Supervuoroblogin pelaajatentissä ensimmäisenä on vuorossa mies maamme huipulta, Kouvolan Pallonlyöjien joukkueesta. Koskenkorvan Urheilijoista viime kaudelle risteysasemakaupunkiin saapuneeseen kakkosvahti Matti Latvalaan. Pohjanmaan vahvoista pesisperinteistä huolimatta hänellä ei nuorena varsinaista rakasta vihollista nuorena ollut.

– Kaikkia vastaan oli kiva pelata, nuoruuteni esikuva oli Jan Hautala, aloittaa Matti Latvala.

Vahvan pohjalaispanoksen nykyisin omaava Kymenlaaksolaisjoukkue koostuu viidestä Etelä-Pohjanmaan kasvatista, nuori Heikki Koivula pelaa yhdessä kotiseutunsa Sami Karjalan, Ismo Ankkurin, Matti Latvalan ja Jaakko Antilan kanssa. Mitä sitten pohjalaiset ovat Kymenlaaksoon tuoneet?

– Omanlaista huumoria varsinkin Ismo Ankkurin toimesta ja ehkä tietynlaista värikkyyttä, kertoo Latvala.

Ammattimaisuus vakuuttaa Kymenlaaksossa

Viime kauden hopeajoukkueessa, Kouvolan Pallonlyöjissä tekemisen meininki on vakuuttanut kokeneen pelaajan.

– Suurin eroavaisuus on suhtautumisessa harjoitteluun, ammattilaisuus on nähtävissä jokapäiväisessä tekemisessä niin kentällä kuin kentän laidalla. Siinä olisi Etelä-Pohjanmaalla paljon opittavaa, jatkaa Latvala.

Maakuntien ottelut Itä-Lännen sijaan

Ehdotukseni siitä, että Itä-Länsi järjestettäisiin mahdollisesti maakuntien välisenä ei Latvalaa hetkauta,

- Itä-Länsi kuuluu ehdottomasti pesikseen, omat tavoitteeni ovat kuitenkin syksyssä. On silti kunnia pelata arvo-ottelussa, jos valinta osuu kohdalle..

Pohjanmaan tähdistä tämän vuoden Itä-Länteen Latvalalle vastustajajoukkueen nimeää takavuosien huippupelaaja Veijo Turpela Alajärven Ankkureista. Nyttemin Turpela toimii myös pesäpalloliiton kurinpitopäällikkönä.

Latvala Superpesiksessä

Omista vahvuuksista ja kehittämisen alueista hän vaikenee.

– Riittää, että sisäistän vahvuuteni ja heikkoudet itse, toteaa Latvala,

Pahimmaksi vastustajan lukkariksi hän kertoo Sotkamon Jymyn velhomaisen lukkarin Mikko Lahtisen.

– Hän on ainoa, joka pystyy Koden (KPL:n Toni Kohonen) ohella pitämään etenijät kurissa. Kohonen on kuitenkin Suomen ehdottomasti paras ja vaikein lukkari, päättää Latvala.

Kauden tilastot Matti Latvalan osalta

Lyödyt: 1+2
Tuodut: 14
Kärkilyönnit: 49
Kärkilyöntiprosentti: 62,02
Ottelut: 11

Aiemmin tapahtunutta

Matti Latvala pelaa kymmenettä superpesiskauttaan, valinta Itä-Länteen on kohdistunut uralla kaksi kertaa häneen. Mitaleja palkintokaapissa miesten tasolla on kolme, joista kaksi on pronssista ja viime kaudelta yksi hopea. Latvalan kasvattajaseura on Koskenkorvan Urheilijat.