Miesten superpesiksen ainoassa kamppailussa Kankaanpään Maila nappasi arvokkaan voiton kauden komeettajoukkueista toiselta eli Kouvolan Pallonlyöjiltä. Ottelu päättyi lukemiin 2-1 (5-3, 2-4, 2-0). Voittojuoksusta vastasi Petri Kulmala, mutta ykköspalkinnon nappasi kotijoukkueesta Henri Pulkkinen ja vieraiden vastaavasta Matti Latvala.

Naisten puolella käytiin tänään viisi ottelua. Lapuan Virkiä haki täydet pisteet Jyväskylästä Kirittäriä vastaan.  Vahvaa kautta pelaavan Virkiän kaikki juoksut löi ykköspalkittu ja tämän hetken lyöjätilaston ykkösnainen Janette Lepistö. Kirittärien ykkösnainen oli tänään raadin silmissä Emma Nieminen. Ottelu päättyi jaksolukemiin 0-2 (0-1, 1-3). Yleisöä: 505.

Viinijärven Urheilijat jatkoi tasaisia vääntöjään. Tällä kertaa joukkue kellisti tiukassa ottelussa Kempeleen Kirin jaksoin 2-1 (1-3, 4-2, 1-0).  Kotijoukkueen parhaana palkittiin lukkarina Itä-Länteenkin valmistautuva Niina Härkönen ja Kempeleen Kiristä kaksi kertaa kotipesään juossut Essi Kylli.

Porin Pesäkarhut möyhensi 884:n katsojan edessä Seinäjoen Maila-Jussit jaksoin 2-0 (6-2, 11-1). Kotijoukkueen paras oli tällä kertaa Susanne Ojaniemi ja vieraiden Krista Tyynelä.

Vihdin Pallo taipui tänään Kankaanpään Mailalle kotikentällään jaksolukemin 0-2  (0-8, 1-5). Sataviisikymmentä katsojaa näki laajalalla rintamalla onnistuneita keränneen sarjanousijan. Parhaan pelaajan pystin kotijoukkueesta sai Annika Färm ja voittajista sisällä vahvan monipuolisesti esiintynyt Niina Jokinen, joka löi ja toi kolme juoksua.

Rauman Lukko siirtyi sarjakärkeen voitettuaan vieraissa MansenRäpsän jaksoin 0-2 (1-3, 1-2). Tasan kolmesataa katsojaa keränneessä ottelussa nähtiin yksi kunnari, josta vastasi vieraiden lukkari Jenna Kammi-Rahnasto. Joukkueen ykköspalkittu oli tänään laadukasta vaihtolyöntipeliä esittänyt Enni Kylä-Kause. Kotijoukkueen paras oli Petra Pihlström. Supervuoro tavoitti ottelun jälkeen Rauman Lukosta Itä-Länteen valmistautuvan Kammi-Rahnaston.

1. Millä mielin joukkueesi jäi Itä-Länsi-tauolle sarjakärjessä?

- Tietenkin iloisin mielin sarjakäjessä! Mutta samalla takaraivossa jo asiat, mitä pelissä tarvitsee kehittää ja viedä eteenpäin tauon aikana ja sen jälkeen.

Tälle kaudelle Rauman Lukkoon palannut Jenna Kammi-Rahnasto valmistautuu
uransa toiseen naisten Itä-Länsi -otteluun.
Kuva: Toni Lehtinen

2. Mitä odotat itse arvo-ottelulta?

Odotan arvo-ottelulta tiukkaa tasaista ja iloista vääntöä.

3. Keitä pelaajia olisit odottanut omasta joukkueesta mukaan?

- Oon vähän sitä mieltä, että valintoja on turha jälkeenpäin alkaa miettimään ja kääntelemään. Valitsija on valinnut pelinjohtajan kanssa mielestään parhaimmat pelaajat ja pelinjohtajat ja näin se on.

Kysyit kuitenkin, että kenet ottaisin joukkueestani mukaan. Siihen vastaan Kaisa-Maija Rosvallin.

4. Arvo-ottelujoukkueissa on yllättävän paljon vähän Itä-Länsi pelejä pelanneita, mistä tämä mielestäsi viestii suurelle yleisölle?