Supervuoro sai houkuteltua kaksi viime kauden pelinjohtajaa analysoimaan pikaisesti huomenna pelattavan naisten arvo-ottelun pelaajat. Viime kaudella Rauman Lukon superpesisjoukkueen pellinjohtajana ollut Petri Kaijansinkko kertoo idän pelaajista ja lännen pelaajat kommentoi Vuokatin Vedossa viime kaudella superpesisjoukkueen pelijohtajana ollut Niina Sippola.

Itä, analysoija Rauman Lukon viime kauden pelinjohtaja Petri Kaijansinkko

Kira Andersson, Kirittäret
Erittäin hyvän heittokäden omaava pelaaja, joka pelaa isossa roolissa ulkopeliä sekä etukentällä että polttolinjassa. Sisäpelissä pienempi rooli, mutta potentiaalinen yllättäjä tarvittaessa.

Virpi Hukka, Kirittäret
Naisten superpesiksen parhaita ja monipuolisempia vaihtajia, vaarallinen vasuri. Huippuetenijä. Ulkopelissä siirtynyt koppariksi, sopeutunut uuteen rooliin melko hyvin.

Niina Härkönen, Viinijärven Urheilijat 
Upea paluu sairastumisen jälkeen huipulle. Respect! Älykäs lukkari, vahvuudet nimenomaan ulkopelissä. Sisäpelissä rooli on pieni.

Riikka Karppinen, Viinijärven Urheilijat
Monipuolinen sisäpelaaja, jolla on myös läpilyöntiuhkaa perusvaihtolyöntien lisäksi. Ulkopelissä hyvä heittokäsi antaa mahdollisuudet pelata polttolinjassa paikkaa kuin paikkaa.

Mira Kolehmainen, Kirittäret
Huippuetenijä, jonka kentällemenolyöntivalikoima on monipuolistunut. Ulkopelissä menossa ensimmäinen täysi kausi kopparina, onnistunut hyvin.

Kaisu Myllys, Lappeenrannan Pesä Ysit  
Vaikeasti kiinniotettava etenijäjokeri. Lyö vasemmalta ja osaa käyttää hyväkseen tätä ominaisuutta. Idän joukkueen yllätysvalinta, mutta roolissaan erinomainen. 

Eeva Mäki-Maukola, Viinijärven Urheilijat
Tulevaisuuden huippupelaaja. Monipuolinen sisäpelaaja, jolta löytyy nopeutta, taitoa ja lyöntivoimaa. Ulkopelissä pystyy pelaamaan isoa aluetta polttolinjassa hyvän heittokätensä ansiosta.

Laura Määttä, Viinijärven Urheilijat 
Pelannee etenijä/vaihtajajokerina lievän käsivamman vuoksi. Hyvä etenijä ja varsin monipuolinen vaihtaja.

Emma Nieminen, Kirittäret
Naisten superpesiksen ehdottomia huippupelaajia tällä hetkellä. Pelaa polttolinjassa laajalla säteellä ja on erittäin pallovarma. Sisäpelissä monipuolisena pelaajana pystyy hoitamaan roolin kuin roolin.

Noora Patrikainen, Kirittäret 
Taktisesti erittäin älykäs lukkari, pelannee puolksi arvo-ottelun Niina Härkösem kanssa. Sisäpelissä rooli on pieni.

Riika Räsänen, Viinijärven Urheilijat
Vahvuudet erityisesti ulkopelissä. Kokematon arvo-otteluissa, mutta muuten jo kokenut etukenttäpelaaja. Hyvä heittokäsi. Sisäpeli pienessä roolissa.

Tiina Tolonen, Kirittäret  
Kokenut huippupelaaja, kymmenes Itä-Länsi urallaan. Vahva ja monipuolinen kotiuttaja. Lienee ainoastaan jokerina tällä kertaa.

Marjukka Urpelainen, Kirittäret
Taitava ja kokenut vaihtolyöjä sekä hyvä etenijä. Ulkopelissä polttolinjan pelaajana hyvä pelinlukutairo ja kyky heittää nopeasti.

Länsi, analysoija Vuokatin Vedon viime kauden pelinjohtaja Niina Sippola

Emilia Itävalo, Kamattaret
Takaisin kotiseuraansa palattuaan pääsee näyttämään lahjojaan ja pelaa loistavaa kautta. Monipuolinen pelaaja niin ulkona kuin sisällä.

