Ensimmäisenä vakavampi uutinen, kun Koskenkorvan Urheilijoiden Veli-Pekka Yli-Hirvelän ottelussa korvaa loukkaantumisesteen tullessa Pattijoen Urheilijoden Tuomas Jussila. Samoin kävi Kiteen Pallo-90:n Toni Laaksolle ja lukkarin tehtäviä näin ollen Lehdistön joukkueessa myös hoitaa Kossun Juha Puhtimäki.

Veikkaus TV:n / Nelonen Sport Pro:n asiantuntijana on viime kauden mestareiden pelinjohtaja Risto Ojanperä, joka kutsuu liiton joukkuetta tähtisikermäksi. Rivien välistä ennen ottelua kuitenkin huokuu selvä kritiikki Itä-Suomen pelaajia kohtaan.  Lieneekö silkkaa tietämättömyyttä vai kotiin päin vetämistä, eikö Sotkamon Jymyn takavuosien mitaliputki puhu yhtään puolestaan?

Liiton joukkueen Tuomas Tallbacka, alajärveläislähtöisenä pelaajana on innostunut esihaastattelun mukaan, palaamaan entisille nuoruuden seuduilleen. Lehdistön valintoja Ojanperä mietti Veikkaus-TV:llä, että Antero Mertarannan valinnat olisi ulospäin suuntautuneita ja rohkeita. Sotkamon Jymyn Kosti Rautiaisen viimeisen ottelun sataprosenntinen sisäpeli ei näkynyt kuin lauseella: ”Hyvä peruspeli.” Yksi lyöty ja yksi tuotu ei merkitse mitään, edelleen selvää aliarviointia mielestäni havaittavissa kainuulaisjoukkueen pelaajia kohtaan. Lehdistön pelaaja Jyväskylän Kiristä on Juho Määttälä ja hän sanoo olevan kunniatehtävä edustaa lehdistön joukkuetta Kitrolla. Henkinen valmennus ja kiertolaisen pelaaminen kotikaupungissa on tae ollut menestymiseen. Liiton joukkueen valitsi Pekka Peltomäki.

Itse ottelusta myöhemmin jotain juttua.