Torstain 11.6.2015. otteluiden tulokset:
Koskenkorvan Urheilijat - Joensuun Maila 0-2 (2-5, 2-3)
Pattijoen Urheilijat - Sotkamon Jymy 0-2 (1-10, 4-5)
Vimpelin Veto - Kankaanpään Maila 2-0 (9-3, 7-1)

Raportti torstaina 11.6.2015. Pattijoen Urheilijoiden ja Sotkamon Jymyn pelistä sekä haastatteluja niin katsojien kuin Sotkamon Jymyn joukkueen sisältä Toni Kohosen juhlapelin tiimoilta. 

Avausjakso

Pattijoen Urheilijat jättivät tänään kotikentälle vaisun kuvan itsestään, kun Sotkamon Jymy esitti railakasta ja iloista lyöntipeliä koko joukkueen voimin. Vieraiden avausjuoksun löi avausvuoroparin viimeisenä lyöjänä Janne Hyvönen, joka kotiutti Markus Tuikan. Tasoittavasssa vuoroparissa pattijokelaisryhmästä Antti Korhonen löi tasoituksen ja kotiin riensi Paavo Pelto. Tämän jälkeen alkoi Jymyn railakas ilotulitus. Ensin runkosarjaotteluissa kärkeen tänään noussut Toni Kohonen kotiutti Niko Korhosen ja tovin päästä Kosti Rautiainen Jani Komulaisen lukemiksi 1-3.  Tasoittavalla PattU ei saanut kavennettua. Kolmannessa vuorossa Jymy jatkoi neljän juoksun verran. Ensin Niko J Korhonen löi superpesiksen ensimmäisen juoksunsa ja kotiin kiiruhti Niilo Piiponniemi, tämän jälkeen päivän sisäpelimaestro Antti Hartikainen löi kunnarin. Edestä kotiin riensi edellä mainittu Niko J Korhonen. Pienen hetken päästä Veli-Matti Sigvart kotiutti Hartikaisen lukemiksi 1-7. Jymy muutti avausjakson viimeisessä vuoroparissa vielä lukemia, kun ensin Rautiaisista Kosti kotiutti jälleen Hartikaisen. Sen jälkeen Tuikka kotiutti Kohosen ja Hartikainen vielä Hyvösen. Näin avausjakso päättyi lukemiin 1-10.

Toinen jakso

Jymyn koneesta avausjaksolla vaille lyötyä tai tuotua jäänyt Onni Määttä aloitti Jymyn juoksutehtailun kotiuttaen Hartikaisen. Seuraavassa vuorossa ei tapahtunut mitään merkityksellistä. Kolmannen tasoittavalla vuorolla Jymy löi jälleen neljä juoksua, kuten avausjaksollakin. Ensin Hartikainen kotiutti Piiponniemen, sitten Komulainen Niko Korhosen, Immo Rautiainen Hartikaisen ja Komulainen vielä Piiponniemen. Taululla oli Jymylle turvallisen tuntuiset 0-5 lukemat tämän jälkeen. Toisen jakson viimeisessä vuoroparissa Pattijoen Urheilijat rakensivat kuitenkin palottoman ajolähdön Topi Kososelle, joka löikin kunnarin ja kotiin kipittivät edeltä Pelto, Timo Kallio ja Jussi Kemilä. Nämä 4-5 lukemat jäivät jakson päätöslukemiksi.

Palkitut
Pattijoen Urheilijat

I Topi Kosonen
II TImo Kallio

Sotkamon Jymy
I Toni Kohonen
II Antti Hartikainen

Kolmostilanteet: 11-20, yleisöä: 1081.

Supervuoro tavoitti muutaman Jymyn pelaajan keskusteemaan Toni Kohosesta.

Miten joukkue käsitteli juhlaottelusi? 

Toni Kohonen:  Minusta tehtiin joukkueen kapteeni ja se oli siinä.

Minkä takia menetit kapteenin tehtävät Kohoselle ja miten hän onnistui siinä?

Jani Komulainen: Kurinpidollisista syistä meni, vielä en tiedä, miten kauan Kohonen on kapteeni, mutta hyvin hoiti hommat.

Miten otitte uuden kapteenin vastaan?

Kosti Rautiainen: Irvistäen, mutta toki uusia virikkeitä tuo. Pienillä teoilla voidaan osoittaa joukkueessa kunnioitusta Kohoselle.

Immo Rautiainen: Sopi juhlaotteluun kuin nenä peliin.

Lisäksi kyselin ottelun tauolla, miten perille saapuneet oli tiedotettu Toni Kohosen juhlaottelusta eli 608 runkosarjaottelua, joka on eniten superpesishistoriassa.

Tiedätkö, mitä historiallista tässä ottelussa ?

Risto Ylitalo, Oulu: Tiedän! Olin myös paikalla, kun Toni Kohonen meni viime kaudella pesispörssipisteiden kärkeen Hyvinkäällä.
Teemu Tammilehto, Vehkalahti: Tiedän. Pattijoen Urheilijoiden Timo Ehrolan ensimmäinen superpesiskamppailu ja Sotkamon Jymyn Niko J Korhosen ensimmäinen lyöty juoksu superpesisottelussa.
Risto Pirttikoski, Pattijoki: Tiedän.
Sami Sirviö, Oulu: En.

Vaikuttiko Kohosen juhlaottelu siihen, että tulit peliä katsomaan?
Risto Ylitalo: Kyllä.
Teemu Tammilehto: Ei, mutta peli oli sovittu työkalenteriin jo ennalta enkä tiedä, oliko kalenterin laatija perillä asiasta.
Risto Pirttikoski: Ei.
Sami Sirviö: Ei.

Millaisena näet Toni Kohosen aseman Sotkamon Jymyssä?
Risto Ylitalo: Huikea Jymyssä, mutta koko Suomen pesäpallossa myös. Siinä on legenda ja esimerkki nuorten juniorirtyössä. Toni on pelannut myös hyvin sisäpelissä tällä kaudella.
Teemu Tammilehto: Tonilla on vahva asema, edelleen on maan paras lukkari. 
Risto Pirttikoski: Yksi tärkeimpiä pelaajia, kuten lukkarit pesäpallossa yleensä.
Sami Sirviö: Aika vankka, joukkueen sielu. Hyvä joukkue muutenkin .

Mikä hänestä tekee hyvän pelaajan mielestäsi?
Risto Ylitalo: Hän haluaa olla paras eikä hänelle kakkossija kelpaa, lisäksi hän on esimerkki joukkueessa nuorelle kaartille.
Teemu Tammilehto: Kokonaisvaltaisuus kaikilla osa-alueilla, tinkimätön harjoittelija.
Risto Pirttikoski: Tasavarma ja  joka osa-alueella älyttömän hyvä. Ei ole heikkoutta, lisäksi on monipuolinen sisäpelaaja: Hyvä juoksemaan, vaihtamaan ja kotiuttamaan.
Sami Sirviö: Kokonaisuus ja urheilullisuus, hyvä peliäly.

Oma pesistaustasi:
Risto Ylitalo: En ole pelannut itse.
Teemu Tammilehto: Pelasin c-junioreihin asti ja Summan Ponnistuksessa myöhemmin maakuntasarjaa.
Risto Pirttikoski: Ei ole.
Sami Sirviö: Ihan harrastelija.

Ja sitten juhlijan henkilökohtainen tervehdys blogin lukijoille:

kode.jpg