Jenna Kammi-Rahnasto, Rauman Lukko 
Hyväpäinen lukkari, joka tietää mitä voittavalta lukkarilta ja joukkueelta vaaditaan. Mitä kovempi taistelu, sen kovempi lukkari ja peluri. Osoituksena viime peleissä ratkaisuhetkillä kovat suoritukset mailan varressa.

Elli Kattelus, Lapuan Virkiä
Loistavaa debyyttikauttaan pelaava nuori lukkarilupaus. Hienoa kylmäpäistä pelaamista omilla vahvuuksillaan niin ulko- kuin sisäpelissä.

Enni Kylä-Kause, Rauman Lukko
Tuonut Raumalle aimo annoksen johtajuutta, joka mahdollistaa omalla tekemisellään joukkueen pelaavan voitosta joka ilta. Tietää miten pelejä voitetaan ja repii sen joukkueesta ja itsestään vaikka väkisin esille.

Janette Lepistö, Lapuan Virkiä
Jo viime kausi osoitti vaarallisuuden mailan varressa ja tämä kausi on sujunut vielä paremmin. Toinen kausi on aina vaikeampi, mutta Janette on osoittanut olevansa yksi vaarallisimmista kotiuttajista. Ratkaisuhetket ei päätä huimaa vaan paukauttelee palloa merkistä väliin, jos niin vaaditaan.

Milla Lindström, Porin Pesäkarhut  
Yksi Suomen nopeimmista etenijöistä. Mahdollistaa jaloillaan joukkueelleen aktiivisen pelaamisen. Ulkopelissä tarkka 1v, joka lukee peliä hyvin.

Elina Mäki, Lapuan Virkiä 
Hieno persoona, joka on kuin viini. Paranee vanhetessaan. Monipuolinen sisäpelaaja, joka lyö ja juoksee kovaa. Ulkona yhdessä Salorannan kanssa muodostaa loistavan koppariparin. Taistelee joukkueen eteen joka hetki.

Susanne Ojaniemi, Porin Pesäkarhut  
Pelaa ehkä parasta kauttaan. Omaksunut hyvin etukenttäpelaamisen ja tekee luotettavia suorituksia. Mailan varressa ollut tehokas ja on monipuolinen, vaarallinen lyöjä erityisesti vapaissa takatilanteissa.

Saija-Maria Saari, Lapuan Virkiä 
Lapualaisuuden ruumiillistuma. Etukentällä lukee peliä loistavasti ja sisäpelissä tekee voittavan suorituksen yleensä aina silloin, kun sitä joukkue eniten tarvitsee.

Paula Saloranta, Lapuan Virkiä  
Yleensä peli paranee, kun ne kovenee. Juoksee, lyö ja heittää kovaa. Ei niinkään kuulu, mutta näkyy taistelevien suoritusten muodossa.

Nina Taipale, MansenRäpsä 
Jos Saari on lapualaisuuden ruumiillistuma niin Taipale on Mansen Räpsän ruumiillistuma. Leikkausoperaation jälkeen pelannut hyvää kautta. Vaarallinen mailan varressa. Saa paljon vastuuta ja kantaa sen mallikkaasti. 2-vahtina luotettava ja kovakätinen.

Carita Toiviainen, Porin Pesäkarhut 
Porilaisten sisäpelin sielu. Vaihtaa ykköstilannetta illasta toiseen isolla prosentilla omilla vahvuuksillaan. Talven jokerina olon jälkeen palasi koppariksi ja hoitanut sen varmasti. 

Hanna Väisänen, Rauman Lukko 
Pelaa kerrassaan loistavaa kautta! Jos Rauma menee finaaliin asti ja Hanna jatkaa pelaamistaan samalla tasolla, ei voida jättää huomiotta miettiessä vuoden pelaajaa. Nopeajalkainen, joka sisällä tekee tilannetta Rauman mörssäreille ja ulkona liikkuu isolla säteellä erityisesti vaihtotilanteissa.

Tänään alkavassa Itä-Länsi -tapahtumassa Hyvinkään Pihkalassa ilta kuudelta mittaa ottavat a-pojat.