Tänään valintakierrosten tunnelmaa kokivat naisten superpesisjoukkueet. Lisäksi tänään on julkaistu varsin mielenkiintoiset kokoonpanot sisältäneet Itä-Länsi -joukkueet. Veikkaaminen tällaisiin kokoonpanoihin on haastavaa, koska ne ovat makuasioita - olipa sitten kyseessä asiantuntija tai tällainen tavallinen katsoja, jolla on aikaa otteluita nähdä varsin harvakseltaan. Mielenkiintoista on, että vain yksi pelaaja mahtui lännen ryhmään: Porin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän ulkopuolelta. Palaan näihin valintoihin tarkemmin viikonloppun aikana.

Lappeenrannan Pesä Ysit löivät kotikentällään avausjakson avausvuoroparinsa tasoittavalla kymmenen juoksua eikä tarvinut enempää. Tämän jälkeen Rauman Lukko teki jokaisessa sisävuorossaan yhden juoksun. Hurjastelun pääarkkitehtinä toimi Itä-Länteen ensimmäistä kertaa valittu Anni Lipasti, jonka avausjakson saldo oli yksi kunnari, kolme lyötyä ja kolme tuotua juoksua. Toinen jakso oli jo tasaisempi, mutta voitto kotijoukkueelle 2-0 (10-3, 4-3).

Palkitut
Lappeenrannan Pesä Ysit

I Emmi-Kaisa Raitio
II Anni Lipasti

Rauman Lukko
I Janika Lipsula
II Sini Strander

Ennen keskisuven taukoa Kempeleen Kiri oli sarjan suurin yllättäjä. Avausjaksolla kuitenkin heidät valinnut Jyväskylän Kirittäret sai kotonaan jarrutettua kempeleläisten kovaa matkavauhtia sarjan eliittiin. Itä-Länteenkin valittu Tiina Tolonen oli läpi ottelun hyvässä lyöntivireessä, lyöden neljä juoksua. Ottelu päättyi jaksoin 2-0 (4-2, 6-5).

Palkitut
Jyväskylän Kirittäret

I Marjukka Urpelainen
II Tiina Tolonen

Kempeleen Kiri
I Marianne Reinikka
II Meri Kontu

Kärkiottelussa Porin Pesäkarhut jäi avausjaksolla Lapuan Virkiän jyrän alle, mutta kuten miesten puolella kärkiottelussa eilen. Hyvä olo jäi tässäkin tapauksessa tauolla vierailla pukukoppiin ja kotijoukkue vei toisen jakson, jotta toistaisin itseäni kyllin selkeästi, todettakoon kuten eilenkin, että kärkiotteluun ratkaisua haettiin kotiutuskisasta. Todettakoon tässäkin kohtaa se,että kotiutuskisan voitti vieraat lukemin 0-2 ja koko ottelun 1-2 (1-4, 3-0, 0-0, 1-2).

Palkitut
Porin Pesäkarhut

I Susanne Ojaniemi
II Laura Kerola

Lapuan Virkiä
I Paula Saloranta
II Enni Kylä-Kause

Sotkamossa monivuotinen superpesisjoukkue Viinijärven Urheilijat kohtasi valintakierroksille haastamansa Vuokatin Vedon. Avausjakso oli tiukka, mutta toisella jaksolla kotijoukkue meni menojaan kolmannessa sisävuorossaan upeaa lyöjäjokerikautta pelaavan Nita Keskitalon johdolla, joka tyhjensi kunnarin arvoisesti ajolähdössä tilanteen. Veto voitti ottelun 2-0 (2-1, 12-0).

Palkitut
Vuokatin Veto

I Nita Keskitalo
II Laura Määttä

Viinijärven Urheilijat
I Niina Härkönen
II Johanna Myyryläinen

Häntäpäähän jumittuneet suurkaupunkien joukkueet kohtasivat tänään Helsingissä. Roihu-Pesis taipui avausjaksolla Turku-Pesiksen käsittelyssä, kun vieraiden Kerttu Höyden löi kunnarin tyhjään kenttään ja tämän jälkeen joukkue takoi yksitellen lukemista 3-4 aina 3-8:aan asti juoksut. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta vieraat hakivat pisteet lukemin 0-2 (3-8, 1-2).

Palkitut
Roihu-Pesis

I Kaisa Höglund
II Henni Kauppinen

Turku-Pesis
I Meri Kylänpää
II Iina Lehkonen

Myöhemmin tänään julkaisen yhden Itä-Länteen valitun pelaajan haastattelun, joten pysykää kanavalla.