Naisten finaaleihin Jyväskylän Kirittäret saivat tänään vastustajan Lapuan Virkiän ja Porin Pesäkarhujen ottelusta. Avausjakso meni Virkiälle lukemin 4-3. Lapualaiset tekivät juoksunsa avausvuorossa ja porilaiset omansa viimeisessä. Emmi Viitala keräsi kotijoukkueesta kaksi tuotua juoksua ja Heidi Kuusisto vierasjoukkueesta kaksi lyötyä juoksua. Tasaisessa avausvuorossa kärkilyönnit meni 21-22 porilaisille.
 
Miesten puolella on tänään käyty superpesiksen karsintaotteluita. Alajärven Ankkureilla oli sarjassa säilymisen kannalta paikka jo katkolla ja hengityksen rauhoittavat huokaukset mahdollisia. Avausjakso meni Raksilan pesäpallostadionilla Oulun Lipon vieraana tasan 5-5. Vieraista Tero Rantakangas löi kaksi juoksua, kotijoukkueesta Janne Korhonen kolme. Tuotuja juoksuja alajärveläisryhmälle toi kolme kappaletta Juha-Matti Matilainen, Lipolle sitä vastoin kaksi kappaletta Petrus Puputti.
 
Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Maila-Jussien pelissä avausjaksoa haliitsi Nurmo, joka voitti jakson lukemin 4-1. Jaksolla kaksi juoksua löi Matti Korhonen, saman verran juoksuja toi Paavo Pelto.
 
Pesäkarhut mukaan peliin välierien toisella jaksolla
 
Toisen jakson naisten välierässä aloitti vahvasti edellisen ottelun ratkaisija Veera Svansjö Porin Pesäkarhuista, joka haavoittui kaksi kertaa kotitaipaleelle. Hän löi ja toi yhden juoksun avausvuoroparissa. Kotijoukkue jäi juoksuitta kahdella ensimmäisellä sisävuorollaan. Svansjö toisti temppunsa toisella sisävuorolla. Ensin sopiva lyönti toi kotiin Carita Toiviaisen. Hänen juoksun löi Meea Lehtinen.  Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa kotijoukkueella oli kolmostilanteita, mutta niistä tuli paloja.
 
Ankkurit ja Nurmo vahvoja karsintojen toisella jaksolla
 
Nurmolle avausjuoksun löi paikallisottelussa toisen jakson avausvuorossa Juho Toivola. Nurmolaisjoukkueesta vahvan avausjakson pelannut Matti Korhonen jatkoi toisella jaksolla kolmannessa vuorossa, kun Matti Korhonen löi kaksi juoksua.  Toinen jakso Hyllykallion kentällä seinäjokelaisten välien selvittelyssä päättyi nurmolaisille 3-1 ja näin ottelu lukemin 2-0. Harvinaisessa ottelussa Nurmon Jymyn palkitut olivat jokereita. Ykköspalkinto meni lyöjäjokeri Matti Korhoselle ja kakkospalkinto vaihtajajokeri Antti Toivolalle. Maila-Jussien palkitut olivat kokeneemman osaston pelaajat eli ykköspalkittu Markus Ojanperä ja kakkospalkittu Janne Rauhala. Tosin näistäkin miehistä Rauhala on melkein seitsemän vuotta vanhempi Ojanperää. Seinäjoen paikallisottelu keräsi Nurmoon 712 katsojaa ja taistelu jatkuu.
 
Alajärven Ankkurit tiivistivät toiselle jaksolle ulkopeliään ja tekivät itse kolme juoksua. Lyöjänä jokaisessa juoksussa oli Tero Rantakangas, juoksijana huikeaa peliä jatkoi Juha-Matti Matilainen tuoden kaksi joukkueensa juoksuista. Oulussa Lipon parhaina palkittiin tänään ykköspalkinnolla Janne Korhonen ja kakkospalkinnolla Olli Sirviö.  Vieraista ykköspalkinnon haki 7/7 kärkilyöntiä ja kolme tuotua keränneelle Matilaiselle. Kakkospalkinto viisi lyötyä ja 7/8 kärkilyöntiä keränneelle Rantakankaalle. Katsojia Oulussa oli 1112. Alajärven Ankkurit säilytti sarjapaikan.
 
Virkiä heräsi supervuoroon
 
Supervuoro alkoi Lapuan palottomalla ajolähdöllä. Kotiuttajajokeri Tanja Vehniäinen löi Paula Salorannan kotiin. Salla Pollarille uusi ajolähtö ja ensimmäinen palo, mutta kolmostilanne jäi, kun Heli Viinamäki ehti kolmoselle. Saija-Maari Saaren kotiutusyrityksestä syntyi lapualaisten toinen palo ja Maaret Ahoselle ajolähtö. Ahonen kotiutti Tiia Koivuniemen ja lukemat 2-0. Suvi Huhtaselle jälleen ajolähtö, mutta se synnytti kolmannen palon, kun kotiin oli tulossa Sanna Luoma.
 
Pesäkarhujen tasoittavalla Carita Toiviaisella oli takapesät täynnä, jonka jälkeen hän meni kentälle ja Kaisa Kärkkäiselle ensimmäinen ajolähtö ilman paloja. Laura Kerolasta tuli haava, mutta muut etenijät eivät edenneet. Ensimmäinen palo Jenni Rahikaisesta, kun hän yritti kolmoselle. Svansjö ei kyennyt ihmeisiin enää supervuorossa vaan aiheutti kaksi paloa lisää ja näin hallitseva mestari, illan kotijoukkue Lapuan Virkiä finaaliin.
 
Katsojia Lapualla oli tänään 1152.  Ykköspalkittu kotijoukkueesta oli Heli Viinamäki ja kakkospalkittu Maaret Ahonen. Vierailijoiden ykköspalkinto Jenni Rahikaiselle ja kakkospalkinto Carita Toiviaiselle.