Supervuoro tavoitti ensimmäiseen superpesiskauteen valmistautuvasta Kempeleen Kiristä kaksi pelimiestä, joista toinen on omalta kylältä ja toinen Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta saapunut vahvistus niin pelikentille kuin valmennuspuolelle. Annetaan puheenvuorot näin Aki Hanhelalle sekä Jyri Kyllöselle kertomaan kauden avauksen lähestyessä kempeleläisjoukkueen kuulumisia. Joukkue aloittaa kauden 8.5. vierasottelulla Ilmajoella Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Kauden avauksessa isäntänä olevasta ilmajokelaisryhmästä vastaavasti saadaan tässä ennakossa Juuso Myllyniemen ja Antti Pukkisen kuulumisten myötä. Mainittakoon, että kolmella neljästähaastateltavista kasvattajaseura on tällä kertaa sama. Seura selviää jutussa alempana.

kossu.jpg
keki.jpg

1. Kuka olet ja mikä on kasvattajaseurasi?


akihanhela_markkukovalainen.jpg
Aki Hanhela on nousijajoukkueessa omia kasvatteja. Kuva: Markku Kovalainen

Aki Hanhela: 26v, nykyisin opiskelija Kempeleestä. Kasvattajaseurani on Kempeleen Kiri.

Jyri Kyllönen: 33-vuotias perheenisä, aviomies, luokan- ja liikunnanopettaja, pesäpalloilija ja valmentaja. Kotoisin olen Etelä-pohjanmaalta ja kasvattiseurani on Seinäjoen Maila-Jussit.

Juuso Myllyniemi: Seinäjoen maineikas maila-jussit

Antti Pukkinen: Seinäjoen Maila-Jussit

2. Kuvaile omaa rooliasi joukkueessasi.

jyrikyllonen_markkukovalainen.jpg
Joukkueen kapteeni Jyri Kyllönen vastaa pelaamisen ohella joukkueen valmentamisesta. Kuva: Markku Kovalainen

Jyri Kyllönen: Olen yksi joukkueen valmentajista ja pelaajista. Roolit on vaikea pitää erillään, joten olen varmasti ajoittain liiaksikin äänessä oleva innokkaasti peliä ja tekemistä kehittävä ja arvioiva joukkueemme jäsen. Joukkue äänesti minut kapteeniksi, joten se tuo omat vastuunsa. Kapteeniston muodostamme yhdessä Matti Pellikan ja Juuso Kalmakosken kanssa. Yhä enemmän kannan vastuuta ja saan pätevyyden kokemuksia muiden pelaajien kehittymisestä. 

Aki Hanhela: Etukentän puolustus sekä punttitestien taso säilyttää korkialla.

Juuso Myllyniemi: Ensisijainen tehtävä on istua sakkokirstun päällä. Toisena tehtävänä olisi vaihtaa miehiä pesän turvaan ja kolmantena täyttää Karjalan Samin kahta numeroa liian pienet saappaat ulkokentällä. Kuortaneen kovakuntoisin sonni palkittiin kauden jälkeen vuoden härkänä!  Onnea Sami:)

anttipukkinen_jussiniukkala.jpg
Murtautuuko vaihtolyöntispesialisti Antti Pukkinen tällä kaudella jo Itä-Länteen? Kuva: Juuso Niukkala

Antti Pukkinen: Koppari/Vaihtaja/Riidankylväjä

3. Mikä on joukkueesi tavoite tällä kaudella?

Juuso Myllyniemi: Tätä kenttää en lähde sen tarkemmin lukijoille avaamaan, mutta sen voin paljastaa, että pelata parempi kausi kuin viime kesänä!

Antti Pukkinen: Viikonloppuna tavoitteesta palaveerattiin, ja tässä vaiheessa se asettui runkosarjassa 8 sakkiin.

Aki Hanhela: Ensisijainen tavoite ensimäiselle superpesis kaudelle on sarjapaikan säilyttäminen.

