Niin naisten kuin miesten puolella superpesistä pelaa tulevalla kaudella Pohjois-Pohjanmaalta Oulun etelänaapurista oleva Kempeleen Kiri. Supervuoro tavoitti pelinjohtajat kertomaan hallikauden tunnelmistaan ennen SM-alkuturnausta. Miesten puolella Juha-Matti Rannan johtama sarjanousija kohtaa alkuturnauksen avausottelussa 20.2. Sotkamon Jymyn Kajaanissa. Naisten puolella avausvastustaja ei ole alkulohkossa yhtään helpompi, kun joukkue kohtaa syksyltä hallitsevan mestarin eli Lapuan Virkiän viikkoa aiemmin eli 13.2. klo 10 alkaen tuoreen pelinjohtajan Sami Lassilan voimin. Samassa alkulohkossa naisilla on lisämausteena sarjanousija Kajaanin Pallokerho (Vaara-Pesis).

Millaisin tavoittein joukkueenne lähtee hallipesiskauteen?

Sami Lassila, KeKi, naiset: Tuloksellisesti halliturnaus ei ole tulevan kauden tärkein etappi. Hallipeleissä tavoitteemme on saada mahdollisimman paljon kokemuksia siitä mitkä asiat meillä on hyvällä tasolla ja mitkä asiat kaipaavaat enemmän hiomista. Tärkeintä on saada aikaan sellaisia pelejä, joista meille joukkueena on eniten hyötyä.

Juha-Matti Ranta, KeKi, miehet: Kuullostaa varmaan jargonilta, mutta näin se vaan on, että keskeisin tavoitteemme on pelata ehjiä pelejä ja löytää pari vaihtoehtoa mahdolliseksi kesän ulkopelirosteriksi.

Millaiset ovat joukkueesi vahvuudet hallipesistä ajatellen?

Juha-Matti Ranta: Ulkopelimme runko on säilynyt pitkään samana ja tämä helpottaa uuteen kauteen lähtemistä.

Sami Lassila: Hankala sanoa vielä joukkueemme vahvuuksista, kun yhtään peliä ei ole pelattu. Uskon kuitenkin, että vahvuutemme tällä hetkellä on ulkopeli, johon on panostettu paljon aikaa talviharjoittelussa.

Kuvaile muutamalla sanalla alkulohkon vastustajiasi.

Sami Lassila: Lapua ja Kajaani, suomenmestari ja sarjanousija. Kaksi erilaisista lähtökohdista kauteen lähtevää joukkuetta siis vastassa. Lapua tulee olemaan kova varmasti myös hallissa ja lukeutuu ehdottomasti ennakkosuosikkeihin. Lapua tulee olemaan varmasti hyvä tasomittari joukkueellemme. Kajaani puolestaan ennakkon tuntemattomampi joukkue, mutta varmasti myös vaarallinen joukkue. Viime kauden suvereeni joukkue ykkösessä, joten taitoa sieltä löytyy. 

Juha-Matti Ranta:
SoJy: Hallitseva mestari. Pattu: Topi Kososen johdolla pelannut voittavaa pesäpalloa myös altavastaajana. Lippo: Nousijajoukkue huippuhankinnoin varustettuna.

Miksi yleisön kannattaisi mielestäsi tulla hallipesistä katsomaan?

Juha-Matti Ranta: 200km säteeltä 4 joukkuetta, jotka varmasti sytyttävät sekä yleisön että pelaajat. Upea pesiskesä lähenee merkittävästi kun käy katsomossa myös talven peleissä.

Sami Lassila: Hallipesiksessä kokeillaan sääntömuutoksia, joten peli tulee olemaan hieman erillaisempaan kuin se mihin on totuttu. Taktikointiin on enemmän aseita käytössä. Hyvä syy varmasti tulla paikan päälle katsomaan, miten joukkueet omaksuu sääntökokeilun.

Keitä pelaajia suosittelet erityisesti tarkkailemaan joukkueesi

Juha-Matti Ranta
a)      Sisävuoroissa: Jarmo Viittanen
b)      Ulkovuoroissa: Jani Lassila

Sami Lassila:
a) Essi Kylli, Emmi Särkioja
b) Sarita Heikkinen, Linda Kukkohovi

Mitä talviaiheisia fanituotteita joukkueenne valikoimista löytyy?

Juha-Matti Ranta: Tähän ei pelinjohtajalta irtoa ihan tarkinta vastausta, mutta ainakin pipoja ja kaulahuiveja.

harri_keki.jpg
Lisätietoja Kempeleen Kirin fanituotteista voi etsiä täältä.
Kuvassa bloggari itse.