Tiistaina kymmenes päivä alkavat viimein miesten ja naisten superpesikset, joukkueiden odottaminen kauden alkuun on kuumimmillaan. Kova halu päästä pelaamaan, taistelemaan sarjapisteistä on jokaisen mielessä tai jos ei vielä ole, on se vähintään maanantai-iltana, kun on vielä yksi yö kauden alkuun. Lyhyet yöunet tuovat oman lisämakunsa kauden avaukseen, mutta silti yhdentoista joukkueen miesten pääsarjassa on jotain, mitä voisi vähän spekuloida.

Avauskierroksella kohtaavat Pihkalan stadionilla Hyvinkään Tahko ja yksi mitalisuosikeista eli Pattijoen Urheilijat, Rantakentällä Kiteen Pallo-90 haastaa avausottelussa Nurmon Jymyn. Sarjanousija Kankaanpään Maila valmistautuu otteluun hallitsevaa mestaria Vimpelin Vetoa vastaan. Pohjanmaalla Koskenkorvan Urheilijat odottavat Itä-Suomesta, Joensuun Mailasta. Kuutostien päätepisteeseen Kymenlaaksoon, Kouvolan Pallonlyöjien vieraaksi tulee Sotkamon Jymy.

Viimeinen ottelu on myös televisioitava peli, joten Nelosen tiimikin miettii tykönään sitä, mitä yksityiskohtia juuri tässä pelissä mahdollisesti on katsojien syytä huomioida. Alla muutama sananen jokaisesta joukkueesta, yllä olevia otteluita matkivassa järjestyksessä, mutta aloittaen vapaaillan viettävästä Jyväskylän Kiristä.

Kiri: Joukkueen avainpelaajat sisällä löytyvät vaihtajista ja kotiuttajista. Viime kaudella lajin pääsarjaan palannut ”ateenalaisjoukkue” on vahvistunut. Mestareista Kiriin saapui aliarvostettu Perttu Hautala. Hän on yhdessä Jyri Kyllösen kanssa yksi maan parhaita polttajakaksikoita, mutta riittääkö kyseisten miesten nopeus linjassa?  Joukkue taistelee puolivälieräpaikasta.

Tahko: Uudenmaan ylpeys menetti lukkarin, etukentältä häipyi myös sieppari Valtteri Ketonen. Lisäksi Simo Eerikäinen jätti alkukaudeksi ainakin kentän nuoremmille. Konkariosastoa on enää Juha Korhonen ja Olli Lehtola sekä jokeripaidassa Riku Tainio. Kotiuttajia on, mutta siihenpä se jää. Tahkon materiaali on tälle kaudelle harvinaisen kapea, tilanteiden rakentaminen on työlästä, näin sijoitus valuu kauas kärjestä.

PattU: Hurmos. Siinä on raahelaisten avainsana. Jos joukkueen kone ei lähde ajoissa käyntiin, haaveet syksyn aikana suurista voitoistakin voidaan ehkä unohtaa. Joukkue on hyvä nippu kokemusta ja nuoruutta. Materiaali on kova, huonon lenkin löytäminen tiiviistä ulkopelijoukkueesta on vaikeampaa kuin koskaan. Tuomas Jussilan paluussa ja Hannu Ikosen tiestä toiselle puolelle Suomea löytyvät haastajat konkareille.

KiPa-90: Monena vuotena venynyt lajivirtuoosi Pasi Pirisen ihmeteoilla. Enää niitä ihmetekoja ei tee Pirinen, mutta Simo Rahusesta on kasvamassa moniosaaja niin ulos kuin polttolinjaankin. Joukkueessa on lahjakkuutta, mutta onko tälle kaudelle jo riittävää osaamista pelinjohtaja Vesa Varosella. Huippulukkari Toni Laakso ja kakkoskoppari Pasi Kokkonen ovat hyviä. Lisäksi Mika Laukkanen tekee lyö kotona ainakin paljon juoksuja.

Nurmo: Etukenttä koostuu ennen Oulussa pelanneista: Näitä ovat Paavo Pelto, Ville-Pekka Jokinen ja Mikko Vainionpää. Kolmikko tietää toiset, apua trio saa vaihtajajokeri Jarkko Paloniemestä ja Jukka-Pekka Vainionpäästä kotiutuksiin. Viideltä mieheltä odotetaan se, mitä loput yhteensä tekevät. Se ei välttämättä riitä, kun nuoret kopparit joutuvat juoksemaan palloja eri puolilla Suomea vielä läpilyöntien suhteen.