Jyri Kyllönen: Tehdä uusitusta Laguunista eli VRJ Service areenasta vastustajalle mahdollisimman inhottava paikka pelata ja kerätä pisteitä sarjapaikan säilyttämiseen vaadittava määrä.

4. Kerro joku tarina peliuraltasi pukukopista.

Antti Pukkinen: En varmaha vastaa tähän mitään.

juuso_myllyniemi-niilohirvonen.jpg
Koskenkorvan Urheilijoiden Juuso Myllyniemi on värikäs persoona muuallakin kuin kentällä. Kuva: Niilo Hirvonen

Juuso Myllyniemi: Aika vähän on tullut mitään tarinoitavaa, mutta mittavalta työuralta on yksi hauska tarina. Kauhavalla kerran työpajalla pomon säestäessä vieressä provosoivia kommentteja korvaani otin niskalenkkiotteen ja heitin hänet lautakasaan,  jonka jälkeen hän luikki häntä koipien välissä omaan toimistoonsa :) Hyviä ystäviä ollaan edelleen! (Pukkiselle ja Haukkalan Mikolle kysymys, miltä tuntuu olla nykyään kauhavalaisia?)

Jyri Kyllönen: Pelaajat tuntevat yleensä toisensa ja toisen viat ja vahvuudet pitkän matkan takaa. Jyväskylässä minulla oli kauan tuulipuvun takki hukassa. Viereisten paikkojen pelaajilta sitä kyselin. Hautalan Pertulta jostain syystä kysyin viikottain useaan kertaan viikkojen kuluessa, mutta Perttu vakuutti, että on tarkistanut eikä takki löydy hänen kätköistään. Lopulta heinäkuun lopulla Juho Määttälä tuli sanomaan, että löysi takin ja palautti sen anteeksi pyydellen. Rehellisesti väitän, että olin onnellinen enkä tuohtunut. Takki lopulta löytyi. Kiitos Juho. Toruin itseäni, kun olin syyttä Perttua painostanut ja epäillyt. Juho ei kauaa malttanut olla sanomatta, että Perttuhan se oli löytänyt kotoaan 3 ylimääräistä tuulipuvuntakkia, eikä ollut itse enää pystynyt takkia palauttamaan vaan oli Juhon pyytänyt syylliseksi. Oveluutta. Terveisiä Pertulle.

Aki Hanhela: Kaks aivan toisilleen päinvastaista tapahtumaa viime vuosilta jäänyt mieleen: 2014 superpesiskarsinnoissa kun hävittiin ratkaiseva peli Kankaanpäälle, pukukoppi ei ole ikinä ollut yhtä hiljainen ja murheellinen. Vuosi etiäpäin viimesen pelin jälkeen fiilis kopissa oli sanoinkuvaamaton, voitettuamme Tampereen ja nousu superiin oli vihdoin totta.

5. Veikkaus syksyn mitalikolmikosta.

Antti Pukkinen: Rauma, Lapua, Jyväskylä

Aki Hanhela: Vimpeli, Joensuu, Sotkamo. Yllätyksiä en näe olevan tulossa tähän kolmikkoon.

Juuso Myllyniemi: Se nähdään syyskuussa! Yllätyksille olisi tilaa!

Jyri Kyllönen: Vimpeli, Sotkamo ja Kouvola.

6. Kuka on oman joukkueesi pelaajista

a) Lyöjäkuningas: Jarmo Viittanen (molemmilla Kempeleen Kirin vastaajilla)
Juuso Myllyniemi: Jere Dahlström
Antti Pukkinen: Raalströmin Jere

b) Etenijäkuningas: 
Jyri Kyllönen: Heikki Savikoski ja Onni Määttä
Aki Hanhela: Heikki Savikoski
Juuso Myllyniemi: katsotaan!
Antti Pukkinen: Myllyniemen Juuso Eemeli

c) Eniten esillä lehtien palstoilla
Aki Hanhela: Jani Lassila
Jyri Kyllönen: Sami Saloranta
Juuso Myllyniemi: Lukekaa lehtiä niin sieltä se selviää.
Antti Pukkinen: Ala-Korhelan Veli-Pekka