Näemmä erilaiset tekniset vaikeudet ja bloggarin laiskuus käydä asia tarkistamassa on osittain vaikuttanut, että naisten kausiennakko jäänyt tulematta. Teen sen kuitenkin nyt, joten tänään tulee kokonaisuutena kahdessa eri paketissa. Pahoittelen aiheuttamaani häiriötilaa.

Jyväskylän Kirittäret on 2000-luvun menestyinen seura naisten superpesiksessä. Joukkue menetti lukkari Kaisa Salmelan ja tämä tuo haasteita joukkueelle, jossa on kuitenkin vahvaa osaamista eri osa-alueille. Avausvastustaja tulee bussilla Hippokselle Kauhavalta, Ylihärmän Pesis-Junkkareista. Kirittärien avainpelaajia tällä kaudella ovat: Riitta Holappa, Henna Kytösalmi, Laura Nuutinen ja Emmi-Kaisa Raitio.

Kempeleen Kiri on Pohjois-Pohjanmaalta tuleva uusi sarjatulokas. Vahvan lajitaustan omaava valmennuskaksikko vaatii kovaa työntekoa nousijalta ja se onkin oikea vaatimus, koska sarjatasolla vaaditaan kovia otteita, mikäli sarjassa halutaan säilyä. Avainpelaajia joukkueessa ovat: Jonna Alasuutari, Sarita Heikkinen, Tanja Kimpimäki ja Annastiina Ylitalo. Kiri aloittaa ensimmäisen superpesisuransa Viinijärven Urheilijoiden vieraana huomenna.

Lapppeenrannan Pesä-Ysit käynnistää kauden Vihdin Palloa vastaan kotikentällä. Joukkue on muuttunut jonkin verran ja nopeat jalat Marjukka Urpelaisen siirryttyä Jyväskylään ovat pois. Tämän kauden pelaajilta odotetaan suuria tekoja, jos joukkue aikoo edelleen taistella lähellä kärkipäätä. Avainpelaajia ovat: Sonja Koskinen, Kati Nykänen, Piia Pulkkinen ja Hanna-Mari Ruuskanen.

Lapuan Virkiä on hallitseva mestari. Joukkueesta on pois monivuotinen huippulukkari Sirpa Pollari, mutta silti seura otti hallimestaruuden ja on vahva veikkaus kärkipäähän myös tulevalla kaudella. Avausottelun joukkue pelaa kotikentällä tänään Rauman Lukkoa vastaan. Joukkueen avainpelaajia ovat: Paula Saloranta, Sanna Luoma, Tanja Vehniäinen ja Emmi Viitala.

Porin Pesäkarhut on muuttunut sen verran, että joukkueen ainoa tavoite voi olla tälle kaudelle vain mestaruus ja nimilistaa katsellessa näyttää siltä jo nyt. Kausi on kuitenkin pitkä ja paljon voi tapahtua, jos odotuksien eteen ei joukkue sitoudu yhtenäisesti tekemään töitä. Avainpelaajia joukkueessa ovat: Hanna Hirvikoski, Heidi Kuusisto, Kaisa Kärkkäinen Kaisa Salmela ja Carita Toiviainen. Avauspelssä kovan kouluun pääsee kaiketi sarjanousija Vihdin Pallo.

Rauman Lukko on tehnyt monta vuotta vahvaa juniorityötä. Tästä kertoo raumalaisten kolme joukkuetta tämän kauden tyttöjen superpesiksessä. Ennemmin tai myöhemmin tämä työ varmasti palkitaan. Tällä kaudella sen aika ei vielä kenties ole. Pelottomat ja ennakkoluulottomat otteet voivat silti viedä eteenpäin. Avainpelaajia ovat: Miia Karppanen, Enni Kylä-Kause, Elina Perkiönmöki ja Sini Strander. Raumalaisten kausi alkaa reissulla Etelä-Pohjanmaalle hallitsevan mestarin kynsiin Lapualle.