Naisten puolivälierissä yllätykset olivat yhtä vähässä kuin tämän kesän säätiedoissa.  Ennakkoon ajateltuna Porin Pesäkarhut ja Jyväskylän Kirittäret murskasivat heikompansa, eikä jättäneet lainkaan epäilyille sijaa. Aiempi ennusteeni siitä, että Lapuan Virkiä taipuisi Turussa kerran ei toteutunut. Seinäjoen Peto-Jussien pieni pyristely Lappeenrantaa vastaan oli jotain, mitä ei odottanut näkevänsä, odotin että pyristely kestäisi pitempään.  Näin ollen välierissä runkosarjan voittanut Porin Pesäkarhut kohtaavat Lappeenrannan Pesä-Ysit ja Jyväskylän Kirittäret vierailevat Lapuan Virkiän kotiareenalla, mitä näistä maakuntamatkailuista seuraa, siitä nyt:


Pori – Lappeenranta


Porin Pesäkarhujen vahvat otteet on viimein noteerattu, puolivälierissä jokaisen pelaajan onnistumisprosentti on ollut 50 tai yli, tämä antaa mahdollisuuden ehdottomasti lähteä pelistä naama hymyssä. Tämä on lisäksi pelote, jonka varmasti vierailija ottaa huomioon, jos etukäteen on tilastoja katsonut. Jos ei ole, silloin Lappeenrannan Pesä-Ysit voivat voittaa. Nykyään toiminta on usein silti sitä, että etukäteen yritetään löytää toisesta joukkueesta heikkoudet ja tämä on myös pesäpallossa tärkeää. Näitä heikkouksia kun ennakkosuosikissa ei ole, on otettava käyttöön omat vahvuudet. Kumpikin joukkue osaa pelata, materiaali on kuitenkin selvästi laajempi Porin Pesäkarhuilla. En usko myöskään, että Satakunnassa oltaisiin ylimielisiä. Näin ollen tämä pari ei takaa otsikossa mainittuja yllätysten iltoja. Porin Pesäkarhut jatkavat kohti finaalia.

 

Jyväskylä-Lapua

 

Vuosi 2009, 2008, 2007, 2006 ja 2005 – mikä näitä vuosia yhdistää naispesäpallossa? Yhteinen nimittäjä on mestarin nimi eli Jyväskylän Kirittäret. Kuulostaa siltä, että voiko tuota dynastiaa murtaa? Miten tähän ottelusarjaan liittyy sitten vuosi 2004? Sinä vuonna Lapuan Virkiä oli finaalissa parempi, siitä joukkueesta on pelaajia vieläkin ja edelleen merkittävissä rooleissa. Tämä  antaa uskoa pohjalaisessa joukkueessa, joka on nyt intoa täynnä. Materiaalierotkaan eivät ole enää ihan samaa tasoa kuin Kirittärien mestaruusputken vuosina. Tästä tulee kiivas pari, ajoittain voidaan myös nähdä värikkäitä otteita ja siitä yleisö nauttii. Pieni yliote on kuitenkin kotijoukkueella, mutta paineen määrässä yliote on myös. Nyt tai ei koskaan, on vuoro tulla naispesäpallossa yllätys tällä kaudella. Molemmat joukkueet voittivat toisensa vieraissa, mutta myöhäisempi kohtaaminen oli Jyväskylässä. Näin ollen sanon, että pisteen vähemmän runkosarjassa keränneet lapualaiset menevät jatkoon.

Välierät alkavat 22.8.2010 klo 17 Jyväskylässä ja klo 17:30 samana päivänä Porissa.