Supervuoro  tavoiti tällä kertaa kaksi naisten superpesikseen valmistautuvaa joukkuetta Etelä-Suomesta. Kaakkois-Suomea edustavat Lappeenrannan Pesä Ysien pelinjohtaja Jari Heikkilä ja pelaajista Inka Pietilä. Pesä Ysien avausvastustaja tällä kaudella on MansenRäpsä. Joukkueet kohtaavat 10.5. Hämeenkyrössä. Ensimmäisen kerran kotistadionilla Pesä Ysit pelaavat 13.5. ja joukkue kohtaa tuolloin Kirittäret Jyväskylästä. Uudenmaan ylpeys Vipattaret aloittaa kauden kotiottelulla sarjanousija Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan 10.5. ja ensimmäinen vieraskoitos on 13.5. Porin Pesäkarhujen vieraana Satakunnassa.

1. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteet?

Jari Heikkilä: Nousujohteinen kausi ja sen myötä kahdeksan joukkoon pudotuspeleihin.

Matti Pirinen: Tulospuolella lähdetään minimitavoitteena välttämään karsintoja. Pienten välitavoitteiden kuten välisarjassa kohdattavien päävastustajien nujertamisen kautta lähdetään kiipeämään tikapuita korkeammalle. Pelillisiä tavoitteita löytyy niin joukkue- kuin roolikohtaisesti.

2. Mitä uutta on luvassa joukkueenne ilmeessä tulevalla kaudella?

Matti Pirinen: Harjoituskauden osalta lyöntimäärämme harjoituksissa ovat olleet suuria ja voimakkaan lyöntiarsenaalin avulla tarkoitus on lähteä pelaamaan hyökkäävää sisäpeliä.

Jari Heikkilä: Iso asia on, että joukkue nauttii pelaamisesta ja se varmasti näkyy peli-ilmeessämme. Ulkopelimme tulee olemaan agressiivista ja sisäpeli monipuolista ja yllätyksellistä.

3. Veikkaa mitalikolmikko. 

Jari Heikkilä: Kirittäret, Lapua, Viinijärvi

Matti Pirinen: Jyväskylä-Lapua-Rauma sattumanvaraisessa järjestyksessä.

4. Veikkaa, montako pelaajaa joukkueestasi pelaa tänä kesänä Itä-Lännessä?

Matti Pirinen: Toivottavasti nuorista ja nälkäisistä pelaajistamme yksi saa näytönpaikan arvo-ottelussa. Lännen tunnetusti kovaan kokoonpanoon mahtuminen vaatii kuitenkin nappionnistumisia kevätkaudella.

Jari Heikkilä: 3

1. Miten on harjoittelukausi sujunut?

Inka Pietilä: Harjoittelukausi on sujunut hyvin ja joukkue on mennyt huimasti eteenpäin. Oma harjoittelu on sujunut myös hyvin, vaikkakin sairastelu juuri ennen hallis-sm turnausta hiukan vei parhainta potkua poissa ja pieni ylävartalovamma on häirinnyt kevättalvea, mutta nyt alkaa olla paikat kunnossa ja kesä saa tulla!

Maija Merivalo: Loukkaantuminen vähän sotki alkuvuotta ja esti lajitreenit parin kuukauden ajan, mutta toisaalta fysiikkaa on taas tullut treenattua aiempaa enemmän. Nyt keväällä pyrin saamaan menetetyt lajitoistot takaisin.

2. Mitä uutta sinulta saadaan on lupa odottaa kesällä?

Maija Merivalo: Edellisestä kunnarista on vähän aikaa, joten muutama sellainen ja ainakin aiempaa enemmän uhkaa ympäri kenttää.

Inka Pietilä: Muutama uusi lyönti on ollut vireillä, mutta niitä ei paljasteta tässä vaiheessa. 

3. Kerro joku ikimuistoinen tarina pelireissulta tai pukukopista.

Inka Pietilä: Viime kesän Liitto-Lehdistö- ottelun alkutilaisuudessa jäin vessaan lukkojen taakse. Onneksi en myöhästynyt ottelun alkulämmittelystä, sillä kekseliäät liiton- ja seuran miehet joutuivat minut kirveen kanssa sieltä vessasta pelastamaan. Siitä luin myös paikallisesta lehdestä ja sain kuulla moneen otteeseen kesän aikana. Tämä jäänyt kummasti mieleeni.

Maija Merivalo: Toissasyksyinen karsintasarja Vinkun ja silloisen joukkueeni Turku-Pesiksen välillä sisälsi kaikenlaisia mahdollisia käänteitä mm. luostariyöpymisiä, puudutettuja polvia pukkarissa ennen peliä (piikkikammoisimpien näköyhteys yritettiin peittää pyyhkeellä),  valmentajan tarjoamat rohkaisushotit ennen kiilaan menoa ym. normista poikkeavaa. Kaikesta huolimatta pelit hoidettiin ja sarjapaikka säilytettiin, jotta siitä voitiin kabineteissa syksymmällä luopua :)

4. Mitä terveisiä haluat välittää joukkueesi faneille?

Maija Merivalo: Tervetuloa peleihin, ja kannustusta kaivataan erityisesti niillä heikoimmilla hetkillä!

Inka Pietilä: Tulkaahan kannustamaan nuorta ja iloista joukkuetta! 

5. Veikkaa kauden lyöjäkuningatar ja etenijäkuningatar.

Inka Pietilä: Lyöjäkuningatar Saara Suomalainen ja etenijäkuningatar Mira Kolehmainen.

Maija Merivalo: Itse tähtään tietysti molempiin :) Sanotaan, että kovimmat vastukset ovat Enni Kylä-Kause ja Virpi Hukka