Ensimäiset sisävuorot Vimpelissä oli jännittämistä puolin ja toisin, Vimpeli rakensi kärjellään palottoman ajolähdön, mutta suutareita olivat yritykset. Veto oli vaihtanut hiukan lyöntijärjestystä eilisen tappion jälkeen tavoitteena vahvistaa kärjen nopeutta. Viisi lyöjää kuitenkin riitti kolmeen paloon. Sotkamon Jymy sentään sai lyöntimyllynsä kiertämään loppuun saakka ja jokerilyöjilleen myös lyöntituntumaa. Jokereista viimeinen Niilo Piiponniemi onnistui parhaiten ja pääsi ykköselle. Jimi Heikkinen ei onnistunut häntä siirtämään eteenpäin. Hyvä läpilyöntiyritys päätyi kopparille Henri Puputille kopiksi. Viimeinen lyöjä Mikko Korhonen ei voinut näin ihmeitä enää tehdä.

Toinen vuoro kakkoskärjessä Vimpelille johti yhteen paloon, kun Hannu Huuskonen lähti järjettömällä juoksulla ykköselle. Ykköskärki rakensi Sami Haapakosken ja Ville Hotakaisen lyönneillä takapesät täyteen ja Puputin viimeinen lyönti pudotettiin, että joukkue pakotettiin ajolähtöön. Toinen palo Jere Dahlströmin avauslyönnillä Haapakoskesta kotiin, toisella Hotakainen ehti kolmoselle ja viimeisellä etupesät tyhjiksi. Antti Kuusisto nosti itselleen kopin, aivan kuten nuori jokeri Mikko Nikulakin. Viimeisenä lyöjänä Janne Mäkelä löi kahdella ensimmäisellä kopin ja kolmannella Hotakainen toi juoksun, mutta tilanteessa tuli myös kolmas palo.

Tasoittavalla Jymyn kärki kulki kuin juna ja paloton ajolähtö kolmella ensimmäisellä lyöjällä. Toni Kohonen löi avauslyönnillä kopin: Haavoittuneita yksi, toisella lyönnillä paloja tuli yksi ja viimeisellä mies haavoitti vain itsensä. Roope Korhonen järjesti omalla lyöntivuorollaan kakkoselta kolmoselle joukkuetoveri Jani Komulaisen. Jokeri Jere Vikström löi hyvällä lyönnillä itsensä ykköselle,  Kosti Rautiaisen avauslyöntinä ollut ykkösrajanäpy siirsi Vikstörmin kakkoselle ja näin takapesät täyteen, viimeisellä nöyrästi ajolähtö aikaan ja mailan varteen seuraavaksi Aki Orava, jonka toinen lyönti toi toisen palon. Uusi ajolähtö Immo Rautiaiselle. Ensimmäiselle lyönnillä pelinjohdolta tuli yllätyskotiutusyritys ja kolmas palo.

Kolmannen vuoroparin alku vei Tuomo Lönnmarkin kotiin, mutta joukkueen taktiikka on tällä hetkellä pelata ykköskärjellä, kun Huuskonen haavoitti viipymättä itsensä ja Lönnmarkin, Severi Lassila kopitti itsensä ja ykköskärki matkaan. Haapakoski pääsi ykköspesään, mutta Hotakasen vaihtolyönti ei riittänyt, kun ensimmäinen palo tuli. Puputti siirsi itsensä ykköselle ja Hotakaisen kakkoselle. Kuusiston lyönti kopiksi, etenijät pois ja Puputista vielä toinen palo. Kuusiston viimeisellä lyönnillä mies kuitenkin ykköselle, jokeri Nikulan lyönnillä haavalla kuitenkin Kuusisto pois ja viimeisellä lyönnillä ykköselle, mutta vaihtolyönti tökkii myös Dahlströmillä, kun kakkospalo toi vuoron vaihdon.

