Naisten puolella käytiin tänään neljä kamppailua, lisäksi miesten puolella käytiin yksi kamppailu, jossa Kankaanpään Maila haki vierasvoiton Koskenkorvan Urheilijoista jaksoin 1-2 (2-3, 11-1, 0-0, 1-2). Alla naisten peleistä enemmän sekä yksi pelaajahaastattelu.

Ennen tätä iltaa pelkkiä jaksovoittoja kerännyt Lapuan Virkiä taipui, kun kotijoukkue Jyväskylän Kirittäret voitti joukkueiden koitoksen jaksoin 2-1 (5-2, 0-2, 2-1). Ottelun tehokkain oli kotijoukkueen ykköspalkittu sieppari Iina Valkeejärvi. Valkeejärven saldo oli kunnari ja kolme lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Hurmoksessa oli myös kakkospalkittu lukkari Noora Patrikainen. Vieraista ykköspalkinnon sai Emmi Liikala ja kakkospalkinnon Laura Kerola.

Etelä-Suomen paikallisottelussa Vihdin Pallo kellisti häntäpään kamppailussa helsinkiläisen Roihun jaksoin 1-0 (2-2, 6-0). Vihtiläisten tasaisesta ryhmästä vahvin oli ykköspalkittu lukkari Annika Färm, joka löi kolme ja toi yhden juoksun. Kakkospalkinto meni kakkosvahti Lotta Immoselle. Roihun parhaina palkittiin sieppari Tiia Kantanen ykköspalkinnolla ja kakkoskoppari Marianne Penttinen kakkospalkinnolla.

MansenRäpsä yllätti Rauman Lukon voittamalla ottelun jaksoin 1-0 (2-1, 3-3). Palkintoraati muisti MansenRäpsästä ykköspalkinnolla Oona Svärdiä ja kakkospalkinnolla Susanna Kylä-Kausea. Vieraiden ykköspalkinto meni Miia Karppaselle ja kakkospalkinto Iida Möttöselle.

Pohjois-Suomen paikallisottelu Kempeleen Kirin ja Vuokatin Vedon välillä käytiin Tyrnävän pesäpallostadionilla. Kiri voitti ottelun jaksoin 2-1 (3-0, 2-5, 4-0). Kempeleläisten ykköspalkinnolla palkittiin kakkoskoppari Marianne Reinikka ja kakkospalkinnolla lukkari Eveliina Kesti. Vieraiden ykköspalkinnon sai Elina Lassila ja kakkospalkinnon Linda Kukkohovi. Supervuoro tavoitti Kiristä Liitto-Lehdistö -ottelussakin loistaneen, Tyrnävän Tempauksen kasvatin Essi Kyllin.

Miltä tuntui pelata entisellä kotikentällä?

- Tosi mahtavalta! Tunnelma oli hieno ja katsojat olivat hyvin mukana. Paljon muistoja liittyy kyseiselle kentälle ja niitä oli mukava tässä yhteydessä palautella mieliin.

Muistuiko mieleen Tyrnävän vanhat superpesisajat ja kävikö pelin jälkeen entiset tutut jututtamassa?

- Joo, kyllä me Tyrnävällä pelanneet muisteltiin yhdessä niitä aikoja. Eivät rohjenneet pelin jälkeen tulla, mutta tuttuja naamoja näkyi paljon katsomossa.

Vaikuttiko tunnelataukseen mitenkään vielä sekin, että kyseessä oli vastassa viime kauden joukkue?

- Kyllä jossain määrin. Olihan meillä yks harkkapeli jo alla heitä vastaan ja silloin taisi suurimmat jännitykset olla.

Koetko, että osaat pelata paremmin tiedostaessasi tuttujen läsnäolon yleisössä vai saatko siitä paineita lisää?

- Ei se paineita lisää. Ennemminkin positiivisesti vaikuttaa.

Miten oma peli tänään sujui?

- Ekalla lyöntivuorolla iski pitkästä aikaa jännitys ihan puskista, mutta se meni pian ohi. Tänään onnistuin mielestäni hyvin tärkeissä paikoissa ja pelasin ihan tasapainoisesti.

Oliko vaikeaa palata arvo-ottelun eli Liitto-Lehdistö -ottelun jälkeen oman seurajoukkueen runkosarja-arkeen?

- En kokenut mitään vaikeuksia. 

Ansaitseeko Essi Kylli mielestäsi paikan tämän vuoden Itä-Länsi -ottelussa? Ota kantaa ja kommentoi.