Miesten superpesiksen avauskierroksen jälkeen ainoastaan Sotkamon Jymy ei hävinnyt yhtään jaksoa. Kiteen Pallo-90 paukutti seitsemän juoksua kahden palon jälkeen vielä supervuorossa ja on piikkipaikalla, kun sarjan avauskierros on käyty. Suurimmasta yllätyksestä kenties vastasi sarjanousija Alajärven Ankkurit, kun se nöyryytti avausjaksolla mitalisuosikin Pattijoen Urheilijat

Alajärven legendaarisella Kitron stadionilla, missä viime kaudella käytiin Liitto-Lehdistö -ottelu, nähtiin kotijoukkueen avauspiste tämän kauden superpesiksen suhteen. Moni haihatteleva analyytikko Urheilulehteä myöten jyräsi Ankkurit ennen kauden alkua. Melkein 900 katsojaa kuitenkin näki avausjaksolla pirteän kotijoukkueen. Joukkueen paras oli ottelussa kolme lyöntiä lyönyt Tero Rantakangas. Toisella jaksolla ja supevuorossa joukkue ei voinut kokeneelle vastustajalle mitään. Pattijoen vahvaa lyöntipeliä esittelivät Pertti Mäkelä ja Jukka-Pekka Vainionpää. Muut ei lyöneet juoksuja, herää kysymys, onko tässä kenties PattU:n kesän heikkous?

Joensuun Maila ja Hyvinkään Tahko pelasivat Mehtimäellä tiukan koitoksen. Lopulta vierailija väänsi kuitenkin voiton. JoMalle kaksi lyöntiä löi jokeri Tommi Nissinen. Tahkolta kahteen lyötyyn ylsivät Riku Rantanen ja Taneli Rantatorikka. Tahkon pelaajista kaksi juoksua toi Jesse Jokela, jolta Uudenmaan pesäpalloyleisö odottaa läpimurtoa tällä kaudella.

Koskenkorvan Urheilijat ja Kankaanpään Maila pelasivat Ilmajoella kamppailun, joka meni aina kotiutuskisaan asti. Etelä-Pohjanmaalla ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon hallimestarista. Joukkueelle kaksi lyöntiä löi Juha Niemi, saman verran toi kokenut, yleensä lyöjänä erikoistunut Mikko Vainionpää. Vieraille kaksi löi Markku Hylkilä ja kunnarin löi kärkietenijä Teemu Isoketo.

Kouvolan Pallonlyöjien ja Kiteen Pallo-90:n peli oli todellista jaksopeliä. Vahva kotijoukkueen avausjakso ei tuonut voittoa vaan Kitee punnersi kahden juoksun voiton toisella jaksolla ja itätuulen lailla kovilla tehoilla supervuoron lukemin 0-7. Kouvolan onnistujia oli kolmen tuodun Ville Posti sekä yhden lyödyn ja yhden tuodun Juho Hacklin. Vierailijoiden onnistujia oli viime kauden KPL-pelaaja Matti Latvala ja lahjakas Jussi Hurskainen, jotka molemmat löivät kentältä kunnarin. Näiden lisäksi kunnarin paukutti sieppari Mikko Sirviö.

Eilen pelattiin rästiottelu Jyväskylän Kirin ja Nurmon Jymyn välillä. Supervuorossa Hippoksella Kiri vei lopulta pisteet. Kunnarin kotijoukkueelle löi Atte Vatanen. Kaksi lyötyä juoksua löi Kalle Virolainen. Nurmolaisten onnistujia oli kokenut Tero Viinamäki, joka toi kaksi juoksua.

Sarjan avauskierroksen katsotuin peli oli televisioitu viime kauden finaalijoukkueiden kohtaaminen. Avausjakson sisäpelinuhjailun jälkeen hallitseva mestari löysi paljon tilaa vieraiden ulkopelistä. Kunnareista vastasi aikanaan Vimpelin Vedossakin pelannut Aki Orava ja Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti Niilo Piiponniemi. Muita onnistujia oli Sotkamon Jymystä ykköspalkinnolla palkittu Toni Kohonen ja kakkospalkinnolla muistettu Antti Hartikainen. Vedon etukäteen mainostama uusi Mikko Kanalan vastuun lisääminen ei näkynyt lyöntijärjestyksen puolella ainakaan. Lukkari Hannu Huuskonen sai kakkospalkinnon kotiin vietäväksi ja Sami Haapakoski ykköspalkinnon.

Otteluiden tulokset kertauksena

9.5. Alajärvi-Raahe 1-2 (2-1, 3-7, 0-1), Joensuu-Hyvinkää 1-2 (1-2, 3-1, 0-1), Koskenkorva-Kankaanpää 2-1 (0-3, 4-2, 0-0, 2-1), Kouvola-Kitee (4-1, 2-4, 0-7) ja Sotkamo-Vimpeli 1-0 (1-1, 9-3).

10.5. Jyväskylä-Nurmo 2-1 (3-2, 1-2, 1-0)