Kolmannen tasoittavalla Sotkamon peli käynnistyi tahmeasti, mutta eilisen taiturjokeri Vikström meni ykköselle eikä Antti Hartikaisen kakkosrajaan suuntautuvalla varsiyönnillä Vikströmillä ollut ongelmia ehtiä kakkospesään, mutta koukkunäpy johti miehen omaan paloon. Jokerina Niilo Piiponniemi löi itsensä taidokkaasti ykköselle, mutta Komulaisen lyönnillä merkkivirhe johti Piiponniemen paloon. Toinen lyönti vei Vikströmin silti kolmoselle ja itsensä ykköselle. Kohonen löi kopin ja kopitti itsensä sekä Komulaisen.

Tekniset ongelmat vaikeuttivat neljännen vuoroparin alun seurantaa, mutta Vimpelin Veto ei saanut omalla aloittavalla juoksuja. Jymy teki erinäisiä lyöntijärjestysmuutoksia viimeiselle tasoittavalleen, kun joukkue joutui aloittamaan nelosella lyöntivuoron, joka oli tässä vaiheessa Vikströmin hihassa. Joukkueen taistelu tasoitus- ja mahdolliseen jakson voittojuoksuun kakkoskärjessä aiheutti yhden palon. Ykköskärjessä Niko Korhonen haavoittui, kakkosena lyövä Piiponniemi haavoittui myös. Jokeriksi siirretty Hartikainen palaa ykköselle. Kohonen ehti omalla kakkoskopparin eteen tulevalla välilyönnillään ykköselle, Komulainen siirsi ensin miehen kakkoselle ja seuraavalla kolmas palo, näin Vedolle avausjakso.

Toisella jaksolla Jymyn vaihtolyönti toimi tuurillakin Hartikaisen avauslyönnillä, mutta viimeinen johti miehen ykköspaloon. Vaihtajana Niilo Piiponniemi ei päässyt ykköselle, mutta Vikström pääsi, täyttäen etupesät. Komulaisen vaihto vei Korhosen Nikon kolmoselle ja Roope Korhonen löi tarkkaakin tarkemman rajalyönnin kolmosrajaan, joka toi toisen Korhosen kotiin. Tarkkoja näpyjä nähtiin sitten useamman otteesta ja vaihtoja tehtiin kärjen toimesta, palojenkin uhalla. Mikko Korhonen löi Puputin eteen ja 2-0 Aki Oravan tullessa kotiin.

Vimpelin flow näyttää jääneen oman sisävuoronsa perusteella pukukoppiin, kun milteipä joka toinen kopittelee tai aiheuttaa paloja. Etenkin etenemistehtävissä pelaajilla oli avausvuorossaan havaittavissa puolittaista tekemistä.

Toisen sisävuoron alussa Sotkamon Jymyn Vikström jatkoi tuttuja otteita menemällä ykköselle, Hartikaiselle jälleen palo eikä konkari Kohosenkaan vaihto onnistunut vaan toinen palo tuli kakkospesältä. Kakkoskärjen osalta Immo Rautiainen ei päässyt pesälle, mutta jokereista Piiponniemi löysi koppari Mikko Haukkalan edestä tilan omalle lyönnille. Vaihtolyönti tämän jälkeen keskelle etukenttää onnistui Komulaiselta ja Piiponniemi kakkoselle. Jimi Heikkisen vaihto oli tällä kertaa liian nokkela eikä se onnistunut tällä kertaa. Toisen tasottavalla Haapakoski pääsi kolmoselle, mutta takaa kärkipäästä tuli joukkueessa kaksi välipaloa. Janne Mäkelä sai ajolähdön, huikea lyönti kakkoskoppari Mikko Korhosen eteen, mutta terävä senttimetrien tarkkuudella mitoitettu heitto poltti Haapakosken kotiin.

Kolmannessa sisävuorossa Niko Korhonen ei päässyt kentälle, mutta päivän suuri etenijänimi jokerilyöjä Jere Vikström pääsi ja Antti Hartikainenkin onnistui. Jani Komulainen vaihtoi takapesät täyteen ja yllätyskotiutus heti perään: 3-0. Toni Kohonen järjesti palottoman ajolähdön Roope Korhoselle. Korhonen löi 4-0, Hartikainen toi, mutta kolmospesästä Komulaisesta palo. Hartikainen löi omalla vuorolla vielä 5-0, hänen lyönnill kotiin tuli Immo Rautiainen.  Vimpelin tasoittavalla vuorolla nähtiin jo ottelussa Mikko Haukkalan ensimmäinen lyöntikin, kahden epäonnistumisen koppiyrityksen jälkeen onnistunut suoritus. Vimpelin alavire jatkui vaihtolyönneissä, vaikka Haapakoski meni ykköselle, Hotakaisen vaihto ei onnistunut eikä myöskään Puputin.

