Naisten superpesiksen runkosarja päättyi eilen ja ensi viikolla alkaa pudotuspelit, joissa nähdään säpinää ainakin Satakunnan piirin sisäisessä kamppailussa, mutta varmasti muissakin. Alla on tulokset eiliseltä illalta niin miesten superpesiksen kärkiottelusta kuin myös ennakkoa tulevista naisten puolivälieristä. 
Erityisen huomioitavaa sarjataulukossa on tänä vuonna, että sijoille 3 ja 4 ylsivät tasapisteisiin, kuten kaksi playoffien viimeistä joukkuettakin, jotka jäivät pisteen kuudennesta sijasta, aivan kuten sijoille 9 ja 10 sijoittuneetkin eli luvassa oli tasaisuutta ja jännitystä sijoitusten suhteen runkosarjan otteluiden päätösvihellykseen saakka.

Miesten superpesis
Joensuun Maila - Vimpelin Veto 1-2 (0-4, 2-1, 0-1)

Naisten superpesis
Kempeleen Kiri - Lapuan Virkiä 0-2 (0-2, 0-3)
Porin Pesäkarhut - Jyväskylän Kiri 2-0 (5-1, 4-0)
Rauman Lukko - Lappeenrannan Pesä Ysit 2-0 (6-3, 5-0)
Seinäjoen Maila-Jussit - MansenRäpsä 0-2 (0-3, 2-4)
Vihdin Pallo - Kankaanpään Maila 0-2 (0-3, 1-2)

Alla runkosarjan päätöstilanne. Sarjataulukkoon on merkitty eri värisillä taustoilla puolivälieräparit, valkoisella pohjalla olevilla loppuu kausi ja mustalla pohjalla olevaa odottaa superpesiskarsinnat Hämeenlinnan Paukkua vastaan paras viidestä systeemillä.

nsu-120815.jpg

Puolivälieräennakko

Lapuan Virkiä - Viinijärven Urheilijat
Molemmat joukkueet ovat selkeästi roolitettuja. Lapuan Virkiä on saanut ulkopelinsä viime kauden kaltaiseen liekkiin joukkueen uudistumisestakin johtuen ja väkevän tuloskauden pelanneen lukkarinsa myötä. Virkiän tehtyjen juoksujen saldo oli runkosarjassa 99 juoksua enemmän kuin pohjois-karjalaisilla. Voittaakseen sarjan tai edes yhdenkään koitoksen Viinijärven Urheilijat tarvitsevat onnistunutta riskinottoakin pelinjohdolta. 

Avainpelaajia
Lapuan Virkiä: Janette Lepistö, Paula Saloranta, Emmi Viitala ja Elli Kattelus
Viinijärven Urheiliat: Niina Härkönen, Eeva Mäki-Maukola, Riikka Karppinen ja Johanna Myyryläinen

Lapuan Virkiä jatkoon otteluvoiton 3-0.

Jyväskylän Kirittäret - MansenRäpsä 
Tässäkin parissa pelaajien roolit ovat selkeät ja jokainen tietää tekemisensä. Säpinää parista ei varmasti tule uupumaan. Pirkanmaalainen haastaja pelaa parhaimmillaan erinomaista ulkopeliä, mutta nyt joukkue joutuu kovaan testiin Kirittärien tasaista ryhmää vastaan. Valitettavasti tässäkin silti nähdään pudotuspelien kokemuksen merkitys ja mestariehdokkaaksikin asti potentiaalia omaava jyväskyläläisryhmä jyrää vastustajansa.

Avainpelaajia
Jyväskylän Kirittäret: Noora Patrikainen, Emma Nieminen, Virpi Hukka ja Tiina Tolonen.
MansenRäpsä: Niina Taipale, Leena Ojanen, Anne Tolonen ja Jatta Vuorinen.

Jyväskylän Kirittäret välieriin ilman tappiota voitoin 3-0.

Porin Pesäkarhut - Kempeleen Kiri
Kempeleen Kirillä on näyttämisen haluja tässä parissa paljon, koska joukkueesta lähti tälle kaudelle Poriin pelaajia. Joukkueet tuntevat näin toisensa hyvin ja tässä piilee yllätyksen mahdollisuus. Kumpikin joukkue päästi runkosarjassa yhtä monta juoksua, mutta porilaiset takoivat yli sata juoksua enemmän 24:ssä ottelussa ja se on iso ero. Kirin pelinjohtajan Jarkko Kokon kokemus pelaajauralta punnitaan nyt pudotuspeliosaamisen siirtämisestä myös pelaajiensa joukkoon.

Avainpelaajia
Porin Pesäkarhut: Carita Toiviainen, Susanne Ojaniemi, Eveliina Kesti ja Susanna Puisto.
Kempleen Kiri: Essi Kylli, Sarita Heikkinen, Linda Kukkohovi ja Jenni Jussila.

Porin Pesäkarhut jatkoon tästä parista otteluin 3-1.
Rauman Lukko - Kankaanpään Maila

Rauman Lukko - Kankaanpään Maila
Molemmat joukkueet ovat ottaneet ison askeleen tällä kaudella, sarjanousija Kankaanpään Maila jopa jättimäisen harppauksen. Joukkue sai saman maakunnan vastustajan ensimmäisiin pudotuspeleihin, joka antaa varmasti virtaa pariin. Lisäksi nousija on pelannut railakasta peliä jo hallipeleistä lähtien. Nyt vastustaja on kokenut ja selkeästi roolitettu. Satakunnan piirin kohtaaminen tuo tähän pariin säpinää todella paljon, toivottavasti myös väriä sävyineen.

Avainpelaajia
Rauman Lukko: Sini Strander, Jenna Kammi-Rahnasto, Miia Karppanen ja Hanna Väisänen.
Kankaanpään Maila: Emilia Itävalo, Taiju Ollila, Piritta Kärnä ja Anniina Kiviharju.

Otteluvoitot raumalaisjoukkueelle tästä parista lukemin 3-1.

Puolivälierät alkavat tiistaina 18.8., ainostaan Kirittärien ja MansenRäpsän pari aloittaa päivää myöhemmin.