C-lohko

Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat pelasivat viime perjantaina Oulussa C-lohkon  päätöskoitoksensa. Kumpikin joukkue tarvitsi kipeästi kolmen pisteen voittoa elätelläkseen jonkin sortin haaveet lopputurnaukseen paikasta. Joukkueiden peli venyi kuitenkin kotiutuskisaan, jossa Jymy oli lopulta etevämpi. Ottelu päättyi Jymylle jaksoin 2-1 (3-4, 1-5, 1-2). Jymyn parhaana palkittiin yhden juoksun lyönyt ja yhden tuonut Immo Rautiainen. Pattijokelaisryhmän parhaana palkittiin kaksi juoksua lyönyt Topi Kosonen. Muuten vahvoja otteita pattijokelaisista esitti kaksi juoksua tuonut Timo Kallio ja sotkamolaisista peräti kuusi juoksua tykittänyt Jani Komulainen.

Lohkon viimeinen ottelu käydään Alajärven Ankkureiden ja Seinäjoen JymyJussien välillä. Alajärven tulee voittaa viidellä juoksulla siten, että seinäjokelaisten pistepussi ei kasva, tällöin sotkamolaiset voittavat lohkon ja etenevät lopputurnaukseen. Muissa tapauksissa lohkon voittaa JymyJussit ja etenee loppupeleihin.

B-lohko päättyi jo lauantaina. Tiukkoja voittoja vasta kotiutuskisojen jälkeen ottanut Koskenkorvan Urheilijat voitti lohkon ja varmisti jatkopaikan. Lauantaina joukkue kukisti Kankaanpään Mailan jaksoin 2-1 (1-3, 8-7, 3-1). Ottelussa viisi juoksua löi ja yhden toi Kossun Jere Dahlström, kankaanpääläisistä samat lukemat takoi Jukka Lankinen ja nämä tehot antoivat molemmille joukkueidensa ykköspalkinnot. KaMan Lauri Kaartokallio toi kolme juoksua. Kossusta saman verran löi toinen jokerivirtuoosi eli Mikko Mahlamäki.

Vimpelin Veto voitti lohkon toisessa lauantain ottelussa Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (5-2, 3-6, 6-5). Vedon parhaana palkittiin vikkeliä otteita esittänyt Sami Haapakoski, joka löi yhden ja toi kolme juoksua. Tahkon parhaana palkittiin lakeuksien kasvatti ja lukkari Juha Puhtimäki.

Sunnuntaina lohkovoiton itselleen varmisti Koskenkorvan Urheilijat, kun se voitti Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (5-1, 2-4, 5-4).  Koskenkorvan joukkueesta etenemisen mallia esitti väkevä kärkikaksikko: Jouni Koskela toi kaksi ja Juuso Myllyniemi kolme juoksua. Lyöntivire oli jälleen jokereilla vahvaa, Dahlström löi kolme ja Mahlamäki löi kaksi juoksua. Tahkon lyönneistä kolme löi joukkueessa ensimmäistä kautta pelaava Marko Pelkonen. Etenemisvauhtia näytti myös joukkueen kärkikaksikko, kun Lauri Vierimaa ja Puhtimäki toivat kaksi juoksua mieheen.

Kankaanpään Maila taipui lohkon päätöskammpailussa Vimpelin Vedolle jaksoin 0-2 (0-3, 1-6). Vedon parhaana palkittiin nopeakinttuinen Teemu Isoketo, joka toi kaksi juoksua. Saman verran toi myös Mikko Kanala ja Haapakoski, joka löi myös KaMan ulkokentästä lisäksi yhden juoksun. Vedon jokeritriosta Janne Mäkelä sivalsi kaksi juoksua.

A-lohko päättää lopulta sen, mikä joukkue on paras lohkokakkonen. Tällä hetkellä se on Vimpelin Veto, mutta joukkue voi vielä tipahtaa monessakin vaihtoehdossa pois lopputurnauksesta.