mia-maria_jauhiainen_muok_kuva_rainer_lo
Turku-Pesisken Mia-Maria Jauhiainen pelaa toista kautaan naisten superpesiksessä.
Kuva: Rainer Lönnback

Supervuoro tavoitti Turku-Pesiksen kakkospolttaja Mia-Maria Jauhiaisen.

1. Mistä sait aikanaan pesiskipinän?

Silloin kun aloitin pesäpallon, niin Loimaalla pelattiin vielä miesten superia (Loimaan Palloilijat) ja aika paljon aikaa tuli vietettyä vanhempien kanssa katsomossa. Varsinainen kipinä syttyi, kun pääsin harjoittelemaan Turun naisten ykköspesisjoukkueeseen C-tyttöikäisenä ja sitä kautta pääsin myös pelaamaan aikuisten sarjaan ensimmäisen kerran.
 
2. Harrastatko tai oletko harrastanut muita lajeja, mitä hyötyjä olet huomannut näistä pesikseen?

Olen harrastanut lentopalloa 10 vuotta, mutta jouduin lukiossa lopettamaan, kun aika ei riittänyt enää molempiin. Lentopallosta on ollut paljon hyötyä liikkuvuuden sekä silmä-käsi koordinaation kehittämisessä.

3. Joukkueesi osallistui Venlojen viestiin Jukolassa. Millainen kokemus oli?

Aivan mahtava! Ei ole niin pelonsekaisia tunteita ja jännitystä ollut kyllä pitkään aikaan. Joutui niin kauas omalta mukavuusalueelta, että maaliin pääseminen tuntui todella hienolta. Lisäksi minulla oli hyvä seura, kun Heleniuksen Saaran kanssa paineltiin metsäpoluilla ja vähän ojan pohjillakin.
 
4. Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi pelaajana?

Tavoitteenani on kehittyä niin sisä-kuin ulkopelissäkin. Paljon töitä on vielä tehtävä, mutta toivottavasti kehittymistä myös tapahtuu.
 
5. Pelaat ulkopeliä polttolinjassa. Millaisia ominaisuksia mielestäsi
polttajalta vaaditaan?

Mielestäni polttajalta vaaditaan pelin lukutaitoa, liikkuvuutta, hyvää heittokättä ja ennen kaikkea rohkeutta sekä uskallusta.  
 
6. Kerro jokin hilpeä lajimuisto.

Se, kun taisteltiin Turku-Pesiksen naisten kanssa superiin noususta Haminan Palloilijoita vastaan ja voitettiin omalla kotikentällä viimeinen peli. Pelin jälkeiset hetket ja fiilikset olivat kyllä mahtavat.
 
7. Mitä erehtyminen sinulle merkitsee pelaajana?

Erehtyminen merkitsee minulle pelissä virheitä, joita tapahtuu pelin aikana varmasti monia. Erehtyminen ei saisi olla niin kamalaa, mutta vieläkin joskus sen ottaa aivan liian vakavasti.
 
Vastaa asioihin, mitä tulee mieleen?
 
Turku - Kupittaa

Itä-Länsi - hieno tapahtuma niin pelaajille kuin pesäpallon seuraajille.

Pelireissut - hyvä seura

Palautuminen - yöunet

Esíkuva - Pesäpallossa esikuvana oli junnuna Luomasen Niina.