KaMa: Rahaa meni, kun sarjaporras vaihtui. Pysyikö järki samassa vauhdissa? Viime kauden nousijajoukkueesta jäi vähän, kokemusta tuli tilalle. Mikä on uusien pelaajien motivaatio? Juha Suorauha, Markku Hylkilä, Antti Vihtkari ja Sami Heinikainen. Miten miehet saadaan pelaamaan yhdessä? Löytyykö joukkuehenki? Jos kysymyksiin vastaukset ovat myönteisiä joukkueelle, silloin jengi voi mennä pitkälle.

ViVe: Mestari on muuttunut, mutta mestari on saanut myös uuden pelinjohtajan. Tämä helpottanee palautumista maan pinnalle viime syksyn huumasta. Uusia pelaajia on muun muassa joissakin piireissä lahjakkaimmaksi lukkariksi julistettu Hannu Huuskonen. Lisäksi joukkueessa on nousukkaita junioreja, joista Mikko Kanala teki viime kaudella läpimurron maan eliittiin. Lisäksi Vimpelin kärkitrio on edelleen väkevä.

Kossu: Joukkueen nimilista vaikuttaa tuntemattomalta. Pintaraapaisun jälkeen hiottua huomaa, että ässäarvasta löytää voittokupongin. Ilmajoella on edessä aurinkoinen kesä. Joukkue haastaa enemmän palstatilaa saavat kunnolla, vaikka maestro lähti. Tsemppihenki tulee olemaan hyvä renki. Ykköskärki (Antti Rantala Veli-Pekka Yli-Hirvelä Juha Puhtimäki) tekee kovaa jälkeä yhdessä jokereiden ja numeron neljä kera, jatkuvuuden nimissä sitä toivoisi kakkoskärjeltäkin, silti Kossun sijoitus paranee.

JoMa: Nopeutta joukkue sai paljon lisää. Juha-Matti Sirviö Kiteeltä ja Lauri Kivinen Sotkamosta tulivat toisiaan vastaan ja löysivät itsensä Mehtimäen jäähallin läheltä samoista treeneistä toisensa. Molemmat ovat avainpelaajia ja ehkä voidaan nähdä molempien kohdalla läpimurtokausi, kun Joni Nousiainen jatkaa tilanteen rakentelua. Kansallista läpimurtoa odottaa lukkari Jaakko Hirvonenkin, kesän idän taso lautasen äärellä ei tuone vieläkään Itä-Länsi –edustusta. Siitä Hirvosen ei tarvitse murehtia, sillä joukkue menee kaudella harppauksin eteenpäin.

KPL: Latvala ja Latvala, Pohjanmaan duudsonit eli Jukka ja Matti. Kova kaksikko, joka on häjyjä parhaimmillaan. Eri puolilla maata pelätään näitä pistevarkaita, siihen päälle Riku Rantanen uusissa haasteissa. Rantanen saa pelata vapautuneesti, kun sisällä on kovia lyöjiä miehen tueksi. Kymenlaaksolaisjoukkueen kypsyyskoe on tällä kaudella nopeus. Riittääkö nuoriso-osaston ja kärkikaksikon Sami Karjalan ja Saku Kapasen vauhti siihen, että viimeisen pelin jälkeen Kouvolassa nostetaan kannua ylös?

SoJy: Sotkamon joukkueessa on harvinainen tilanne, kun aina nuoria jalostaneessa joukkueessa on nyt kolme yli kolmikymppistä pelaajaa: Jani Komulainen, Roope Korhonen ja lukkariksi palannut Toni Kohonen. Mikä tahansa joukkue huolisi näistä miehistä kenen tahansa? Joukkueen lyöntimylly on siten kunnossa, entä nopeus? Sekin puoli on talven aikana höylätty ja viilattu, että Kainuun kultajunassa ei liene sisäpeliongelmia. Ulkopelissä puhutaan maan parhaasta etukentästä ja takakentästä. Polttolinja: ?