Niin naisten kuin miestenkin superpesis käynnistyy vihdoinkin eli tänään, molemmat alkavat viiden ottelun voimin. Naisten ottelut: Kirittäret (Jyväskylä) - Peto-Jussit (Seinäjoki), Virkiä (Lapua) - YPJ (Ylihärmä), Lukko (Rauma) - Pesä Ysit (Lappeenranta), Turku-Pesis - Pesäkarhut (Pori) ja ViU (Liperi) - Siipettäret (Siilinjärvi).

Miesten puolella sarja-avaukseen ei osallistu Jyväskylän Kiri. Otteluina käydään Tahko (Hyvinkää) - PattU (Raahe), KiPa-90 (Kitee) - NJ (Nurmo), KaMa (Kankaanpää) - ViVe (Vimpeli), Kossu (Ilmajoki) - JoMa (Joensuu) ja KPL (Kouvola) - SoJy (Sotkamo).

Molempien sarjojen mestaria voi asiantuntijat tai muilla motiiveilla pohjautuvaan innostukseen veikata veikkauksen pelinä halukkaat voittajavedossa. Veikkajien päätösvihellys tapahtuu viittä vaille kuusi eli viitisen minuuttia ennen otteluiden varsinaista käynnistymistä. Omat mitalikolmikkoveikkaukseni ovat seuraavat (satunnaisessa järjestyksessä) Vimpeli, Kouvola ja Sotkamo (miehet) ja naisten puolella Jyväskylä, Pori ja Lappeenranta.

Nelonen Pro 1-kanavalla televisioidaan tiistaisin myös pesäpalloa, sarjan avauskierroksella kamerat tuotantotiimeineen ovat Kouvolassa. 17.pv kuluvaa kuuta televisioidaan Raahesta Pattijoen Urheilijat - Vimpelin Veto. 24. pv televisiossa näytetään kiivas paikallisvääntö  Ilmajoelta, missä kohtaavat Koskenkorvan Urheilijoiden ja Nurmon Jymyn joukkueet. Kuun viimeisenä päivänä käydään televisiokameroiden edessä Pohjois-Karjalan hegemoniaottelu Rantakentällä Kiteen Pallo-90:n ja Joensuun Mailan välillä. Ottelut selostaa entiseen tapaan Anssi Ritari. Hänellä on asiantuntia-apuna Antti Tokkari ja Risto Ojanperä. Kentän laidalta tunnelmia välittää Iiro Harjula ja studiossa ihmisiä piristää Ville Klinga.