Ensimmäistä pesäpalloräpylää ja harrastusta aloittava joutuu monenlaisten hankintojen eteen. Yksi näistä välineistä on ulkopelaajan apuväline räpylä, jossain päin Suomea myös räpsäksi kutsuttu.

 

- Perusajatuksena aloittelijalle sopii mahdollisimman suuri räpylä, JR Pro räpylät sopivat niin lapselle kuin aikuiselle, toteaa Pentti Lilli Karhu-tuotteiden markkinoinnista ja valmistuksesta vastaavasta L-Tec Sport Oy:stä.

 

Huippupesäpalloilussa miehet käyttävät jäykempiä malleja ja naiset sekä juniorit pehmeämpää. Tuotekehitystä lajin välineissä tehdään jatkuvasti, pelaajien mielipiteet testauksineen ovat merkittävässä roolissa tässä kehitystyössä.


- Yleensä uudet tuotteet ovat testikäytössä jo edellisenä vuonna verrattuna siihen, mitä ne tulevat markkinoille. Pelaajien palaute on erittäin tärkeää, jatkaa Lilli.


Karhu-brandi alkaa aina vuodesta 1916, jolloin yrityksen yksi omistaja oli myöhemmin lajin Suomeen tuonut Lauri Pihkala.



Karhun piikkari 1950-luvulta

- Tarkkaa tietoa Karhutuotteiden valmistuksesta pesäpalloon ei ole, mutta lajin keksimisestä eli 20-luvulta tuotteita on jo ollut ja 50-luvulta lähtien tuotanto on ollut jo merkittävää, lopettaa Lilli.


Karhun piikkarin pohja 1950-luvulta

Kuvat: Pentti Lilli, L-Tec Sport Oy
Linkki: Karhu Pesis