Neljännen vuoroparin alussa Niilo Piiponniemi ja Komulainen järjestivät kolmostilanteen, Komulaisen vaihtolyönneillä etenijäjokeri Piiponniemi siirtyi ykköseltä kahdella lyönnillä kolmoselle. Roope Korhosen pehmyt lyönti vaisusti ulkopeliinsä suhtautuvan kotijoukkueen avulla riitti siihen, että Komulainen pystyi kävelemään kakkoselle. Korhonen paloi kakkoselle, mutta Kosti Rautiainen löi itsensä ykköselle ja Oravalle ajolähtö. Toinen palo tuli Oravasta. Ajolähtö sen jälkeen oli Immo Rautiaisella, merkki päälle ja kotiin palo. Tasoittavalla vuorolla Veto sai Jere Dahlströmin lyönnin kolmospesän takaa jokeen ja Hannu Huuskonen toi juoksun, mutta Matias Rinta-Aho paloi kolmoselle. Ykköskärki ei kuitenkaan saanut ihmeitä aikaan ja näin supervuoro 1-5 Sotkamon Jymyn voittaman jakson jälkeen

Supervuoroon Vimpelin Veto teki lyöntijärjestysmuutoksia, kun Antti Kuusisto siirrettiin kärkeen, Sami Haapakoski kakkoseksi, Henri Puputti kolmoseksi ja Ville Hotakainen neloseksi. Kuusisto onnistui menemään ykköselle, mutta haavoittui Haapakosken vaihdolla ja itse haavoittui viimeisellä lyönnillä. Puputti yllättäen jätetään välistä, Hotakainen pääsee ykköselle, mutta Aki Orava sössii ja Hotakainen pääsee samalla vauhdilla kakkoselle. Tuomo Lönnmark vitosena menee ykköselle. Jokerilyöjä Jere Dahlström tulee vaihtamaan ja kolmoselta palo Hotakaisesta. Hannu Huuskonen onnistuu vaihtamaan Lönnmarkin kolmoselle. Huuskosen koppinosto pudotetaan ja Janne Mäkelällä ajolähtö: Kolmosella Lönnmark, kakkosella Dahlström ja ykkösellä Huuskonen. Immo Rautiainen heittää varmalla ulkopelisuorituksella kotiin palon, ajolähtö Matias Rinta-aholle ja jälleen palo kotiin.

Tasoittavalla Jymy ei vaihtanut lyöntijärjestystä. Niko Korhonen ehti omalla lyönnillään ykköselle. Antti Hartikainen vaihtoi Korhosen kakkoselle ja itsensä ykköselle. Jani Komulainen löi näpyn, Kuusisto poltti Korhosen kolmoselta, Kohosen koppi avauslyönnillä epäonnistuu täysin ja kaksi haavaa. Viimeisellä lyönnillä hän itse haavoittuu. Jere Vikström jatkaa taikuriotteita ja menee ykköselle, Roope Korhonen vaihtaa Vikströmin kakkoselle ja palaa itse ykköselle. Lyöntivuorossa Kosti Rautiainen ja kolmostilanne, sekä mies itse ykköselle. Aki Orava lyömään ja epäonnistuu kopinnostossa, joten kotiutuskisa on seuraavaksi vuorossa.

Kotiutuskisa (lyöjä ensin)

ViVe
Dahlström, Haapakoski x
Mäkelä, Hotakainen x
Kuusisto, Lönnmark x
Rinta-aho, Lassila x
Puputti, Huuskonen x

SoJy
Komulainen, Piiponniemi juoksu

Palkitut:
ViVe I-palkinto Sami Haapakoski ja II-palkinto Tuomo Lönnmark
SoJy I-palkinto Jani Komualinen ja II-palkinto Antti Hartikainen

Katsojia 3472.