan tehot olivat yksi kunnari, kaksi lyötyä ja viisi tuotua juoksua. Vieraiden molemmat juoksut löi kokenut Sami Joukainen. Kiteeläisten parhaana palkittiin joukkueen kakkospolttaja Topi Hurskainen.

Supervuoro tavoitti Vimpelin Vedon lukkarin Janne Heimosen kertomaan mietteitään.

Millainen oli ensimmäinen puolivälieräottelu?

- Aika peruspeliä meiltä. Toisella jaksolla muutamat läpärit antoivat vähän happea ja toinen jakso oli enemmän johdon puolustelua. Muutaman pienet virheet pois niin hyvä tulee.

Miten henkilökohtaisesti ottelu sujui?

- Ihan kohtuullisesti. Parannettavaa jää ja muutamia viilauksia, mutta kun annettiin vain kaksi juoksua niin se oli tänään riittävää. 

Millaista Kiteen Pallo-90:a odotat Rantakentällä torstaina?

- Varmasti tulevat paljon kovemmalla otteella torstaina. Kitee on ollut koko vuoden erittäin hyvä kotikentällään, joten hommia täytyy tehdä, että saadaan voitto haettua.

Keitä pelaajia suosittelet yleisön noteeraamaan kyseisessä ottelussa niin teiltä kuin heiltä?

- Meiltä kannattaa seurata koko ykköskärjen tekemistä ja Severi Lassilan vahvaa ulkopeliä. Vastustajalta kannattaa seurata Topi Hurskaista, joka tänään pelasi hyvää sisäpeliä.

Sotkamon Jymy - Hyvinkään Tahko 2-0 (6-0, 9-0)

Sotkamon Jymy ei antanut Hiukassa juoksuakaan vierailija Hyvinkään Tahkolle. Kolmostilanteet ottelussa menivät lukemin 27-7. Kotijoukkueen tehokkain oli ykköspalkittu, viisi juoksua tuonut Niilo Piiponniemi, jonka kärkilyöntiprosenttikin oli täysi sata. Toinen 100%:n kärkilyöjä oli Kosti Rautiainen. Vieraiden parhaana palkittiin sieppari ja ykköskärki Lauri Vierimaa. Kunnareilla ei Hiukassa tehty tänään lainkaan juoksuja.

Supervuoro tavoitti Sotkamon Jymystä Immo Rautiaisen.

Millainen oli ensimmäinen puolivälieräottelu?

- Meidän joukkueelta tasapainoinen ottelu. Säältään kohtuullisen vähäluminen ja tunnelmaltaan luottavainen.
 
Miten ottelu henkilökohtaisesti sujui?
 
- Kuten joukkueellakin, aika tasaisesti. Pitkät välihousut hieman ahdistivat ensimmäisellä jaksolla ja otinkin ne pois tauolla.
 
Millaista Hyvinkään Tahkoa odotat Pihkalaan torstaina?
 
- Odotan Tahkon tekevän muutoksia ulkopeliinsä. SIsäpelissä epäilen heidän hakevan vieläkin rohkeammin läpilyöntejä pelin avaamiseksi.
 
Keitä pelaajia suosittelet yleisön tarkkailevan heiltä ja teiltä?
 
- Hyvä olisi, jos jaksaisi kaikkien otteita seurata. Toki, vuorojen alkaessa numeroista 7-9 voi yleensä hieman silmiä lepuuttaa eikä taputtaminenkaan ole aivan pakollista.

Joensuun Maila - Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (4-5, 2-3)

Koskenkorvan Urheilijat ryösti kotiedun itselleen Joensuun Mehtimäeltä tänään. Kolmostilanteet ottelussa menivät vieraille lukemin 15-17. Kotijoukkueen tehokkain oli neljä juoksua tuonut Timo Kallio ja vieraille yhtä monta juoksua lyönyt ykköspalkittu Antti Kuusisto. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Aleksi Rautiainen. Kunnareita ei nähty myöskään Mehtimäellä.

Supervuoro tavoitti pikaisesti Koskenkorvan Urheilijoiden Tuomas Tuohisaaren.

Millainen oli ensimmäinen puolivälieräottelu?

- Meiltä hyvää ja tarkaa peliä.

Miten henkilökohtaisesti ottelu sujui?

- Oma peli sujui ihan hyvin.

Millaista Joensuun Mailaa odotat Ilmajoelle vieraaksi torstaina?

- Joensuu tulee varmasti sisuuntuneena korvalle, mutta myös me ollaan valmiina kiristämään ruuvia.

Keitä pelaajia suosittelet yleisön noteeraamaan kyseisessä ottelussa niin teiltä kuin heiltä?

Kyllähän kotiuttajat on isossa roolissa eli Jere Dahlström ja Juha "Nisu" Niemi. Myös lukkareiden taisto Henri Itävalon ja Mika Väisäsen välillä on mielenkiintoinen.

Kouvolan Pallonlyöjät - Oulun Lippo 2-0 (5-4, 10-3)

Neljännessä koitoksessa Kouvolan KSS areenalla isäntäjoukkue Kouvolan Pallonlyöjät kaatoi Oulun Lipon . Kolmostilanteet ottelussa menivät lukemin 24-17. Ottelun tehokkain oli KPL:n Sasu Toikka kuudella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla. Lipon tehokkain oli neljä juoksua tuonut Jere Vikström. Kumpikin palkittiin joukkueensa parhaana.

Supervuoro tavoitti Kouvolan Pallonlyöjien Ossi Meriläisen.

Millainen oli ensimmäinen puolivälieräkoitos?

- Täysin meidän hallussa oli ottelu. Oltiin paljon valmiimpia ja tehtiin paljon vähemmän virheitä, niin saatiin ensimmäinen kiinnitys. Lippokin varmaan parantaa torstaiksi, joten meidänkin pitää jatkaa hyvää peliämme.

Miten henkilökohtaisesti ottelu sujui?

- Ihan hyvin sujui, eipä ole ihmeemmin kerrottavaa. Paikat on tiedossa ja niihin pitää saada jatkossakin hyviä lyöntejä.

Millaista Oulun Lippoa odotat torstaina Oulun Raksilan pesäpallostadionille?

-Varmasti ovat hekin valmiimpia ja tulevat rähinällä peliin mukaan.

Keitä pelaajia suosittelet yleisön tarkkailemaan heiltä ja teiltä?

- Meiltä ilman muuta Jesse Eskelisen lukkarointia ja sanotaan Liposta Pelkosen Markoa, joka on mailan varressa vaarallinen.