Naisten superpesis alkaa keskiviikkona, oletko valmis? Keskiviikkona alkavassa naisten superpesiksessä viime vuosien mestari Lapuan Virkiä saanee haastajia ainakin Porin Pesäkarhuista, mutta mahdollisesti myös Jyväskylän Kirittäristä. Vahvasti mitalikiilaan itsensä pyrkii saamaan muiden mukana myös Viinijärven Urheilijat sekä Rauman Lukko. Muista ei liene tähän viisikkoon haastajiksi. Alla hiukan tietoa joukkueista:

Lapuan Virkiä on kokenutta lyöjätilaston kärkinimeä Tanja Vehniäistä vailla, mutta tasainen ja kovatasoinen joukkue on yhä. Avainpelaajia ovat tutut Paula Saloranta, Emmi Viitala sekä Jenna Kammi-Rahnasto, mutta lyöjäjokeri Maija Kaappolalta on luvassa entistä suurempaa vastuuta kotiuttajana.

Porilaisjoukkue Porin Pesäkarhut saivat entisestään tasaiseen ryhmäänsä vahvistusta. Tämä mahdollistaa monipuolisemman pelitavan. Tälläkin kaudella nimet Kati Nykänen, Milla Lindström, Heidi Kuusisto ja Carita Toiviainen aiheuttavat päänvaivaa vastustajille. Lisäksi joukkue sai länsirannikolta syvyyttä joukkueeseen niin Raumalta kuin Turustakin.

Jyväskylän Kirittäret on tunnettu 2000-luvulla vahvoista otteista eikä näitä otteita tämäkään kausi muuta.  Takavuosien avainpelaajia näkyy valmennuksessa, joka varmasti motivoi nuoria pelaajia. Lisäksi kokeneemmat Marjukka Urpelainen, Laura Nuutinen  ja Tiina Tolonen opastavat kentällä tulevia supertähtiä, joita on muun muassa Virpi Hukka.

Viinijärven Urheilijat ovat tehneet tasaista työtä viime vuosina matkalla takaisin maan eliittiin. Tällä kaudella joukkue lienee nopeampi kuin aiemmin. Sellaiset nimet kuin Laura Määttä ja Inka Pietilä tulevat kaiketi suuren yleisön tietoisuuteen tulevana kesänä, mutta nimet Saara Suomalainen ja Laura Pohjola tunnetaan jatkossa entistä paremmin myös.

Rauman Lukkoa on sotkenut kauden alla lukkarihuolet, mutta joukkue ei ole siitä lannistunut vaan joukkue hankkinut tälle osastolle apua muualta. Iida Möttönen ja Sini Strander tavoittelevat Itä-Länsi -edustusta, mutta Roihun lukkarina viime kaudella toiminut Jenni Vinnari on kovassa paikassa paineiden ja uuden joukkueen kanssa. Nimi Piritta Kärnä laittakaa ylös, ellei sitä teillä jo nyt ollut.

Pirkanmaalla Mansen Räpsä on markkinoinnin lisäksi kaiketi myös harjoitellut. Joukkue on kokeneempi kuin aiemmin. Nimet Jatta Vuorinen, Sanna Vistinmäki, Heidi Vulli ja Nina Taipale tunnetaan joukkueen harjoituksissa, mutta yhtä lailla he kiinnittävät peliotteillaan huomion myös vierasotteluiden katsomoissa tänä kesänä.

Kempeleen Kiri yllätti aika ajoin viime kaudella positiivisesti. Nyt yllätyksiä ei enää tule vaan kovan työn teon kautta kaiketi tuloksia. Joukkue sai Kainuusta Heta Rautiaisen ja Essi Kyllin, joka idän puolella olivat kovia, Anu Pulkkinen ja Marianne Reinikka ovat osa joukkueen kokenutta osastoa. Tasaisesti kokemusta ja nuoruutta sisältävä ryhmä tuo rytinää muuallekin kuin sarjataulukkoon.

Lappeenrannan Pesä Yseillä kausi ei liene yhtä hedelmällinen kuin aiemmin. Toisaalta yllättäjä voi olla piristävä aika ajoin kaudella. Halliotteet menivät kuitenkin odotettua paremmin. Viivi Kainlauri ja Essi Pehrman eivät ole vielä koko pesiskansan tuttuja, mutta Sonja Koskinen ja Hanne Parviainen ovat jo huomattavasti enemmän.

Helsingissä Roihuvuoren kentällä kotijoukkueena pelaa Roihu. Joukkue pelasi raskaan viime kauden, mutta nyt joukkue on vuoden kokeneempi. Venla Rapila pelasi erinomaisen edellisen kauden. Tällä kaudella on lupa odottaa koko joukkueelta tasaisesti parempia otteita kuin kesällä 2013. Vuonna 2014 on lupa odottaa muun muassa Anna Hellstenin, Maija Merivalon ja Johanna Tallgrenin nimeä maakuntalehtien urheilupalstoille.

Toinen Etelä-Suomen joukkue on Vihdin Pallo. Lukkari Annikka Färm juonii lautasen äärellä tuttuun tapaan. Muita huomioitavia nimiä eritoten tulee olemaan Uudenmaan ylpeydessä Susanna Alava, Marika Karhu ja Petra Pihlström. Joukkueessa ei ole vielä lehtien palstoilla paljon esiintyneitä nimiä, mutta joukkue haluaa varmasti olla pääkaupunkiseudn paras.

Vuokatin Veto heikkeni viime kaudesta ja lisäksi joukkue sai loukkaantumisten myötä huolia muutama viikko ennen kauden alkua. Se, miten joukkue on asian käsitellyt, selviää pian. Linda Kukkohovi, Jenny Määttä, Emmi Saastamoinen ja Reeta Korhonen ovat kuitenkin nimiä, jotka kainuulaisjoukkueen fanit tuntevat. Löytääkö joukkue lisää faneja lajitietoisesta maakunnasta? Se on kysymys, johon joukkue tarvitsee varmasti myönteisen vastauksen.