Naisten Itä-Länsi – valinnat ovat terävin haravoin tarkkailun alla.  Kun katsoo lyöjätilastoa tässä vaiheessa kautta, sieltä havaitsee kymmenen kärjessä olevan viisi idän ja viisi lännen pelaajaa. Yllätysnimiä hakevat, näkevät siellä ehkä Carita Toiviaisen, Porin Pesäkarhujen kapteenin. Muita Pesäkarhujen pelaajia listalle mahtuu Veera Svansjö sekä kaksi parasta tällä hetkellä eli Heidi Kuusisto ja Hanna Hirvikoski. Todettakoon, että näiden pelaajien parhaat pelivuodet ovat iän puolesta vasta edessäpäin ja osaamista sekä kokemusta vaan karttuu eli pelkästään tällä johtopäätöksellä voisi ennustaa Poriin menestyksen vuosia lähitulevaisuudessa.  Lisäksi Porin nuoret naiset ovat oman superinsa aloittaneet kahdeksan ottelua pelaten ja kaikki voittaneet ilman pistemenetyksiä. Muita lyöjätilaston kärkipelaajia ovat Jyväskylän Kirittärien lukkari Kaisa Salmela ja Johanna Vikman, sekä saman seuran Silja Rehunen. Lisäksi listalle mahtuvat Peto-Jussien Tanja Vehniäinen ja Salla Pollari, joista jälkimmäinen on vasta kevään abiturientti eli todellinen superlupaus, joka on myös yllättäjä kaiketi listalla. Lisäksi kärkikymmenikköön mahtuu vielä Lappeenrannan Pesä-Ysien Henna Kytösalmi.


Etenijäpuolella ”Porin piruja” mahtuu listalle Emmi Viitala, Kaisa Kärkkäinen ja Toiviainen, näiden välissä kolmantena on Kirittärien Laura Nuutinen, kun kuudentena on saman seuran Jenni Tolonen. Viidenneksi näiden kahden seuran välejä yrittää rauhoittaa Pesä-Ysien Marjukka Urpelainen. Seitsemäntenä listalla on Peto-Jussien Elina Mäki, kahdeksantena taas Kirittärien pelaaja eli Essi Voutila. Yhdeksäntenä toinen Pesä-Ysien pelaaja eli Petra Heikkilä ja kymmenentenä Rauman Feran Kaisa-Maija Loutti.

Kärkilyöntitilastossa Pesäkarhut-Kirittäret taistelu jatkuu. Porilaisista listalla ovat Kärkkäinen, Henna Hirvikoski ja Emmi Viitala. Kirittärien pelaajista listalla ovat Laura Nuutinen, Johanna Vikman ja Kaisa Salmela. Muita pelaajia kymmenen parhaan joukossa peliä rakentavina sisäpelaajina  pitävät Pesä-Ysien Henna Kytösalmi, Feran Enni Kylä-Kause, Peto-Jussien Emmi-Kaisa Raitio sekä Oulun Lipottarien Sarita Heikkinen.

Nopeana yhteenvetona en ylläty, jos naisten joukkueissa rungon muodstavat lännessä Porin Pesäkarhujen pelaajat ja idässä Kirittärien pelaajat. Tämän kirjoituksen jälkeen tänään oli vielä tullut julki, että yleisöäänestyksen myötä joukkueissa pelaavat ainakin Kaisa Salmela idän joukkueesas ja Sirpa Pollari lännessä. Molemmat tutusti kaiketi lautasen äärellä.