Naisten toinen välierä käytiin viime syksyn finalistejen Lapuan Virkiän ja Jyväskylän Kirittärien välillä.

Avausjakso

Jyväskylän Kirittäret painui ottelun ensimmäisellä aloittavalla vuorolla heti johtoon, kun Emma Nieminen kotiutti pikakiituri Mira Kolehmaisen ja hetkeä myöhemmin Aino-Kaisa Mantere Laura Määtän. Lisäjuoksuja ei ensimmäisessä vuoroparissa nähty. Toisen tasoittavalla Virkiä iski tasoihin. Ensin joukkueen lyöjätykki Janette Lepistö kotiutti Paula Salorannan ja hänen jälkeensä kotiin tuli toinen koppareista eli kauden kohuhankinta Carita Toiviainen. Toiviaisen löi kotiin Mirka Rintamäki. Kolmannessa vuoroparissa Lepistö kotiutti Toiviaisen ja Emmi Liikala läpi ottelun hyviä etenijäotteita esittäneen Niina Kepon. Neljännen vuoroparin alussa Kirittäret tulivat juoksun päähän, mutta ei lähemmäs, kun Iina Valkeejärvi kotiutti Riikka Karppisen jakson päätöslukemiksi 4-3.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäiseen vuoropariin molemmat joukkueet olivat terävöittäneet ulkopeliä, kun kolmostilanteilla ei herkuteltu kummankaan sisävuorossa. Samaa tehottomuutta nähtiin edelleen toisessa vuoroparissa eikä jakson avausjuoksua nähty. Lähempänä toistaiseksi oli Kirittäret, joka sai molempiin vuoroihin kolmostilanteen. Kolmannen vuoroparin aloittavalle Virkiäkin sai jo kolmostilanteen Lepistölle, mutta taululla pysyivät tiukasti edelleen rinkilät. Tasottavalla vuoroparilla Kirittäret siirtyi harhaheitolla johtoon. Kotipesään lukemiksi 0-1 joukkueelle toi Laura Määttä. Iina Valkeejärvelle tuli jälleen kolmostilanne, tällä kertaa onnistumisen kera, kun kotiin 0-2 taululle toi Riikka Karppinen. Jakson päätöslukemat 1-2 löi Lepistö, joka kotiutti Kepon.

Elli Kattelus / Mirka Rintamäki 1-2

Kolmostilanteet Kirittärille 8-15 ja Kirittäret finaaliin, Virkiä pronssiotteluun.

Supervuoro tavoitti tänään ottelun jälkeen Jyväskylän Kirittärien Laura Määtän.

Millä tavoin onnistui oma ottelu?

Laura Määttä, Kirittäret: Peli meni aika lailla suunnitelmien mukaan. Valmistautuminen oli onnistunut ja se näkyi luottavaisena peli-ilmeenä läpi pelin.

Missä asioissa huomisen finaalissa joukkueen tulee parantaa otteita?
- Huolellisuus kaikenpuolin. Ei anneta ilmaisia.

Kumpikin joukkue finaalijoukkue sai tänään sisäpelissä paljon onnistumisia, jatkuuko huomenna sama suuntaus vai nähdäänkö huomenna erilaisia otteluita?

-  Pori on tältä talvelta tuttu vastustaja, joten joukkueen pelitapa on jo tiedossa ja se vaikuttaa pelin kulkuun. Veikkaan vähäjuoksuisempaa finaalia, vaikkakin tulisia siivuja tullaan näkemään huomennakin.

Seurasitteko ensimmäisen välierän, millaisia asioita tuleva loppuottelun vastustaja herättää?

- Emme seuranneet juurikaan ensimmäistä välierää. Tiedossa on kova kovaa vastaa ottelu, mutta jos nostetaan muutamia seikkoja esille: 1) Vastustajan nopeat jalat pelataan röyhkeästi pois. 2) Puistolta pelataan ratkaisun paikat pois.