Huomenna käydään Superpesiksen halliturnauksia kolmella paikkakunnalla. Vain yksi turnaus näistä on naisten Porin turnaus ja paikallinen Pesäkarhut emännöi turnausta, missä heidän vastustajina on länsirannikolta Turku-Pesis sekä Rauman Lukko. Lukko nimen alle on muuttanut entinen Fera. Joukkueiden kokoonpanoissa ei ole juurikaan viime kaudesta muutoksia tullut, mutta alueen juniorityö on tuonut seuroihin paljon viime vuosina oman joukkueen kasvatteja. Viime kaudella juuri raumalaistaustaisia pelaajia oli eniten naisten Superpesiksessä.  Kaikesta huolimatta viime syksyn hopeajoukkue Porin Pesäkarhut lienee vahva edelleenkin.

Miesten puolella käydään Jyväskylässä kaksi alkulohkoa ja Seinäjoella yksi. Etelä-Pohjanmaalla käytävässä turnauksessa käydään kiihkeitä paikallispelejä, kun miesten viime kauden mestari saa Oulun Lipon konkurssin jaloista lähteneillä pelaajilla vahvistuneen Nurmon Jymyn sekä Koskenkorvan Urheilijat, joista jälkimmäinen on vahvistunut kahdella kovalla lyöjällä, tosin menettäjäpuolella onkin viime kauden Itä-Länsi -tason osaamista, vaikka lännen joukkue miesten arvo-ottelussa oli viime kesällä vastaantulija. Syksyn mestari Vimpelin Veto pelaa sitä vastoin Oulusta tulleen lukkarin voimin, joten aiempina vuosina Etelä-Pohjanmaalta pelaajaliikenne tervaporvarikaupunkiin päin on kääntynytkin toisin päin. Ennakoisin, että tässä alkuturnauksessa pelejä ja jaksoja pelataan ristiin, mutta Vimpelin Veto kuitenkin voittanee turnauksen.

Jyväskylän turnauksen ns. Itä-Suomen iltapäivästä iltaan pelaavat viime kauden hopeamitalisti Kouvolan Pallonlyöjät, yllätysvalmis Joensuun Maila sekä nuorennusleikkausta jatkava Kiteen Pallo-90. Kuten aiemmin mainittu Vimpelin Vetokin, on myös Kouvolan lautasen äärellä uusi mies.  Joensuun Mailan tilanne näyttää nopeasti katsottuna vahvistuneelta, kun joukkue sai Sotkamon Jymystä ja rakkaasta paikallisvastustaja Kiteeltä kansallisen tason huippuetenijät sekä lajin moniosaajan vielä Kiteeltä. Ennakkosuosikkina turnaukseen lähtee kuitenkin Kymenlaakson joukkue eli Kouvolan Pallonlyöjät.

Toisessa yliopistokaupungin lohkossa aamupäivästä iltapäivään pelaavat lajin perinteiset joukkueet miesten puolelta. Kolmesta eri maakunnasta käytävässä koitoksessa on isäntäjoukkue Jyväskylän Kirin lisäksi sarjanousija Kankaanpään Maila ja aina arvaamaton Hyvinkään Tahko. Nousija teki täsmähankintoja oman joukkueen vahvistamiseksi ja Urheilulehtikin jossain vaiheessa kirjoitti, että rahaa on palanut koviin satsauksiin ja pelaajamarkkinoiden hintakilpailu kenties vääristynyt. Mustaa valkoisella ei sopimuksista kuitenkaan ollut. Rahalla tai ei, mutta myös isäntäjoukkue lienee vahvistunut viime kaudesta, Tahkon tilanne on auki ja se pääseekin kenties yllättäjänä tulemaan hyvin puskista. Pallo on pyöreä ja kuten tässäkin turnauksessa, voi jutun otsikko olla myös harhaa.