Miesten halli-SM:n alkuturnauksista viimeisenä aloittaa ottelunsa ns. Etelä-Suomen lohko, jossa pelaavat Hyvinkään Tahko, Jyväskylän Kiri ja Kankaanpään Maila. Avauspelin pelaavat mainituista perinteisistä pesäpalloseuroista ensin Kiri ja Tahko. Ottelu käydään 27.2. klo 14 ja klo 17:30 pelaavat Hyvinkää ja Kankaanpää. Seuraavana päivänä klo 14 lohkon päätöskamppailussa kohtaavat Jyväskylän Kiri ja Kankaanpään Maila. Millaisia odotuksia on KaMa:n Jukka Karttusella, Kirin Petri Kaijansinkolla ja Tahkon Sami Sirviöllä, siitä lisää alla.

1. Millaisin tavoittein joukkueenne lähtee hallipesiskauteen? 

Sami Sirviö, Hyvinkään Tahko: Tavoitteemme on tietenkin päästä lopputurnaukseen ja saada sitä kautta mahdollisimman paljon hyviä harjoituspelejä.

Petri Kaijansinkko, Jyväskylän Kiri: Kehittämään omaa peliä ja voittaa alkulohkomme. 

Jukka Karttunen, Kankaanpään Maila: KaMan tavoitteena on selviytyä Halli-Sm lopputurnaukseen Joensuuhun ja näyttää että KaMa is back!

2.  Millaiset ovat joukkueesi vahvuudet hallipesistä ajatellen? 

Jukka Karttunen: Vahvuuksina tulee olemaan joukkueen uudenlainen ilme jossa keskitymme omaan pelaamiseen sekä annamme arvon myös vastustajalle mutta emme ”nöyristele”!

Petri Kaijansinkko: Monipuolisuus sisäpelissä ja tiivis ulkopeli. 

Sami Sirviö:  Vahvuutemme on sisäpelissä rutinoitunut ykköskeula ja monipuoliset kotiuttajat. Ulkopelissä kilpailutilanne pelipaikoista on erittäin positiivistä.

3. Kuvaile muutamalla sanalla alkulohkon vastustajiasi. 

Sami Sirviö: Kiri on hyvä hallijoukkue, erittäin nopea ja yllätyksellinen. Kama on nuori ja nälkäinen joukkue.

Jukka Karttunen: Hyvinkään Tahkolla heikentyi merkittävästi kotiutusosasto, mutta suurimmat kysymysmerkit ovat ulkopelin puolella. Jyväskylän Kiriä vastaan olemme pelanneet viime vuosina vaihtelevia määriä ja näköjään se vaikuttaa enemmän Kirin puolella kuin meidän. Kirin ulkopeli heikentyi kun isoa roolia ulkona pelannut Jaakko Heikkinen on poissa, mutta kuten Tahkollakin - suurin menetys on kotiutuspuolella, kun puolet joukkueensa juoksuista 2015 runkosarjassa lyönyt Hannu Kiukkonen ei ainakaan vielä ole joukkueen mukana. Huomiona myös se, että Kiri pelaa ja harjoittelee talven samassa paikassa, missä alkuturnauksen ottelut pelataan, kun Tahko ja Kama saavat vain muutaman harjoituksen isommassa tilassa. Silti uskon, että kun keskitymme omaan peliin olemme vahvoilla!

Petri Kaijansinkko: Molemmat joukkueet sekä Hyvinkää että Kankaanpää ovat kovalyöntisiä ryhmiä, joiden vahvuudet tulee huomioida.

4. Miksi yleisön kannattaisi mielestäsi tulla hallipesistä katsomaan? 

Petri Kaijansinkko: Peli on nopeaa ja viihdyttävää, ilman sääntökokeilujakin. 

Sami Sirviö: Hallikausi antaa osviittaa tulevasta kesäkaudesta. Voimasuhteet ovat puntarissa. Kaikki haluavat voittaa, joten pelit ovat tasokkaita. Hallipeleissä nähtäneen myös reilusti juoksuja.

Jukka Karttunen: Sivuilta ahdas Hippos on usein mahdollistanut läpilyönti säännöillä runsas juoksuisia otteluja ja kun alusta on vielä niin kimmoisa, että siellä nähdään pompun lyöntejä runsaasti, niin tällöin tilanne määräkin nousee ja luo mahdollisuuden useampiin kotiutuspaikkoihin.

5. Keitä pelaajia suosittelet erityisesti tarkkailemaan joukkueesi

Sami Sirviö: Sisäpelissä jokerikaksikkoa Juha Korhonen ja Ville Kero, ulkopelissä Iiro Kuosa ja Riku Hokkanen.

Petri Kaijansinkko: Sisävuoroissa : Pasi Rajala, Ilkka Ylitalo ja Jukka Latvala.
Petri Kaijansinkko: Ulkovuoroissa: Kimmo Carlson ja Jani Karppanen.

Jukka Karttunen: Sisävuoroissa huomiota kannattaa kiinnittää ykköskärkeen Jouni Itävalo-Henri Pulkkinen ympärille tapahtuvaan pelin rakenteluun, jota täydentää kotiuttajat Ville-Veikko Olli, Jukka Lankinen ja Petteri Kortelainen. Ulkovuoroissa seuraisin eritoten Jussi Kivelän otteita, hän on noussut parin vuoden aikana ulkopelaajaksi joka tekee maailmanluokan suorituksia.

6. Mitä talviaiheisia fanituotteita joukkueenne valikoimista löytyy? 

harri_kiripipo.jpg
Kuvassa bloggari Jyväskylän Kirin pipo päässä.

Petri Kaijansinkko: Kevyttoppis, pipo, huppari ja baseball-pusakka.

Jukka Karttunen: Fanituotteita saa KaMan toimistolta sekä Elmo-Sport Jopesta. Valikoimassa on mm. Softshell takkeja, t-paitoja, kaulahuiveja, mukeja ja sukkia.

tahkopipo_harri.jpg
Kuvassa bloggari Hyvinkään Tahkon pipo päässä.

Sami Sirviö: Hyvinkään Tahkon uusiutuneista seuratuotteista löytyy talveen mm. kevytuntuvatakki ja kaulaliina. Tilauksen voi tehdä kätevästi netissä, linkki Tahkon seurakauppaan kotisivuilla.

Kiitos kaikille seuroille ennakkohaastatteluyhteistyöstä. Alla linkit muiden pelinjohtajien haastatteluihin.

Markku Hylkilä, Oulun Lippo

Matti Iivarinen, Alajärven Ankkurit

Sami-Petteri Kivimäki, Vimpelin Veto

Mikko Kuosmanen, Sotkamon Jymy

Tomi Niskanen, Koskenkorvan Urheilijat

Eero Pitkänen, Kouvolan Pallonlyöjät

Juha-Matti Ranta, Kempeleen Kiri

Jari Törmänen, Pattijoen Urheilijat

Mikko Vainionpää, Seinäjoen JymyJussit