Joukkueenjohtajan roolit vaihtelevat jonkin verran eri joukkueissa. Supervuoro selvitti tulevana viikonloppuna pelattavan miesten halliturnaukseen valmistautuvan Kankaanpään Mailan toimintaa.  Supervuoro tavoitti Kankaanpään Mailan tulokkaan, joukkuejohtaja Pekka Söderlundin.

Mitä joukkueenjohtajan toimenkuvaan kuuluu sinulla ennen turnaukseen lähtöä?

Toimenkuvaani kuuluu esimerkiksi hotellin varaus, ruokailujen järjestäminen ja viikonlopun aikataulutus yhdessä pelinjohtajan ja huoltajan kanssa. Lisäksi hoidan pelien videoinnit, joten teen pelinjohtajalle peli-DVD:t, jotta hän pääsee punomaan juonia turnaukseen.

Minkälaisia erikoishaasteita lopputurnaus tuo mukanaan?

Kyseessä on joukkueenjohtajaurani ensimmäinen lopputurnaus, joten aika odottavalla mielellä olen. Uskon, että oma osuuteni itse turnauksen aikana on melko samanlainen kuin muissakin halliturnauksissa. Turnauksessa pelataan isoista panoksista, joten tietynlaista lisäjännitettä se varmasti luo joukkueenjohtajankin tehtäviin.

Mitä touhuat reissun aikana?

Riippuu aina siitä miten hyvin on valmistautunut reissuun. Jos/kun kaikki ruokailut yms. on varattu etukäteen, homma menee omalla painollaan. Silloin pitää vain katsoa, että ollaan aikataulussa. Pelien aikana pidän tarkkaa kirjaa mitä tapahtuu ja räpsin valokuvia, lähinnä tiedotuksen tarpeisiin  ja hoitelen jo edellä mainitsemani videoinnit. Lisäksi auttelen huoltajaa huoltohommissa.

Onko Kankaanpään Maila asettanut tavoitteita lopputurnaukseen?

Lopputurnaukseen pääseminen oli joukkueen talvikauden tavoite. Se on nyt saavutettu. Haastajana lähdemme lopputurnaukseen, ja se rooli sopii meille erinomaisesti.

Kankaanpään Maila kohtaa Seinäjoella lauantaina alkulohkossaan klo 12 raahelaisen Pattijoen Urheilijat ja klo 16 Sotkamon Jymyn. Jymy ja PattU pelaavat vielä klo 20 alkulohkon päätösottelun. Toisessa lohkossa aamun virkuille alkaa klo 10 viime kaudelta kovan taistelun käyneet puolivälieräjoukkueet eli Koskenkorvan Urheilijat ja Kouvolan Pallonlyöjät. Kahdelta iltapäivällä KPL kohtaa Vimpelin Vedon ja Etelä-Pohjalanmaan herruus ratkeaa kuudelta ViVen ja Kossun välillä.

Lähipäivinä Supervuoro haastattelee vielä yhtä KaMan pelaajaa, käykää sivustolla silloinkin.